Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Sokat gondolkozok rajta,...

Sokat gondolkozok rajta, hogy, felvegyem-e az Iszlámot. Szeretnék meghallgatni minden oldalt azért kérdezem, hogy tudtok olyan dolgokat írni amiket szem előtt kéne tartanom ha úgy döntök, hogy muszlim leszek?

Figyelt kérdés
Milyen negatívumok érhetnek emiatt illetve miért ne vegyem fel az Iszlámot?

2022. okt. 3. 20:17
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
93%
...és amúgy tudsz válaszolni erre a kérdésre?
2022. okt. 3. 21:49
 22/39 Drakula ***** válasza:
94%

Erre amit feltett?

Már válaszoltam.

2022. okt. 3. 21:50
 23/39 Drakula ***** válasza:
94%
A 4-esben.
2022. okt. 3. 21:51
 24/39 anonim ***** válasza:
82%

Nem, hanem arra, hogy miért van az, hogy muszlim nőt nem vehet el semmiféle más vallású férfi?

Mert azt én is valószínűnek tartom, hogy a muszlim lét előnyeit elég jól el tudjátok mondani.

De a problémát ott látom, hogy amikor a hátrányok és a rossz dolgok kerülnek szóba, ott hirtelen nagyon leromlik nálatok a pontosság és a többi jellemző is.

Márpedig a kérdező a hátrányokra is kíváncsi, és az szerintem sem a legjobb ötlet, hogy ezeket például egy fanatikus kereszténytől tudja meg, mert az még összekever valamit, vagy túlzásokba esik.

2022. okt. 3. 21:56
 25/39 Drakula ***** válasza:
100%

"Nem, hanem arra, hogy miért van az, hogy muszlim nőt nem vehet el semmiféle más vallású férfi?"

Nézd abban sem vagyok biztos hogy ez elő irás is nem valami hülye szokás amit az ultra konzervativok meg tartanak.

Ha esetleg tényleg lenne ilyen, gondolom amiatt lehetett mert régebben a nők kiszolgáltatottabbak voltak lehetségesebb volt hogy egy olyan akinél nem elő irt hogy "nincs kényszer a vallásban"rákényszeriti a hitét. Dehát ezen elő irás (ha van) akkor nagy esélyel ilyen helyzetre vonatkozik.

Az iszlám kinyilatkoztatások alkalmazásánál eléggé nagy döntő pont a történeti kontextus is.

"De a problémát ott látom, hogy amikor a hátrányok és a rossz dolgok kerülnek szóba, ott hirtelen nagyon leromlik nálatok a pontosság és a többi jellemző is."

Mondtam hogy ha szereti a piát is a szalonnát, valamint nehezen tart rutint akkor nehéz lesz neki az iszlám.

Mit mondjak még? Ennél nagyobb hátrányba csak akkor kerülhet ha olyan primitiv helyekre megy mint amilyenekről beszéltél. De ott anélkül is veszélyes hogy muszlim lenne.

2022. okt. 3. 22:22
 26/39 anonim ***** válasza:
100%

Na igen.

Valóban nagyon sok múlik azon, hogy ki, hogyan és milyen szemlélettel alkalmazza egy vallás előírásait.

Így születtek meg a máglyák is, amit biztos, hogy nem Jézus javasolt így.

De a kereszténységet már régebben megregulázták... többé-kevésbé... míg az iszlámot még csak mostanában kezdik, pár száz évvel régebbi állapotot mutat.

Ezzel együtt nem rosszabb vallás, mint a kereszténység volt régen, és van, amiben jobb is.

Én inkább arra szerettem volna figyelmeztetni a kérdezőt, ami visszafordíthatatlan benne. A többin mindig lehet változtatni, de ezeken nem.

2022. okt. 3. 22:31
 27/39 Drakula ***** válasza:
100%

"Én inkább arra szerettem volna figyelmeztetni a kérdezőt, ami visszafordíthatatlan benne. A többin mindig lehet változtatni, de ezeken nem."

Ja, értem. Akkor félre értettem. Mindenesetre akkor egyszerübb lett volna ha azt irod hogy x-be ne menjen mert ott a fanatikusok kinyirnák akár y-dolog miatt.

2022. okt. 3. 22:36
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

Akkor vedd fel az iszlámot, ha úgy érzed, ez neked tetszik, azonosulni tudsz vele. Mint minden vallásnak, ennek is vannak szabályai, amiket valakinek könnyebb és valakinek nehezebb implementálni az életébe.

Én azt javaslom, hogy tedd meg a saját kutatómunkád az iszlámmal kapcsolatban, magyar és angol nyelvű oldalakon is. İtt gyakorin nagyon gyorsan elfajul minden kérdés valamilyen vitává, ha az iszlámról van szó, ezért nem érdemes innen infót gyűjtened. Vagy ha mégis, ne ez legyen a fő információforrás.

2022. okt. 3. 22:59
 29/39 anonim ***** válasza:
100%
Amit fontos szem előtt tartani, az az egyistenhit, Mohamed (utolsó) próféta, napi 5 ima, alkohol és disznóhús mellőzése a mindennapokból, később a Ramadan, szerény viselet és viselkedés, szegények segítése. İlletve, olvasd el a Koránt.
2022. okt. 3. 23:02
 30/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Sajnálom, hogy bárhol előjön a téma veszekedést szül.

Kedves Abdullah említette, hogy a felesége is keresztény akkor a feleség nyilván nem köteles felvenni a férje vallását.

2022. okt. 3. 23:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!