Mit tegyek, ha nem tudom türtőztetni magam? Nemrég tértem meg.
22 éves vagyok, 16 éves korom óta élek aktív nemi életet. Voltak párkapcsolataim, amik pár hónapig tartottak. De voltak egyejszakás kalandjai is, volt alkalmi partnerem.
21 évesen megtertem, ennek már másfél éve.
9 hónapja megismerkedtem egy fiúval, és azt érzem, hogy most vagyok először igazán szerelmes. Egy közösségbe járunk, onnan ismerjük egymást. Ő nagyon elhivatott ezzel kapcsolatban.
Eddig csak csók volt, nem értünk meg úgy egymáshoz, nem ültem az ölébe, pedig mindennél jobban kívánom. Tudom, hogy megvan a miértje annak, hogy Isten miért csak a házasságban tudja a testiséget megáldani, de nekem már nagyon nem elég a csókolózás, és még a dörgölőzés sem lenne elég már, és nem mostanában fogunk házasodni.
10
Nem tudom te nő vagy férfi vagy-e de a párotok női tagja szűz volt még? Vagy csak abban a kapcsolatban vártatok a házaságig?
Ha szűz volt akkor nem rontott az élményen a szűzeség elvételével járó fájdalom?
Egy másik nagyon fontos kérdésem
Ha házaság elött is lehetett volna nemi életett élni, akkor is ilyen hamar megházasodtatok volna? Mennyire volt ez befolyásoló tényező?
Szocializáció kérdése. Be vagy programozva a nagy, romantikus, égi, szerelmi házasságra, ami nem is létezik, a világ pedig túl van szexualizálva, ezért túl sok inger ér.
Tudni kell helyükön kezelni a szexuális ingereket is, ami nem könnyű ebben a világban. Nem kell tökéletesnek lenned, a lényeg, hogy törekedj rá.
Ez nehez kerdes, mert mar volt olyan idoszakod, amikor a szex termeszetes volt, tehat ha most igazan szerelmes vagy, normalis, hogy erzed az igenyt es a vagyat.
Ugy veszem ki a szavadbol, hogy nincs még ez a dontes abszolut benned, hogy varni akarsz. Ezt a hazassagig varast nagyon sok kereszteny nem tartja be. Vannak egyhazak, ahol meg is engedik, vannak, ahol nem, ott meg csendben csinaljak.
Tehat mit tegyel? Magadban eldontheted ezt, es atlephetsz ezen az elvarason. Vagy elkotelezed magad mellette. Ez a mai vilagban nagyon elavult es nem mindenki szamara megfelelo eloirasa az egyhazaknak. Elofordulhat, hogy jobb kereszteny is leszel, mert nem ez lesz a gondolataid elotereben, esetleg meg is kerdojelezve az egeszet csak a szexualis tanitas miatt.
Pont a te korosztalyod, aki addig is hitben nevelkedett, 18-23 evesen gyakran elfordul az egyhaz tanitasatol (van, hogy csak atmenetileg), mert nem tudja osszeegyeztetni a parkeresessel, es akár elfordul az egesz hittol is. Szerintem inkabb elj szexualis eletet azzal, akibe oszinten szerelmes vagy, es nem csalod meg stb., minthogy vagy 1. allandoan ettol szenvedsz vagy 2. elhagyod az istenhitet miatta.
Persze, kerdes, hogy a parod mit gondol errol. Ha o nem akarja, akkor nemigen lesz szex.
18
Elolvastam, "zsenialis".
Miutan mindenkit megkritizal es elitel az eloado, megtudjuk, hogyan kepzeli helyesen:
Ha egy fiunak megtetszik egy lany, nem kozelithet hozza, hanem messzirol figyelheti, milyen erenyes, jellemes. Ez utan felveszi a kapcsolatot a lany apjaval, es engedelyt ker az udvarlasra. Az apa erre nem valaszolhat rogton. Megkerdezi a lanyat, es ha az igent mond (es oromeben elenekli az osszes zsoltart), akkor az apa engedelyt ad. Ezek utan a ket szulopar leul, es megbeszelik, milyen feltetelekkel talalkozhatnak a fiatalok. Soha nem maradhatnak kettesben, ez a lenyeg, es egy jellemes, Krisztusban jaro ember legyen mindig mellettuk.
Idealis udvarlasi mod, ha a fiatalok a lany szuleinek nyitott falu nappalijaban talalkoznak, ahol az apa a soretespuskajaval all keszen, es ha a fiu barmit kezdemenyezni akar, szetlovi a kezet.
Ha tovabbra is tetszenek egymasnak, oltarhoz allhatnak.
Ha a lanynak tetszik meg egy fiu, akkor ne csinaljon semmit, hanem melyedjen el a Bibliaban, lehetoleg egy istenfelo idosebb no segitsegevel.
Ha mas varosban tanulnak, akkor az ottani pasztor, illetve templomi eloljarok vezetesevel tortenhet mindez.
Ha valaki egynel tobb emberrel jar hazassag elott, meg ha nem is volt koztuk semmi, az mar nem "tiszta", es az oltarnal minden korabbi kapcsolata is ott fog allni.
Egyaltalan: regen minden jobb volt, es aki nem ert egyet ezzel a gagyi amerikai, fundamentalista tanitassal, abbol a Satan beszel. Eleg elmenni Nigeriaba vagy a roman kis falvakba, hogy lassuk, mennyivel boldogabbak ott az emberek.
A kerdezonek BIZTOS sokat segit ez az eloadas.
Tele van olyan legbolkapott, pszichologiai okoskodassal, amin egy szakember a hajat tepne, ("ha valaki nem tiszteli az edesapjat, az biztosan nem fogja tisztelni a ferjet"), es amikrol mar 250 eve is tudtak, hogy nem igazak, ahova pedig a szerzo szerint vissza kellene menni.
Ti már házasok vagytok... Ahogy látom eléggé erősen ráadásul, szóval nem értem miről beszélsz.
Amúgy azt hittem az istenszeretetedet nem bírod tűrtőztetni. Mikor megtértem, éveken át nem bírtam magammal. Mindenhol istent dicsőítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!