Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy kell a nemlétezés érzést...

Hogy kell a nemlétezés érzést elképzelni a halál után?

Figyelt kérdés
Ugye sokan írják itt is erre a témára, hogy semmi nincs a halál után. De valahogy nagyon nehéz elképzelni, milyen nem létezni. Akik ezt vallják, a nemlétezés érzést hogyan képzelik el?

#sötétség #nihil #nemlétezés
2022. szept. 20. 22:16
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Lefekszel aludni és sosem ébredsz fel...
2022. szept. 20. 22:20
 2/10 hosszúhajú ***** válasza:
89%
szerintem úgy gondolhatják hogy a tudatot lekapcsol mint egy gép. valóban alvás, álom nélkül
2022. szept. 21. 00:07
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

mit kell azon elképzelni? lesz és kész. ráadásul hogy lenne érzés, ha az érzékszerveim már nem fognak működni?

lefekvéskor sem mélázok azon, hogy milyen lesz aludni.

2022. szept. 21. 06:22
 4/10 anonim ***** válasza:
95%

Születésed elött sem léteztél. Nem éreztél semmit. Képzeld el milyen volt neked pl 5000000000 évvel ez elött a nem létezés. Na olyan lesz halálod után is.

De nagyjábból olyan kérdés hogy milyen műveleteket végez el a számítógép mikor teljesen áramtalanítva van. Semmilyet.

2022. szept. 21. 08:15
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Ezt akartam írni én is. Hogy mint születetésed előtt.
2022. szept. 21. 09:33
 6/10 KZitus ***** válasza:
19%

Szia

A János 11:11–44 írja le Lázár halálát és feltámadását.

A nemlétezés kérdésével kapcsolatosan, mármint a halálról, egy érdekes részlet van ebben a leírásban, amit Krisztus mondott a halálról, illetve a "nemlétezésről":

Tehát János 11:11-14: "Miután ezeket elmondta, hozzátette: „Lázár, a barátunk elaludt, de odamegyek, hogy felébresszem.” A tanítványok erre ezt mondták neki: „Uram, ha alszik, rendbe fog jönni.” Csakhogy Jézus Lázár haláláról beszélt. Ők azonban azt hitték, arról beszél, hogy alszik. Ekkor Jézus nyíltan megmondta nekik: „Lázár meghalt,..."

Tehát a halál állapotát Krisztus az alváshoz hasonlította. Ezt mindenki el tudja képzelni milyen, hiszen naponta elalszunk elég mélyen, amikor nem tudunk a világról és arról, mi zajlik körülöttünk. Számára az ember halála olyan, mint amikor az mélyen alszik, és amely állapotból ő fel tudja "ébreszteni". Erre hatalmat kapott az Atyától. Be is mutatta, hogyan tudja használni ezt a hatalmát.

2022. szept. 21. 19:00
 7/10 anonim ***** válasza:
93%
A képzelet az agy képessége. Az agy nem működik a halál után.
2022. szept. 24. 21:28
 8/10 anonim ***** válasza:
76%
Sok ember fél a haláltól ( én is) de ha belegondolok, hogy olyan mint a születés előtt, akkor megszűnik a félelem. akkor sem léteztem több milliárd évig és belegondolva nem félelmetes.
jún. 2. 16:53
 9/10 anonim válasza:
mintha aludnál és semmit sem álmodnál örökké
júl. 7. 11:05
 10/10 Jégszív ***** válasza:

Nincs érzés!

Nincs tudat!

Nincs alvás (Ott legalább az EKG, EEG működik!), nincs álom!

SEMMI SINCS...

júl. 8. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!