Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért engedte Isten, hogy ez...

Miért engedte Isten, hogy ez történjen velem?

Figyelt kérdés
Sok mindenen túlvagyok. Szörnyű betegségem van, ami miatt majdnem meghaltam. Ha ez nem lenne elég, elvesztettem a szüleimet! Jó ember vagyok, mások ezt megerősítik. Szeretnek, mert segítőkész, kedves lány vagyok. Miért pont velem történik ennyi rossz mégis? Imádkoztam Istenhez. Ennek ellenére rossz dolgok történnek velem. Hát ezért éljek? Elegem van. Azt mondták nekem, hogy Isten lát mindent. Ja. És nézi hogy szenvedek. Sokat érek vele. Elvesztettem mindent. Az egészségemet, a családomat, és a hitemet. Tanácsok???? Elítélő írásokat nem kérek, van elég bajom anélkül is, szóval olyan hozzászólásokat várok, amelyek nem ejtenek sebet a szívemen. Köszi a megértéseketet!

2018. szept. 20. 11:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
21%

Tudom milyen szörnyű lehet ez és nem akarlak semmiről sem meggyőzni.Te nagyon erős vagy és szerintem pont a hited segített a mélyponton.Az életbe vetett hited.

Isten nem menthette meg a szüleidet.

De te túlélted.És nem Isten mentett meg.

Hanem az életbe vetett hited.

Ezt a hitet nem veszítetted el.

2018. szept. 20. 12:17
 2/16 anonim ***** válasza:
32%

Ha nem állsz vele élő szövetségben, ki vagy szolgáltatva sátánnak, az meg egy ember életében ott rombol ahol csak tud, és amikor csak tud.Egészen addíg míg el nem pusztítja az adott embert, és annak generációját, lehetőleg úgy, hogy esélye se legyen megtérni az embernek, hanem magával tudja rántani az örök kárhozatra.

Addig van joga rombolni nálad, míg Isten be nem lép az életedben, szövetséget nem köt veled, és te hozzá nem tartozol. Utána is próbálkozni fog az Ördög, de akkor már te tasposol az Ő fejére amikor próbálkozik, és ki tudod parancsolni az életed minden területéről.

Mert:

Lk 10,19

Ímé adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat néktek.

Ennyi a különbség hívő ember, és világi ember között

az egyikhez nem nyúlhat, vagy ha nyúl is sátán, akkor is rosszabbul jár mint amit neked akar okozni, és te 7x-esen kérhetsz minden kárt vissza amit csak okozott, és egy világi kiszolgáltatott ember között, akinek semmi hatalma nincs. Ha pedig világiként ezoteriába nyulsz, még jobban tud rombolni.

2018. szept. 20. 13:09
 3/16 anonim ***** válasza:
0%

1: a halál nem válogat. Mindenki meghal. Nem értem miért kell ezen kiakadni.

2. Az, hogy te jónak tartod magad, máris a gőgbűnébe visz, távolabb Istentől. Fogdd fel, hogy nincs olyan, hogy az ember "jó"és ezért Isten mindentől megóvja.

3. Betegséged által megismert emberek hány százalékát vigasztaltad és mondtad el nekik, hogy a test az egy dolog, de Jézus meghalt mindenkiért?

4. Nem üdvözít semmiféle jó cselekedet. Örülj neki, ha nem vagy irigy, de mi van a többi 499 bűnnel?

5. Ha kapcsolatban állsz Istennel, akkor ő mit mond? Ha nem, akkor mi alapján vársz bármit is tőle?

2018. szept. 20. 14:09
 4/16 anonim ***** válasza:
0%

Most miért lettem lenullázva?

Ami itt megy, tisztára mint egy szekta.

Csak térítgetni tudtok.Most már kezdem érteni az ateistákat.

2018. szept. 20. 14:26
 5/16 A kérdező kommentje:

3-as, szerintem ennek a lányka nem a te szavaidra van szüksége !

Ügyi vagy, hogy taszítasz rajta. Gratulálok !!!! :-(

2018. szept. 20. 15:12
 6/16 A kérdező kommentje:
Szóval kedves 3-as légyszíves ne bánts meg engem. Mert a szavaid csak sebeket ejtenek az amúgy is vérző szívemen. És azért gratulálok neked, mert sikerült belémrúgnod. Amúgy mások mondják nekem, hogy jó ember vagyok és segítőkész meg ilyenek. És te veszítetted már el egy hozzátartozódat, aki nagyon közel állt hozzád? Akivel az életedet megosztottad???
2018. szept. 20. 15:14
 7/16 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Te hol olvastad azt a Bibliában, hogy a jó emberekkel nem történnek rossz dolgok?

A kereszténység pont azt tanítja, hogy ITT, a Földön, bármi rossz megtörténhet bárkivel.

