Mit tegyek, ha nem tudom türtőztetni magam? Nemrég tértem meg.
22 éves vagyok, 16 éves korom óta élek aktív nemi életet. Voltak párkapcsolataim, amik pár hónapig tartottak. De voltak egyejszakás kalandjai is, volt alkalmi partnerem.
21 évesen megtertem, ennek már másfél éve.
9 hónapja megismerkedtem egy fiúval, és azt érzem, hogy most vagyok először igazán szerelmes. Egy közösségbe járunk, onnan ismerjük egymást. Ő nagyon elhivatott ezzel kapcsolatban.
Eddig csak csók volt, nem értünk meg úgy egymáshoz, nem ültem az ölébe, pedig mindennél jobban kívánom. Tudom, hogy megvan a miértje annak, hogy Isten miért csak a házasságban tudja a testiséget megáldani, de nekem már nagyon nem elég a csókolózás, és még a dörgölőzés sem lenne elég már, és nem mostanában fogunk házasodni.
"Tudom, hogy megvan a miértje annak, hogy Isten miért csak a házasságban tudja a testiséget megáldani,"
Miért?
1-es vagyok
A kérdésre is válaszolva:
Nehéz kérdés. Nem árthat egyrészről ha tanulsz egy kis önmegtartóztatást. Másrészről azért ennyi ideig gyakorolni az nem biztos hogy egészséges.
De gondolom azt már te is tudod hogy ez nem arról szól hogy eljárkálsz egy templomba néha napján aztán vár a mennyország. Ennél ez az út kicsit nehezebb.
Talán megoldás lenne az hogy ha magadnak csinálnád. Nem tudom hogy az nálatok elfogadott-e. Ha igen akkor nincs gond. Ha nem akkor pedig nem megoldás mert ha el is mész utána gyónni nem biztos hogy megfogod bánni az ilyen előre eltervelt és élvezetes bűnt. A megbánás azonban szükséges ahhoz hogy megbocsátást nyerj.
Talán segít az hogy ha megpróbálod minél jobban lefoglalni magadat. Próbálj kerülni minden szexuális gondolatot. Tereld el a figyelmed. Ha tanulsz még akkor koncentrálj arra, ha dolgozol akkor pedig arra. Otthon mindig foglald le magad hogy eltereld a figyelmed.
De ezzel is az a baj hogy amikor együtt vagytok, főleg ha csókolóztok akkor ... tudod te.
Lehet ha eleget vártok akkor már egy csóktól is orgazmusod lesz.
(az 1. válaszom egyébként komolyan kérdezem, én nem látom miért jó, persze régen volt értelme amikor még nem volt fogamzásgátlás de ma már elég sok lehetőség van főleg ha az ember még kombinálja is őket)
Hát igen, tökéletes iskolapéldája annak, hogy a világ egyik legártalmasabb dolga a vallás. Embereket ölnek meg a Közel-Keleten a vallás miatt, emberek vonnak meg maguktól örömforrásokat a vallás miatt, és egy olyan dologba kapaszkodnak 2 kézzel, ami teljes mértékben átmossa az agyukat.
Hát ha neked ez kell... Majd legalább öregkorodban mesélheted a gyerekednek, hogy mennyire jól éltél fiatalon. Ja nem, ezt éppen nem tudod majd mesélni neki. Mindegy, majd pofázol neki Noé bárkájáról, Allahról, a Jóistenről, meg a többi baromságról.
4
Persze. Vagy majd megunja a srác (teljesen jogosan!), aztán otthagyja a fenébe. A kérdező meg majd simogathatja a megtérten a macskáit.
Az a baj, hogy pont ilyen nagy szerelemnél fordulhat elő, hogy később rosszul jön össze a szex.
Én úgy tudom, hogy az egyház JEGYESEKNÉL már megengedi a szexet.
Ti már jegyesek vagytok?
Ha az elhatározás komoly, akkor éppen ideje, nem?
#5 ha elolvastad volna a kérdést ismét egy fölösleges válasszal kevesebb lenne, ugyanis leírta hogy egy felekezetbe járnak, tehát a párja is hívő.
#6 nem tudom más egyházaknál hogy van, de nálunk katolikusoknál a jegyesség még nem szentség, csak a házasság, és az után lehet.
"még nem szentség"
Nem ezt mondtam... hanem azt, hogy megengedi.
Tudod, régen az volt, hogy megismerkedtek, aztán pár hónap múlva házasodtak.
Ma meg...
kérdezd meg erről a lelki támogatódat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!