Sokat gondolkozok rajta, hogy, felvegyem-e az Iszlámot. Szeretnék meghallgatni minden oldalt azért kérdezem, hogy tudtok olyan dolgokat írni amiket szem előtt kéne tartanom ha úgy döntök, hogy muszlim leszek?
Nálunk nem köteles, valóban.
A gyerekek kötelező vallása mi lesz?
Engem az életben minden irányból meglehet győzni megfelelő érvekkel.
"Annak ellenére, hogy a Korán előírásai közt nem szerepel kötelező eljárásként, az iszlám világban mindenütt elterjedt a szokás. Van, ahol már születés után néhány nappal elvégzik, de általában erre később, 4-5, vagy (például Törökországban) 9-10 éves korban kerül sor.
Egyes Korán-értelmezések szerint nemcsak hogy nem kötelező előírás, hanem teljesen felesleges is: Allah tökéletesnek alkotta az embert — vagyis amikor a gyermek megszületik, 'készen' van, ezért már nem kell változtatni rajta.[20]"
Ebben például biztosan igaza van Abdullahnak, hogy valamiért sokan hamis és degradáló dolgokat mondanak az Iszlámról vagy szándékos lejáratás céljából vagy azért mert ennyire ostoba.
Egy az Úr és azt nem tudhatom, hogy Mohamed az ő prófétája volt-e, de arról van bizonyságom, hogy Krisztus az, aki a názáreti Jézusként neveztetett, Betlehemben született és Egyiptom felől érkezett.
Ő, Krisztus átjött számomra, miután imába foglaltam a nevét és megmentett a kárhozattól. Sőt bölcsességért és erőért imádkoztam a folytatáshoz és megadatott nekem Isten dicsőségére. És erő szállt belém a folytatáshoz bölcsesség formájában, mely értékesebb számomra minden földi aranynál.
Jézus Krisztusról van bizonyságom, érzem Őt, amikor róla olvasok, látom Őt, igyekszem követni Őt vagy törekedni rá és hírdetem az örömhírt, ami az, hogy a négy evangéliumból kihámozható az igazság, sőt párhuzamosan tanulmányozva a Krisztusról szóló jövendöléseket és a kereszt után történt eseményeket meg lehet találni őt. ott van. Mindig velünk lesz és hallja az imákat és egy Istennel és rajta van a szentlélek, mely minden lelki érték összessége.
Mohamedről nincs bizonyságom. Persze lehet valakinek Mohamed tanításai az igazság, de erről nincs bizonyságom.
Krisztus az igaz út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!