Nem értem a kérdésed. Miért képzeled azt, hogy a jó cselekedeteid már itt, a Földön megvédenek majd a rossztól?

2018. szept. 20. 16:23
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

"Szörnyű betegségem van, ami miatt majdnem meghaltam."

Nem csak neked van szörnyű betegséged. És sokan bele is hallnak a betegségekbe.

"Ha ez nem lenne elég, elvesztettem a szüleimet!"

Neked legalább voltak szüleid. De sok olyan ember van aki csonka családban nő fel vagy egyáltalán nincsenek szülei. Te szerencsés vagy hogy ismerted őket és amíg éltek foglalkoztak veled. ugyan ezt egy állami gondozott nem mondhatja el magáról.

"Jó ember vagyok, mások ezt megerősítik. Szeretnek, mert segítőkész, kedves lány vagyok."

Amennyiben Isten szempontjából nézzük hogy ki a jó és ki a rossz akkor a helyzet az hogy nem vagy jó. De nem csak te hanem egyetlen ember sem. Mit tudsz Istenről? Olvasol e róla vagy hallgatsz e igehirdetéseket? Kérlek vedd figyelembe hogy én semmit nem tudok rólad. Ezért kénytelen vagyok kérdezni!

Hogy az emberek kit tartanak jónak az nagyon érdekes kérdés. Ez természetesen nem jelenti azt hogy ne lennél segítőkész és kedves.

"Miért pont velem történik ennyi rossz mégis? Imádkoztam Istenhez."

Mit imádkoztál Istenhez?

"Azt mondták nekem, hogy Isten lát mindent."

Kik mondták? Utánajártál a dolognak?

"Ja. És nézi hogy szenvedek. Sokat érek vele. Elvesztettem mindent."

Én nem úgy látom hogy mindent elvesztettél. Pl. tudsz írni és olvasni. Akkor képes vagy a tanulásra is. És van egy olyan érzésem hogy még egyéb lehetőségeid is vannak. De lehet hogy ezeket nem is veszed észre.

"Tanácsok????"

Az első az lenne hogy befejezhetnéd az önsajnálatot! Persze nem kell megfogadni de könnyebb lenne neked.

Számba kellene venned hogy milyen lehetőségeid vannak és hogy mihez akarsz kezdeni az életeddel. Milyen szerepe van az életedben Istennek, ezen is elgondolkodhatnál. Mert ha van szerepe akkor az mindent megváltoztat.

"Elítélő írásokat nem kérek, van elég bajom anélkül is, szóval olyan hozzászólásokat várok, amelyek nem ejtenek sebet a szívemen."

Ezzel csak egy gond van, nem fejtetted ki részletesen hogy mit nem szabad írni ami sértő számodra. Ismét emlékeztetnélek hogy én nem ismerlek téged. Gondolat olvasó sem vagyok!

2018. szept. 20. 16:39
 9/16 anonim ***** válasza:
20%

7 *A kereszténység pont azt tanítja, hogy ITT, a Földön, bármi rossz megtörténhet bárkivel.

Nem azt tanítja. Aki ezt mondja mint amit te, az egyértelműen még csak nem is tudja mi az hogy kereszténység. Még a kulcsot sem találja hozzá.

2018. szept. 20. 17:03
 10/16 anonim ***** válasza:

Mélyen sajnálom, és együttérzek veled.

Magam sem vagyok egészséges, a szüleim fiatalon 25-évvel ezelött meghaltak. A családom egy közelebbi tagja kihasznál, albérletbe kell laknom pedig van saját lakásom....stb stb.

Tehát nem vagy egyedül, vannak akik sokkal rosszabb helyzetben vannak. Tudom, hogy ez vajmi keveset segíthet, de ha elgondolkodol, hogyan vélekednek Istenről mások hasonló helyzetben, talán meglepődnél, hogy pozitívan állnak hozzá. Nem vádolják, vagy nem vonják kérdőre.

Ezek, most zajlanak, az utolsó napok jeleit látjuk és tapasztaljuk.

(Máté 24:13) 13 De aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben.

Gyülekezetünkben, sok olyan testvér van, aki ennél borzalmasabb körülményeken mentek át, érdekes, hogy soha nem a szabadulásért imádkoztak, hanem, hogy kapjanak erőt, hogy kitudjanak tartani, és megszentelni Isten nevét.

Ők tudnának mesélni. Ha érdekel hogy némely ember hogyan éli meg, vagy él át egy egy nehézséget, akkor javaslom a jw.org honlapot. számtalan filmet, beszáolót olvashatsz, nézhetsz, és buzdítást kaphatsz, hogy tovább.

Továbbra is tarts ki az imában, Mi is imádkozunk érted.

[link]

[link]

2018. szept. 20. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!