Ateisták és vallásellenesek! Véleményetek szerint Krisna, Lao-ce és Buddha léteztek?
Egy amerikai "antitheist" közösség honlapján olvastam, hogy szinte kizárt Krisna történelmisége. Buddháról azt írják, hogy semmi közvetlen bizonyíték, illetve kortárs irat nem ír róla, így max. azért ismerhetjük el a létezését, mert nagy hatást gyakorolt, de egyébként Jézushoz hasonlóan sokszor átírták a történetét, és valószínű, ha létezett is egy teljesen hétköznapi ember volt, akinek elege volt a kasztrendszerből. Lao-ce személyét szintén egyértelműen a mítoszok közé sorolják.
Ugyanakkor nem értem, hogy miért találták volna ki őket.
Én nem néztem utána ezeknek, nem is fogok. De ha néznék sem az ilyen oldalakat keresném.
Az a baj hogy pont ugyan úgy ahogyan a vallásos oldalak a vallás ellenes oldalak is lehetnek rettentően elfogultak így pedig össze hordhatnak olyan dolgokat amik nem úgy vannak.
#4.
A vadzsrajána buddhizmusban vannak.
Egyikükről sem tudok sokat, de amennyi infóm van, az alapján:
1. Krisna létezését nem fogadom el, szerintem csak mítosz.
2. Buddha létezhetett, de a történetét kiszínezték itt-ott néhány legendával (pl. herceg volt, sokáig ült a fa alatt).
3. Lao-ce esetében nem találok semmi kifogásolni valót. Egy ókori filozófus lehetett.
Jézusról nincsen semmiféle hiteles dokumentum, így nem tudunk róla semmit mondani.
Mivel ő isten volt, ezért ABSZOLÚT betonbiztos dokumentum kéne róla, amit egy isten természetesen meg is tudna oldani (és a végtelen előrelátásával tudná is, hogy szükség lesz rá).
Lao-ce és Buddháról úgy tudom, vannak bizonyítékok. Ők emberek voltak, tehát a normál bizonyíték elfogadható a létezésükre.
"nem értem, hogy miért találták volna ki őket".
Mert minden vallás jobb pozícióba kerül, ha szerez hatalmas, erős támogatókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!