Hogy "nevezzem" magam, ha nincs vallásom?
Figyelt kérdés
Beszélgettünk a rokonokkal, amikor közbejött, hogy engem babaként megkereszteltek, szóval én biztos keresztény vagyok. Elmondtam nekik, hogy igazából nem vagyok keresztény, és hogy nincs vallásom amire azt mondták, hogy akkor biztos áruló ateista vagyok. Mondtam nekik, hogy nem tagadom meg Isten létezését, de nem tartozom egyik valláshoz sem, mire értetlenül néztek rám. Ennek van valamilyen elnevezése?2021. dec. 30. 18:19
1/38 anonim válasza:
A kereszténység és a vallás között különbség van. A keresztény a Krisztust követi, a vallásos pedig a vallási előírásokat.
2/38 A kérdező kommentje:
Igen értem, de én egyáltalán nem gyakorlok semmilyen vallást és nem is tartom magam kereszténynek.
2021. dec. 30. 18:25
3/38 anonim válasza:
Ha nem tagadom meg Isten létezését, de nem tartozom egyik valláshoz sem
akkor a válasz: felekezeten kívüli
5/38 anonim válasza:
A kérdező már megmondta, hogy nem tartja magát kereszténynek és nem tagadja Isten létezését. Ez alapján ateista. Ha tagadná, akkor antiteista lenne. Ha nem csak hogy nem tagadja Isten létezését, de hiszi hogy van, akkor lehet deista vagy teista, akár pánteista, stb. Pontosabbat akkor lehetne mondani, ha mondana még többet a világnézetéről.
6/38 anonim válasza:
Ha nem tagadja Isten létezését, nem lehet ateista.
7/38 Mojjo válasza:
Hiszel egy bármilyen istenben? Nem feltétlen a vallások istenképében, csak hogy van ott fent valaki?
8/38 anonim válasza:
Isten nem személyválogató. Nem szereti jobban azokat akik hitben erősek, a kicsinyhitű embereket ugyanúgy szereti.
9/38 anonim válasza:
Agnosztikusnak nevezheted magad. Nézz utána neten mit jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!