Nem tudok kijönni sehogy sem a lány testvéremmel, mert én hiába próbálom türtőztetni magamat egyes vitákkor, a részéről mindig előkerül a trágárkodás. Hogyan lehetne leszerelni, hogy ne tudjon trágárkodni velem?
Hány évesek vagytok? Együtt éltek? Szülők tudnak a dologról? Van külön szobátok? Te fiú vagy, vagy lány? Min vesztek össze? Hogyan zajlik egy átlagos veszekedés?
Ha ezekre válaszolsz, akkor esetleg pontosabb tanácsot is tudok adni, nem csak a "kerüld a konfliktust, ne adj támadható felületet, csökkentsd a találkozásokat" általános tanácsokat.
A tiszteletet egyféleképpen lehet kiérdemelni: okot adsz rá.
Tehát valamiben valami jelentős eredményt érsz el.
De ez sem egyenesen vezet a tisztelethez, ha számára nem fontos az az eredmény (mondjuk megnyeritek a focikupát, őt meg nem érdekli a foci), vagy egyszerűen ilyen természete, akkor sajnos nem várhatsz tiszteletet.
A trágárkodás miben nyilvánul meg? Téged szid, vagy csak fel-alá sétál a lakásban és káromkodik, így adja ki a feszültségét?
Én azt javaslom Neked, hogy költözz el. Ha nem kivitelezhető, akkor pedig...
Nos, természetedtől függ.
Otthagyod, bevonulsz a szobádba és bezárkózol.
Megkérdezed tőle, hogy mi a baja, jöjjön, meghallgatod, ha akarja segítesz megoldani.
Sikítóversenyt rendeztek (Komolyan. Nem viccelek. Iszonyat feszültséget ki tudsz adni magadból. Egymással szemben álltok, és elkezdtek teli torokból üvölteni/sikítani addig, amíg ki nem merültök benne. Tettelegesség nincs.)
Pofogadás. [link] (Nekem nem jön be, szerintem erőszakos, de embere válogatja.)
A legdrasztikusabb esetben hideg víz. Vagy leöntöd, vagy berakod a zuhany alá, és rányitod, hogy hűljön kicsit a forró feje.
Én mondjuk első körben leülnék vele megbeszélni, hogy mi a problémája.
Lehet, hogy őt zavarja, hogy huszonévesen otthon lakik. Vagy úgy érzi, veled kivételeznek a szüleitek.
Kérdezd meg tőle. :)
1-es voltam. :)
Utolsó ötletem: szerelj egy tolózárat az ajtódra. Komolyan. Legalább nyugodtan alszol, miután beb*sztad a zuhany alá.
Ja, az őrjöngéseit meg vedd fel, és játszd le egészen nyugodtan a szülőknek. Ha informatikus vagy, te még ügyesebben is meg tudod oldani, mint mondjuk én egy mobillal, többet értesz a technikához. :)
Vedd fel az jó ötlet, meg a másik, be lehet húzni az ilyeneket a csőbe, feleségem húga volt ilyen, nem szólt neki, hogy az apjuk is otthon van, jól leszerepelt :)
Amúgy elégy nagy vagy már ahhoz , hogy épp ideje elköltöznöd. ( bár lehet pont ezért csinálja)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!