Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akkor az ilyen emberek hívők,...

Akkor az ilyen emberek hívők, de nem vallásosak?

Figyelt kérdés
(Először leszogeznem, hogy én abban hiszek, hogy pozitív gondolkodással, bevonzuk magunknak a jót, és biztos van valami ember feletti hatalom, amit akar Istennek is nevezhetunk. De Jézusban például kicsit sem hiszek) Vannak ugye a szuper vallásos emberek, akik minden vasárnap a templomba járnak, bibliát olvasnak, és betartjak a házasság előtti szextilalmat. Ők mindig azt mondják hogy ők annyira hisznek benne és annyira szeretik Istent hogy képesek érte úgymond áldozatot hozni az életükben. Ezt vegulis megertem, ha nekik ennyire fontos és ettől boldogok, hát csinaljak. Aztán vannak azok az emberek akik teljesen "romlott" életét élnek, buliznak össze-vissza, szerintem be nem teszik a lábukat a templomban, de mégis mindig a Jóistenre hivatkoznak, hogy jaj ő segít meg ilyeneket posztolgatnak stb. Na ok mégis mik? :D hisznek Istenben, de közben mégse? Vagy ok csak képmutatók?

2021. márc. 20. 20:05
 1/9 A kérdező kommentje:
Az is érdekelne, hogy az ilyen emberekről mi a véleménye a megrögzött vallásosoknak?
2021. márc. 20. 20:06
 2/9 anonim ***** válasza:
57%

Nincs különösebb véleményem a nem hívőkről. Jézus azzal a hasonlattal beszélt a nem hívőkről, hogy vakok és süketek.

A hit az, amikor minden körülmények között bízunk Istenben, Isten mindig része életünknek.

Nem az a lényege, legalábbis a keresztény hitnek, hogy mi mit teszünk Istenért, hanem hogy Ő mit tett értünk (elküldte a Fiát).

2021. márc. 20. 20:42
 3/9 anonim ***** válasza:
67%

Az előző kicsit pontatlan.

Istenhitnek azt nevezzük, ha valaki valamilyen istenben hisz. Akkor is, ha nem tartja be a szabályait, csak elhiszi!

Vallásnak pedig azt nevezzük, aki ezt SZERVEZETT körülmények között, a lefektetett szabályok szerint csinálja.

2021. márc. 20. 20:51
 4/9 anonim ***** válasza:
65%
#3as nyilván ateista szemszögből elemzi a kérdést, én meg keresztény szemszögből :)
2021. márc. 20. 20:58
 5/9 anonim ***** válasza:
90%
És ki pontoz?
2021. márc. 20. 21:01
 6/9 anonim ***** válasza:
69%
Én aztán nem! :)
2021. márc. 20. 21:03
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez egyenenkent valtozo.

En nem vagy "megrogzott vallasos" es nem jarok minden heten templomba, de "teljesen romlott" eletet sem elek (szerintem). A bulizas nem all ellentetben az istenhittel.

Sokan vannak, akik hisznek Istenben, de az egyhaz moralis tanitasat nem tartjak be. Olyanok is, akik hisznek Istenben es a vallast sem nagyon gyakoroljak. Olyanok is, akik hisznek Istenben, de tudatosan nem fogadnak el bizonyos dolgokat abbol, amit a vallasuk eloir vagy az egyhazuk tanit.

Aztan vannak igen, kepmutatok, akik igazabol nem hisznek, csak ugy tesznek, mert ugy neveltek oket vagy a kornyezetuk ezt varja el toluk.

Szoval tobb valtozat van, mint az a ketto, amit felsorolsz.

Es az emberi elet soran is alakul ez, kulonbozo eletszakaszokban maskepp viszonyul ugyanaz az ember a hithez.

2021. márc. 20. 21:20
 8/9 anonim ***** válasza:
16%
Tibike fejezd be kérlek.
2021. márc. 20. 21:24
 9/9 anonim ***** válasza:
70%
Ők tízezer év purgi után a mennybe kerülnek. Aki nincs megkeresztelve, az alatt automatikusan kinyílik a csapóajtó.
2021. márc. 20. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!