Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy "nevezzem" magam, ha...

Hogy "nevezzem" magam, ha nincs vallásom?

Figyelt kérdés
Beszélgettünk a rokonokkal, amikor közbejött, hogy engem babaként megkereszteltek, szóval én biztos keresztény vagyok. Elmondtam nekik, hogy igazából nem vagyok keresztény, és hogy nincs vallásom amire azt mondták, hogy akkor biztos áruló ateista vagyok. Mondtam nekik, hogy nem tagadom meg Isten létezését, de nem tartozom egyik valláshoz sem, mire értetlenül néztek rám. Ennek van valamilyen elnevezése?

2021. dec. 30. 18:19
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
54%
Ez a nép szájával közelget hozzám, és ajkával tisztel engemet; szíve pedig távol van tőlem.
2021. dec. 31. 08:41
 22/38 anonim ***** válasza:
96%

Pogány se jó szó rá mert alapértelmezetten nem keresztény vallást írták le ezzel, sőt olykor a nem saját keresztyén felekezeteket.

Ugyanígy vallásba elterjedt, hogy az ateista gonosz stb, de alapértelmezetten az a meggyőződése, hogy nem tapasztalt semmit ami isten létét alátámasztaná. Ha meg úgy hívő valaki, hogy nem hisz az álszentség nemde? Tehát akkor isten akaratából lesz valaki ateista, mivel nem döntés kérdése, hanem tapasztalásé.

2021. dec. 31. 14:46
 23/38 anonim ***** válasza:
87%
Felekezet nélküli istenhívő.
2022. jan. 1. 02:28
 24/38 anonim ***** válasza:
17%

Ha nincs vallásod, pogány vagy. A rokonaid meg hülyék. Már bocs.... Áruló, ateista..? Normálisak ezek?

Az ateista istentagadó. Te, állításod szerint nem tagadod, tehát az ateizmus "vádja" bukik.

Látod, itt egy élő példa a millióból, amiért rühellem a vallásokat.

2022. jan. 5. 11:02
 25/38 anonim ***** válasza:
83%

"Ha nincs vallásod, pogány vagy."

Nem igaz, sok pogány vallás létezik. A pogány az hívő!

"Az ateista istentagadó. Te, állításod szerint nem tagadod, tehát az ateizmus "vádja" bukik."

NEM!

Mikor tanuljátok meg már végre, hogy az ateista isten NÉLKÜLI?

Hogy aztán tagadja-e, vagy csak nem hisz benne, az már az ő dolga.

2022. jan. 5. 11:15
 26/38 anonim ***** válasza:
2022. jan. 5. 11:38
 27/38 anonim ***** válasza:
59%
2022. jan. 5. 11:39
 28/38 anonim ***** válasza:
67%

"Az ateizmus az Isten, istenség vagy más természetfeletti lények létezésébe vetett vallásos hitet elutasító eszmei irányzatok csoportja. Nem egyetlen, homogén ideológia, nem is számos különböző eszmei irányzat összessége, hanem egy ezen irányzatokban közős nézőpont, állásfoglalás. Szűkebb értelmezések szerint ateistának a természetfeletti lények létezését kifejezetten tagadó ideológiák tekintendők. Tágabb értelmezések szerint ide tartoznak a természetfeletti létezését elutasító, de ezen meggyőződésének hangot nem adó, illetve a kérdést nem eldönthetőnek tartó (agnosztikus) vagy a kérdéssel egyszerűen nem foglalkozó egyéb ideológiák is."

Szóval ne vitatkozzunk feleslegesen, köszi!

2022. jan. 5. 11:58
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

Igen, jól írtad.

IDE TARTOZIK az, aki nem tagadja az istenek létét, csak nem hiszi.

Méghozzá az ateisták 90%-a ilyen.

2022. jan. 5. 12:04
 30/38 anonim ***** válasza:
6%
Elutasítom, tehát tagadom. Értsük már a magyar nyelvet, ha nem megerőltető
2022. jan. 5. 12:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!