Isten miért engedi, hogy ez történjen?
Kezdjük azzal, hogy nincs olyan, hogy "engedi".
Ő alakította ki ezt a világot!
EGÉSZEN PONTOSAN olyan, ahogyan ő szeretné!
Még egy icipicikét SEM tér el ettől!
#21 nem veszed tekintetbe Sátán ténykedését, aki belerondított a világunk működésébe is.
Róm.
8,20 Mert a teremtett világ hiábavalóság alá vettetett, nem önként, hanem azért, a ki az alá vetette.
8,21 Azzal a reménységgel, hogy maga a teremtett világ is megszabadul a rothadandóság rabságától az Isten fiai dicsőségének szabadságára.
Én azt sem tartom természetesnek, hogy egyik állatnak meg kell ennie a másikat, hogy fenntarthassa magát. Szívesen lennék vegán, de egyszerűen nem egészséges. Nem én vagyok az egyetlen keresztény, aki ezen fennakad.
Albert Schweitzer az élet tiszteletének etikája c. írásában ír erről.
Szóval, olyan bolygóra szeretnék eljutni, ahol nem eszik egymást az élőlények.
"
nem veszed tekintetbe Sátán ténykedését, aki belerondított a világunk működésébe is."
A sátán ténykedése is Isten akarata. Isten teremtette. Isten hagyja hogy azt tegye amit. Ha nem akarná hogy valamit megtegyen a Sátán akkor közbe avatkozna mint ahogyan a biblia szerint tette is azt már.
"Szívesen lennék vegán, de egyszerűen nem egészséges. "
Fura. Akkor az egyetemet végzet dietetikusok miért lehetnek vegánok? Ők pont hogy azért tanultak évekig hogy tudják azt hogy hogyan kell helyesen étkezni.
Ha Isten azonnal lecsapna a rosszra, és Sátánt megsemmisítette volna, akkor mindig fennáll a lehetőség, hogy valaki előáll ugyanazokkal a dolgokkal mint Sátán. Kell időt hagyni neki, hogy bebizonyosodjon, az ő rendszere, aminek nem a szeretet a legfőbb értéke, nem működik.
Én abban hiszek, hogy a szeretet ellenségei, a "másként gondolkodók", nem fizikailag lesznek megsemmisítve, hanem Isten erkölcsi győzelmet arat felettük, azaz meg lesz mutatva a tévedésük.
De olyasmin vitatkozunk, ami szerintem meghaladja a felfogólépességünket és ítélőképességünket.
Egyébként, Isten nem olyan, aki közömbös a Benne hívők fizikai szükségletei irányt. Jézus tanított a gondviselésről, az alapvető javak tekintetében:
„Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?
Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.
Hanem keressétek ELŐSZÖR Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.
Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.”
"Ha Isten azonnal lecsapna a rosszra"
Miért teremtette meg a rosszat?
"valaki előáll ugyanazokkal a dolgokkal"
Pontosan.
Tehát miért teremtette rosszra a világot?
"Kell időt hagyni neki"
NEM!
Egy végtelen isten SEMMIFÉLE kompromisszumra nem szorul rá, AZONNAL mindent meg tud oldani!
"szerintem meghaladja a felfogólépességünket és ítélőképességünket"
Akkor mihez értünk, ha ehhez sem?
Mit jelent a "képére és hasonlatosságára"?
"ezek mind megadatnak néktek"
Ez egy roppant káros szemlélet, emiatt mehet tönkre a Föld.
Jó, ha neked így jó élni, ha vádaskodsz az Istenre, és nem veszed észre, hogy a te felfogóképességedhez képest az Övé, meg Sátáné is nagyobb, hát lelked rajta.
Hová akarsz kilyukadni ezzel? Legyünk öngyilkosok? Ha sajnálod a szenvedőket, tegyél értük, azt a kis részt, amit te megtehetsz.
"vádaskodsz"
Melyik részét nem értetted?
Például azt, hogy egyetlen pillanat alatt bármit képes lenne megoldani, és ezt a múltban is megtehette volna?
Akár még a teremtés előtt is, és teremthetett volna egy tökéletes világot?
Az meg egy vicc, hogy majd én vagy bárki javítsam ki, amit ő elrontott. Ez akkora öngól a részedről, de persze ezt sem fogtad fel. Nyilván azért teremtette az embert bűnöző hajlammal, mert azt akarta,hogy ne bűnözzön, igaz?
Vagy azért, mert szereti a drámát, és imád büntetni?
Ha valaki bűnözik, azzal másnak árt. Vagyis Sátán értékrendjét igenli. Nem kötelező ártani a másiknak, azt is választhatjuk, hogy segítünk. Vagy te most kibúvót akarsz találni arra, hogy miért ne kelljen a szeretet törvénye szerint élned? Mindenki magáért felelős, képes választani, mit tesz. Erkölcsi felelősséggel rendelkező lények vagyunk.
Vannak rövidlátók, akik azt gondolják, nincs Isten (semmilyen túlvilág) és ha ártanak a másiknak, senki nem fogja őket számon kérni.
"Ha valaki bűnözik"
Te semmit nem értettél?
MIÉRT teremtette meg az isten a bűnt?
És a bűnre való hajlamot?
Ha pedig ezt még utána számon is kéri, az súlyos erkölcstelenség a részéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!