Ha amúgy fizetek adót a magyar államnak, ha muszlim lennék, akkor is kellene zakat-ot fizetnem?
Ilyenkor kinek? A muszlim közösségnek? Minden évben a vagyonom 1/40-ét? Ha iszlám országban élnék, ott az állami adó lenne a zakat?
(nem vagyok tagja semmilyen vallási közösségnek, és nem is leszek, csak elméleti a kérdésem)
" Ha az állam véletlenül nem lopja el az adófizetők pénzét"
Ez az állam nem követ el ilyen hibát, ez tökéletesen ellopja.
Akkor is kellene zakatot fizetned. Ami ugyebár nem jövedelmadó hanem egyfajta vagyonadó amit a szegény muszlimok megsegítésére fordítasz.
Van olyan ország azt hiszem ahol automatikusan levonják, de a legtöbb országban teljesen önkéntesen történik. Én így tudom.
Ha Magyarországon élsz akkor is kell fizetned zakatot ha egyébként fizetsz adót a magyar államnak. Közvetlenül adhatod egy rászoruló muszlimnak.
Muszlim országokban meg attól függ hogy szekuláris vagy az iszlám törvényei vannak érvényben. Ha szekuláris akkor ugyanaz a helyzet mint Magyarország esetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!