Isten miért engedi, hogy ez történjen?
A hajlam az nem kötelez. Létezik olyan világ, ahol nincsen gonosz. Jézus mondta, hogy az Ő országa nem e világból való.
Főleg ha hisz Istenben az ember, könnyebb a jót választani. Pál beszél a Lélek gyümölcseiről:
Galata
A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.
Istenhit révén lehet ezekben fejlődni. A Sátán meg lehúz a másik irányba (élj magadért, másokon keresztülgázolva).
"Létezik olyan világ, ahol nincsen gonosz."
Pontosan.
EZT kellett volna ide teremtenie.
#32 oké
Én mindenesetre továbbra is hívő maradok, és majd ha találkozom Istennel, akkor Ő felvilágosít.
"Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust."
"Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert Isten."
... s mindez nem jelenti, hogy konvencionálisan fogom fel a kereszténységet.
Számomra nincs értelme az életnek, ha az véges, és halálunkkal a lélek is meghal. Nem vagyok ezzel egyedül, Bergyajev ugyanezen állásponton volt.
„Ha nincsen Isten, vagyis ha nem létezik szabadság, az örök és igazi élet fensőbb szférája, ha nincs menekvés a világ szükségszerűségétől, akkor nincs miért becsülni a világot és benne a mulandó életet.”
(Nyikolaj Bergyajev: Önmegismerés)
35
Miért vitatkozol egy bottal? és miért nincs lehetőség a bottok jelentésére?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!