Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért vagy vallásos? Miért...

Miért vagy vallásos? Miért vagy ateista?

Figyelt kérdés
Hozz pro és kontra érveket! Próbáljunk meg normális, kulturált hangnemet megütni. Köszönöm! 🙂

2022. febr. 26. 11:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
63%

Pro: így neveltek.

Kontra: elég körbenézni.

2022. febr. 26. 11:42
 2/14 anonim ***** válasza:
90%

A következők miatt vagyok ateista:

1.) Az engem foglalkoztató de a tudásom felett álló kérdésekre a tudomány volt képes hihető magyarázatot adni. (Miért létezünk, hogy keletkezett a világ, hogy lett az emberiség, mi van felettünk/alattunk, mi lesz a halál után...)

2.) Vannak szeretteim és barátaim akikkel meg tudom beszélni a problémáimat, nincs szükségem arra, hogy valamilyen társaságba tartozzak ahol ezt tudnám csinálni.

3.) Az általam jobban megismert egyházak dogmaredszere tartalmaz olyan dolgokat amik nem összeegyeztethetők a gondolkodásommal. Még a Krisnások tanai álltak idáig a legközelebb ahhoz az elképzeléshez ahogy élnünk kéne, de szeretek húst enni és szexelni nem gyermeknemzés céljából is.

2022. febr. 26. 11:43
 3/14 anonim ***** válasza:
95%

Richard Dawkins egy 400 oldalas könyvet írt arról, hogy miért ateista (Isteni téveszme).

Én agnosztikus vagyok, mert nem tudom pontosan, mi az igazság ebben a kérdésben. De a kereszténységgel szemben lényegében ateista vagyok. Mert azt a vallást ismerem, gyakoroltam is.

2022. febr. 26. 13:57
 4/14 anonim ***** válasza:
94%
Körülöttem a világ és az élet megmutatja, hogy mi az igazság.
2022. febr. 26. 14:08
 5/14 anonim ***** válasza:
83%

2. és 3.-al egyetértek

Többek között mert bérmált, keresztény vagyok. Én is voltam vallásos de most már azon a véleményen vagyok hogy a Biblia nem igaz.

De egyébként ha megnézzük hogy milyen tulajdonságokkal kellene rendelkeznie a léleknek akkor kiderül hogy ha létezne akkor érzékelhetőnek kéne lennie. De ennek ellenére senkinek sem sikerült kimutatnia.

Mert nincs.

Ezenfelül a világ működése is arra utal hogy minden determinisztikus. Ami szintén kizárja azt hogy bármiféle módon megítélhető legyen az ember. Így minden túlvilági megítéltetéssel, karmával, lélekkel és hasonlókkal kapcsolatos vallások mind kiesnek.

Ezek után nem tudom hogy van-e olyan vallás ami nem esik ki.

2022. febr. 26. 14:23
 6/14 anonim ***** válasza:
17%

Az ateizmus is egy vallás.

Nem vagyok vallásos.

2022. febr. 26. 22:25
 7/14 anonim ***** válasza:
61%
Ja, persze. A cölibátus meg egy szexpóz.
2022. febr. 27. 04:03
 8/14 anonim ***** válasza:
88%

2.

A termeszettudomany igazabol nem "magyaraz meg" semmit, a tudomany leirja, hogy mit figyel meg a termeszetben.

"(Miért létezünk, hogy keletkezett a világ, hogy lett az emberiség, mi van felettünk/alattunk, mi lesz a halál után...)"

Ezzel nem azt mondom, hogy ne legyel ateista vagy hogy akkor lenne isten vagy istenek (latom a masik ket ervedet es jokat irsz).

Csak azt, hogy a szembeallitas nem az, hogy

"termeszettudomany kontra vallas"

hanem

"ateizmus kontra teizmus" (istenhit)

ami ket vilagnezet. Mindketto ervenyes es elfogadhato mint vilagnezet.

(az istenhit es a vallas sem ugyanaz)

2022. febr. 27. 04:58
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy vallásos, csak "hívő", igaz ezt akartad mondani?

Egyébként ha szerinted az ateizmus vallás, akkor én agnosztikusként mi vagyok? :)

2022. febr. 27. 08:37
 10/14 anonim ***** válasza:
70%

Azért, mert sehol sem lehet látni az istenek tevékenységét.

A világ nagyon jól magyarázható a tudomány eredményeivel, és ráadásul egyre jobban. Amióta a tudomány igazán hatékony, azóta az életünk robbanásszerűen fejlődik.

Még az a néhány csoda, amiről egyáltalán feltételezhető, hogy tényleg megtörtént, az is nagyon úgy néz ki, hogy magyarázható.

Az az ember, akinek nem elég a hit, garantáltan a tudás felé fordul.

2022. febr. 27. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!