Mit tudok kezdeni az olyan családtagjaimmal akik nem fogadják el az Iszlámot? Az iskolában hogyan szoktátok megoldani az imádkozást?
Nem mindenki a családomban, de már meglepően sokan belekötöttek abba, hogy közeledem az Iszlámhoz. Még kitettem egy idézetet az Iszlámmal kapcsolatban a Facebookra, azt is leszedették velem.
A második kérdés meg szerintem érthető mindenkinek. Mit mondjak a tanárnak, mit csináljak, ha nem engedi meg?
Szépítheted, a lényeget leírtad, idéztem is.
Egyébként ez se igaz:
"Automatikusan lepontoznak ha az Iszlám mellett áll ki valaki. :)"
Drakula is muszlim, még sincs lepontozva jellemzően. Általános értékelése is igen magas. Itt se kezdett pokollal fenyegetni veled ellentétben.
8. Mármint mit? Azt, hogy foglalkozzak a családom véleményével, vagy magát a vallást? (remélem az elsőre gondoltál)
9. Erre nem tudok mit válaszolni, mert már Abdullah (10.) megválaszolta nagyon jól!
"Ó, szolgáim! Mindegyikőtök tévelygő, kivéve az, akit Én vezetek [az igaz útra], kérjétek hát Tőlem a vezetést, s Én vezetni foglak titeket!"
A hívőknek kizárólag Allahra kell hagyatkozniuk kedves Kérdező. Soha ne tartsd méltóságodon alulinak hogy kérsz Allahtól, és fohászkodsz Hozzá.
Allah óvjon és segítsen Téged az evilágon, és adja meg Neked a Jannah-t a túlvilágon.
"Ezzel lényegében leírta, hogy a pokolra jutsz kedves kérdező, ha úgy halsz meg, hogy nem vagy még muszlim. Szép egy vallás."
Én leszek az utolsó, aki az iszlámot kezdi el védeni, de valljuk be férfiasan, hogy mi, keresztények éppen ezt tanítjuk!
Sőt, a gyermekkeresztséget azért vezették be az első századok folyamán, hogy a gyermek, ha meghal, ne haljon meg kereszteletlenül, ugyanis akkor elkárhozik.
Óriási viták voltak az egyházatyák között arról, hogy az első keresztények ELŐBB SZÜLETTEK ÚJJÁ lélekben, és utána keresztelkedtek csak meg, ami már a megtérésből fakadó rituális cselekedet volt náluk.
Keresztény szempontból minden gyermek pogánynak születik, kereszténnyé akkor válunk, amikor megtérünk.
Világos, hogy egy magatehetetlen csecsemő nem tud újjászületni, megtérni, na de akkor miért is kereszteljük meg? - hát hogy ne kárhozzon el, ha meghal (egy balesetben például).
A gyermekkeresztséget ellenző egyházatyák azzal érveltek, hogy egy csecsemő gyermeknek nem lehetnek bűnei, tehát nem kárhozhat el.
Végül az az álláspont győzött, hogy egy csecsemőnek is van egy bűne, mert bűnben fogant, és mint minden ember, örökölte Ádám és Éva ősbűnét. Tehát elkárhozna, ha nem volna megkeresztelve.
Ezért keresztelünk csecsemőket - tehát nem elegáns az iszlámban elítélnünk azt, ami a mi vallásunkban is pontosan ugyanúgy van.
nagyon sajnálom, hogy ilyen nehézségeid vannak! :( én római katolikus vagyok, 14 évesen tértem meg, és kb 4 évvel később meséltem csak erről a családomnak. nyilván egy ilyen vallást könnyebben elfogadnak, de még mindig nem nagyon értik hogy én miben és miért hiszek.
én azt javaslom neked, hogy hangsúlyozd számukra a kereszténység és az iszlám hasonlóságát, oszd meg velük mit ad neked ez a vallás, miért több ettől az életed, illetve bármi mást gondolnak, bármi másban hisznek spirituális színtéren azt tartsd tiszteletben. próbálj nyitottan és kedvesen reagálni a tévhitekre, még ha nem is mindig egyszerű :D (nekem ha lenne öt forintom ahányszor az én vallásommal viccelődnek v értik félre már milliárdos lennék xdd). meg szerintem ki kell azt is hangsúlyozni, hogy az iszlám hit nem egy radikális, erőszakos vmi, és a sok agresszív meg terrorista alak az téged nem képvisel, úgy ahogy a kereszténységet se képviseli a KKK.
Semmit. Fogadd el, hogy ők nem.
Ha nem tetszik, akkor költözz olyan országba, ahol az a vallás.
Később a munkahelyeden sem fogják megengedni, napjában többször leborulj imádkozni.
Én sem hagyhatok ott csapot-papot 10 h-kor, hogy elmondjak egy imát.
Alkalmazkodj! A családban ne szíts konfliktust, ne akard rájuk erőltetni a dogmáidat, a nézeteidet.
Az iszlám nagyon erőszakos vallás, megértem a szüleidet, rokonaidat, hogy elutasítóak. Főleg, ha ezzel zaklatod őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!