Sokan miért gondolják azt, hogy a Jelenések könyve már beteljesedett?
Szia!
Sokan miért gondolják, hogy a jelenések könyvében leírtak a külső, materiális világban következnek be?
"Mert felmenti őket a további gondolkodás alól"
Ez csúnya volt:(
Én is úgy tartom, hogy a Jelenések az 1. század környékén teljesültek (nyilván nem minden, pl. az ítélet, az új föld, stb.). Én rengeteget agyaltam, de ha a jövőbe helyeztem a Jelenéseket, akkor mindig ellentmondást találtam.
A Jelenések könyve próféciái többnyire kettős próféciák.
Van egy közeljövőben,és egy a végső időben való teljesedése.(Pl.A 7 kisázsiai gyülekezet próféciája úgy teljesedett az első században,mint a mintegy 2000 évben Krisztus mennybemenetele utántól folyamatosan.)
A jelenések könyve valamely próféciái már megtörténtek, de a nagy része még váratnak magukra.
Ha minden beteljesedett volna, akkor már Jézus királyságának kellene a földön uralkodnia.
Pl Jézus égi trónjának elfoglalása megtörtént, amiből következett, hogy sátán levettetése is megtörtént, és a Földön elkezdődött a "négy lovas vágtája", és azok amik ezekkel együtt járnak.
Azt tartsuk szem előtt, hogy Máté 24-ben az Úr két dologról jövendöl:
Bizony mondom néktek: Nem marad itt kő kövön, mely le nem romboltatik.
24,3 Mikor pedig az olajfák hegyén ül vala, hozzá menének a tanítványok magukban mondván: Mondd meg nékünk, mikor lesznek meg ezek? és micsoda jele lesz a te eljövetelednek, és a világ végének?
Tehát Jeruzsálem végéről beszél és a világ végéről is. Sokan a kettőt keverik, ezért gondolják, hogy lesz még egy templom, pedig Jézus az akkori templom és Jeruzsálem lerombolásáról beszél.
24,15 Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, [Dán. 9,26.27.12,11.] a melyről Dániel próféta szólott, ott áll a szent helyen (a ki olvassa, értse meg):
24,16 Akkor, a kik Júdeában lesznek, fussanak a hegyekre;
...
24,20 Imádkozzatok pedig, hogy a ti futástok ne télen legyen, se [Csel. 1,12.] szombatnapon:
stb...
Dániel ezt jósolja meg, nem a mai időkre ad jóslást. Nem véletlenül van a Dániel citátum a 24.15-ben.
Mindenki azt gondol ami a hite mértéke. Ezért.
Egyébként sokan vallásos materializmus miatt zárják ki, hogy pl Dániel kömyve jövőbeni próféciákat tartalmaz. A materializmus is a hit ellensége, mert mindig a tapasztalatokon alapuló értelmezéseket részesiti előnyben, és nem szivesen fogadja el, hogy több száz vagy ezer évre előre meg tudja mondani valaki a jövőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!