Ateisták és vallásellenesek! Véleményetek szerint Krisna, Lao-ce és Buddha léteztek?
Egy amerikai "antitheist" közösség honlapján olvastam, hogy szinte kizárt Krisna történelmisége. Buddháról azt írják, hogy semmi közvetlen bizonyíték, illetve kortárs irat nem ír róla, így max. azért ismerhetjük el a létezését, mert nagy hatást gyakorolt, de egyébként Jézushoz hasonlóan sokszor átírták a történetét, és valószínű, ha létezett is egy teljesen hétköznapi ember volt, akinek elege volt a kasztrendszerből. Lao-ce személyét szintén egyértelműen a mítoszok közé sorolják.
Ugyanakkor nem értem, hogy miért találták volna ki őket.
#9.
Jézus is ember volt. 100% ember és 100% Isten a keresztény teológia szerint.
Azonban amikor itt volt a földön, történeti szempontból vizsgálva ugyanolyan földi ember volt, mint bárki más.
Lao-ce és Buddha történetiségére hasonló bizonyítékok vannak csak, mint Jézuséra.
Jézus korában a zsidók egy harcos Messiást vártak, aki majd hasonló lesz, mint Dávid király, csak még nagyobb, és ő majd kiűzi a rómaiakat, meg virágozni fog Izráel stb. Senki nem egy szerény, békés, szeretetet és lemondást tanító, filozófusmessiást várt. Az apostolok is mind egyszerű, hétköznapi, szerény származású emberek voltak. Egy tényleges mese esetén a Messiás inkább egy király lett volna.
Buddha esetén ez szintén így van. Miért eredeztette volna valaki magát csak úgy a mese kedvéért egy remetétől, aki bár királyi származású volt (világosan tudjuk, a történelemtudomány tényként ismeri el, hogy a szaka népnek az egyik uralkodójelöltje lehetett), elvonulva élt.
#10.
Akkor ebben a videóban miért mondják azt, hogy valóbban létezett: https://www.youtube.com/watch?v=1ZcUuSXEy8I
?
"Egy tényleges mese esetén a Messiás inkább egy király lett volna."
Igen, ez egyfajta mese lett volna.
Egy másik fajta mese szerint pedig egy nagy tanító.
Ilyen mesék is vannak.
Szó nincs arról, hogy Jézust valós személyként tanítanák.
Buddha életéről se tanítanak, max. a vele kapcsolatos dolgokról, ahhoz pedig mindegy, hogy élt-e.
"A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán"
Tehát egy EGYHÁZI iskolában?
Na, VAJON miért???
#17.
Egyszer jártam egy buddhista kolostorban, ahol a szerzetesek már gyermekekbe a buddhizmus tanításait nevelik. Ők is azt mondták hogy létezett a Buddha. Egész életüket erre tették rá, akkor biztos tudják.
"Lao-ce és Buddháról úgy tudom, vannak bizonyítékok. Ők emberek voltak, tehát a normál bizonyíték elfogadható a létezésükre."
Na mesélj, milyen bizonyítékok vannak róluk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!