Miért gondolják azt sokan, hogy az Iszlám elnyomja a nőket?
Abdullahnak
Lehet, vagy 10 éve jártam ott.
Paki lányok öltözködésén nagyon lehet látni az indiai beütést szerintem.
És azért ott sokan nagyon lazán kezelik a vallási előírásokat. Nyílván Pakisztán egy hatalmas ország nem lehet általánosítani.
Én nem értek egyet ilyen bornírt dolgokkal hogy a nők ne vezessenek autót. Az élet nem erről szól. És természetesen ilyet sem a Koránban sem a hadithokban nem lehet találni.
Hogy, hogy miért?
Azért mert vannak olyan muszlimok akik vallásra hivatkozva fosztanak meg nőket olyan jogaiktol, amik néha konkrétan a vallásuk írna elő nekik. PL.Tanulás, afganisztán, tálibok.
Is ezek sokan vannak. Ezért.
Korunk uralkodó, liberális szempontjából a vallások valóban elnyomják az embereket (a kereszténység is, a férfiakat is), hiszen nem adnak meg olyan jogokat, amelyek járnak az emberi jogok egyetemes nyilatkozata alapján.
Erre rátesz még egy lapáttal, hogy a muszlim többségű országok jellemzően nem túl szabad országok, így aztán a vallási mellett még politikai elnyomás is éri az embereket, de ezeket nem szabad összekeverni, hiszen a politikai elnyomás nem vallási.
"de ezeket nem szabad összekeverni, hiszen a politikai elnyomás nem vallási"
Nem érted az iszlámot ezek szerint, ott nincs külön vallás és politika, mert az iszlám egyszerre politika is. Mohamed nem csak egy vallási vezető volt, hanem politikai vezető és hadúr is.
ma 13:10
Ehhez képest gyökeresen eltérő a Magyarországnál is demokratikusabb Malajzia politikai berendezkedése, valamint a legelnyomóbbak közé tartozó Afganisztáné vagy Csádé.
Azerbajdzsán is 97-99%-ban iszlám ország, viszont az ottani muszlimok többsége nem kimondottan a szigorú iszlám szabályok szerin él (például alkoholt fogyaszt, nők normálisan öltöznek), szekuláris berendezkedésű poszt-szovjet ország. Nyilván nem ezekre gondoltam, hanem ahol tényleg mindent átsző az iszlám, mint Irán, Szaúd-Arábia, Afganisztán, stb...
Mert így is van.
Az iszlámban a nők alacsonyabb rangúak mint a férfiak. A férfiak a nők fölött állnak. Csak megkell nézni iszlám videókat na nem a propagandát, hanem azt,hogy valójában mennyire primitivek,agresszivak. A nő állati sorban van, ütik verik.
Filmek : Jordániai akció, a lányom nélkül soha.
Normális ember messziről kerüli ezt a.... vallást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!