Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták és vallásellenesek!...

Ateisták és vallásellenesek! Véleményetek szerint Krisna, Lao-ce és Buddha léteztek?

Figyelt kérdés

Egy amerikai "antitheist" közösség honlapján olvastam, hogy szinte kizárt Krisna történelmisége. Buddháról azt írják, hogy semmi közvetlen bizonyíték, illetve kortárs irat nem ír róla, így max. azért ismerhetjük el a létezését, mert nagy hatást gyakorolt, de egyébként Jézushoz hasonlóan sokszor átírták a történetét, és valószínű, ha létezett is egy teljesen hétköznapi ember volt, akinek elege volt a kasztrendszerből. Lao-ce személyét szintén egyértelműen a mítoszok közé sorolják.

Ugyanakkor nem értem, hogy miért találták volna ki őket.

2022. szept. 11. 10:44
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
72%

Milyen bizonyítékot vársz tőlem? Te állítottad, hogy Lao és Buddha mennyire bizonyított történelmi alakok Jézussal szemben. Itt egyedül neked kellett volna bizonyítékot hozni erre, amit nem tudtál.

A puskaporra pedig idéztem, igaz csak a wikipédiáig mentem el, de ezt te is megtehetted volna és nem írsz olyan ökörséget, hogy Buddha puskaporra fakasztott lángokat magán. Arról nem is beszélve, hogy szétégett volna a bőre és rövid úton bele is hal. De ki foglalkozik ilyen mellékes apróságokkal, amikor ilyen remek magyarázatokat hozol :D

2022. szept. 11. 15:54
 32/55 anonim ***** válasza:
69%

Mondta valaki, hogy kész, ágyúba való puskaport kellett használnia?

A tüzijátékot sokkal régebben feltalálták, és ehhez még az se kellett. Bőven elég volt bármiféle láng.

De szerintem hagyjuk. Senki sem erőlteti, hogy MINDENKÉPPEN valós személynek kellett lennie, én sem írtam már elsőre sem. Azt írtam, én úgy tudom.

Még egyszer: MIT akarsz ebből kihozni?

2022. szept. 11. 15:58
 33/55 anonim ***** válasza:
60%
Azon felül, hogy bizonyítottam helytelen és elfogult érvelésed? Semmi különöst :)
2022. szept. 11. 16:48
 34/55 anonim ***** válasza:
29%

Mitől elfogult az, hogy én így tudtam?

Egyébként érvet, bizonyítékot nem hoztál semmit. Akkor mit is bizonyítottál?

2022. szept. 11. 16:59
 35/55 anonim ***** válasza:
47%
Nekem pontosan mit kellett volna bizonyítani? Hozzak arra forrásokat, hogy nincs Buddháról hiteles történelmi forrás, sőt Jézus ilyen szempontból sokkal jobban bizonyított történelmileg?
2022. szept. 11. 17:05
 36/55 anonim ***** válasza:
69%
Hozzál, ha gondolod.
2022. szept. 11. 17:15
 37/55 anonim ***** válasza:
47%

Hogy lehet hozni olyan forrást, ami nem létezik? :D

Pont erről van szó, hogy szerinted Buddha egy történelmileg teljesen igazolt ember volt, de nem támasztottad semmivel se alá.

2022. szept. 11. 18:16
 38/55 anonim ***** válasza:
100%
A történettudomány mindhárom embert történelmi személynek tartja :)
2022. szept. 14. 15:49
 39/55 anonim ***** válasza:

Igen, viszont attól hogy elfogadták létező embereknek, isteneknek és prófétáknak, csodatevőknek nem.

2022. szept. 14. 20:24
 40/55 anonim ***** válasza:
12%
És attól még Jézusra továbbra sincs bizonyíték.
2022. szept. 14. 20:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!