Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten vagy tudomány ?

Isten vagy tudomány ?

Figyelt kérdés
2022. szept. 29. 15:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
34%
A tudomány kisajátította magának Isten nélkül magyarázni a világot. Miért? Mert ha Isten van, akkor nem érdemes tudósnak lenni, minden dicsőség Istené. Ráadásul Isten erkölcsi kötelezettséget is rótt az emberre, amit a tudós gőgje nem hajlandó elsiselni. Ezért a maga választotta úton jár, Istent meg levegőnek nézi.
2022. szept. 29. 19:53
 12/22 anonim ***** válasza:
66%

Ez a kérdés nekem akkor volt aktuális, amikor adventista voltam. Ők ugyanis a hivatalos tudományos állásponttal szembehelyezkednek, és nem fogadják el, hogy a fajok egymásból alakultak ki, és így az embernek és a majomnak közös őse van.

Én viszont a tudományt választom, hiszen az evolúció bizonyítva van, és kicsiben bármikor meg tudom figyelni.

Bár az is igaz, hogy például a Katolikus Egyház elfogadja az evolúciót, így egy katolikus hívő elvileg hihet Istenben, és nem kell szembehelyezkednie a tudománnyal sem. Az persze más kérdés, hogy milyen módon tudják a vallást, és a tudományt összeegyeztetni, de ha nekik sikerül, akkor nekem nincs ellenvetésem.

Jómagam viszont megmaradok agnosztikus ateistának. A tudományos elméletek megfelelően alá vannak támasztva, így nem igazán igényelnek hitet. Istent viszont nem látom bizonyítottnak, bár nem zárom ki, hogy valamilyen istenség létezhet a világmindenségben.

2022. szept. 29. 20:05
 13/22 anonim ***** válasza:
36%
A genetikai program milyen bizonyítékot nyújt arra az evolúcióra, amit nem lehet megfigyelni? A megfigyelhető evolúciót bizonyítani annyi, mint bizonyítani, hogy a macska nyávog. A megfigyelhető evolúció roppant bizonyítéka annak, hogy működik az emberi szem.
2022. szept. 29. 20:16
 14/22 anonim ***** válasza:
87%

12

a legtobb magyar egyhaz elfogadja az evoluciot, a katolikusok, a reformatusok es az evangelikusok is

2022. szept. 30. 05:47
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Meglehet, hogy így van, és ez jó pont, de ha mélyebbre ásom, akkor azt látom, hogy a természettudomány és kereszténység összeegyeztetése igen problematikus. Egy kereszténységtől független, deista istenkép (esetleges más vallás istenképe) talán elképzelhető, de a világ nem úgy működik, ahogy azt a kereszténység - főleg a neoprotestánsok - hiszik.

#12 voltam.

2022. szept. 30. 14:53
 16/22 anonim ***** válasza:
66%
Melyik isten?
2022. okt. 1. 12:42
 17/22 anonim ***** válasza:
40%
Amelyik a kettős végbél záróizmodat megtervezte és megalkotta. Az evolúciónak nem mindegy, hogy magad alá sz. vagy nem? Csak a wc papírt kellett megtervezni? Miért nem jó akármilyen kartonpapír? Hogy melyik isten azt kérdezed? De hogy melyik áruházban olcsó a hülytelefon, azért utánajársz mi? Ne mutasd magad okosnak, ha tüp vagy!
2022. okt. 1. 14:47
 18/22 anonim ***** válasza:
44%

Chrome beteg vagyok és még jell mondjam, ha létezik isten, akkor az embereknél is rosszabb dizájner.

2022. okt. 1. 17:10
 19/22 anonim ***** válasza:
48%

Jah és tegyem hozzá a legtöbb teremtő istentől ug,an ezt ellenehet mondani #17

Egyegyszerű deizmus istenért vagy a keresztény istentől vagy más istentől beszélünk?

2022. okt. 1. 17:12
 20/22 anonim válasza:
65%
Istenben benne van a tudomány is. Istent nem egy független nagy szakállú ősz hajú fehér ruhás bácsinak kell elképzelni. Isten minden mindenben. Az alfa és az omega. Tehát a tudomány is benne van.
2022. okt. 2. 11:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!