Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért vallásosak az emberek?

Miért vallásosak az emberek?

Figyelt kérdés

Akárhogy próbálom felfogni, egyszerűen nem tudom azt, hogy az emberek miért vallásosak. Mi értelme van?

Főleg a keresztényeket nem értem meg, mert nekik van a legnagyobb táboruk.

Valahogy úgy tudom elképzeli az egész szituációt, hogy egy keresztény családban születik egy gyerek, aki a primitív környezete miatt egész életében nem jut hozzá az önálló gondolatok kialakításának képességéhez, ezért rá is ráragad a kereszténység.

Talán az ilyen módon neveltetett gyerekekből lesznek a fidesz szavazók, a vallásos emberek, a konzervatív emberek, a horoszkóp hívők és azok akiknek semmi saját gondolatuk nincs.

Vagy az is lehet, hogy ez csak simán genetika.

Nagyon érdekel, hogy ezeknek az embereknek hogyan áll össze az agyuk, szívesen beszélgetnék egy ilyennel.

2022. okt. 9. 01:23
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:

Ha elolvastad volna az előző válaszokat, akkor ez nem írtad volna le.

2022. okt. 10. 23:06
 32/32 anonim ***** válasza:
64%

30 vagyok

Ok igaz, nem olvastam el, mert látom regényeket írsz, magyarázkodsz. Én most csak arra reagáltam amit kérdeztél, ha már úgyis kérdezted. Különben is, ennyi bőven elég volt meg tudnom a véleményedről.

2022. okt. 10. 23:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!