Miért gondolják azt sokan, hogy az Iszlám elnyomja a nőket?
Többek között azért mert azt hiszik hogy az Iszlám öltözködési előirásai is a nők elnyomását szolgálja. De ez nem igaz !
Az öltözködési előiŕások célja hogy különböző nemű emberek ne mutogassák magukat egymásnak, ezzel megőrizve a jó erkölcsöket és a paráználkodásra még kísértés se legyen.
Khadidzsa a Próféta (béke legyen Vele) első felesége például egy gazdag és sokáig független "üzletasszony" volt.
Abdullah
Mi történik akkor ha valaki nem tartja be ezeket az előírásokat?
Csak az öltözködési előírások miatt gondolják így?
Nem kötözködni akarok, azért kérdezem mert nem tudom.
Nem tudom melyik országban milyenek a törvények. Ahány ország annyi szokásjog.
Az én lányomnak lelkiismeretére van bízva hogyan öltözködik. Ismeri a Korán előírásait, és eldönti ő maga hogy mit tesz.
Egyébként sok muszlim nőt láthatsz térd fölé érő szoknyában.
#5: Én úgy tudom kizárólag Szaúd Arábiában volt tilos.
Más muszlim országokban például még a rendőrség kötelékében is vannak nők.
Afganisztánban és Pakisztánban is tilos. Az ISIS is tiltotta.
Úgy tűnik ez a szélsőségesek jellemzője.
A paki (pakisztáni) muszlim nők ??? :D
Nem tudom, de ők full lazák amúgy, az arcukat sminkelik, a kendő leesik a fejükről, testhez simuló ruhákban járnak, buliznak stb. Legalábbis a városiak közül sokan.
Az izraeli vagyok
Hozzáteszem, hogy Izraelben szinte minden 18-50 közötti nőnek van jogositványa, és vezetnek is. Az idősebbeknek azért nincs, mert 50 évvel ezelőtt még nem volt minden családban autó (a zsidóknál sem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!