Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus nélkül nem élünk csak...

Jézus nélkül nem élünk csak létezünk?

Figyelt kérdés

"Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem."

Galatáknak írt levél 2.20.

2022. aug. 26. 21:22
1 2
 11/17 Drakula ***** válasza:

"Teljesebb életet tudnál élni ha nem lennél hívő? Választól függetlenül miért?"

Nem mondom hogy vallás nélkül nem lennének ezek másnál de nálam, ha a vallásom nem lenne rengeteg dolog kimaradt volna belőlem.

Nem alakult volna ki a politikai objektivitásom és elveim, nem kezdtem volna utána nézni történelmeknek, kúlturáknak és más vallások elveinek.

Valamint a rutin szerüségem és néhány erkölcsi elvem is emiatt jöhetet létre.

Vallás nélkül nem nagyon érdekelt volna semmi.

"Konkrétan tény hogy az itteni életet a kereszténység nem tartja olyan sokra. "

Hát igen a keresztények szerint az élet egy büntetés, igy ez volt az egyik ok amiért nem kedveltem meg a hitűk.

"De Drakula te is elmesélheted hogy a te vallásod esetén mennyire fontos a földi élet Az Istened azt hirdeti hogy élj minél teljesebb életet? Próbálj ki mindent? vagy inkább azt hogy tartsad be a szabályok hogy jól teljesítsed itteni élet vizsgáját?"

Nos, a vallásom szerint adomány ÉS proba. Nos mindent ki probálni nem éppen hírdetett dolog a vallásunkban mert vannak dolgok amiket jobb nem ki probálni, de vannak olyan tanitásai hogy fedezzűk fel a világ tudásait is efélék.

2022. aug. 27. 15:21
 12/17 Drakula ***** válasza:
Igazábol ha kiderűlne valamilyen meg dönthetetlen bizonyiték által hogy isten nem létezik, akkor is maradnának az emiatt kialakult elveim és a tanitások követése.
2022. aug. 27. 15:46
 13/17 anonim ***** válasza:

Drakula

Nem tudom hogy fogalmaztam DE látatlanban kijavítanám magam azzal hogy nem minden vallás korlátozza az emberek életét. De van amelyik igen.

Kereszténység esetén például igen. A kereszténység korlátozza az embert abban hogy teljes életet éljen. Így pedig a kérdésre a válasz az hogy Jézus követésével nem lehet teljes életet élni de Jézus nem is azt hirdeti hogy élj teljes életet.

UI.: Egész jó vallást találtál magadnak akkor .

2022. aug. 27. 16:18
 14/17 Drakula ***** válasza:
Köszönöm. Bár a korlátozás még a kereszténység esetében is személy függő.
2022. aug. 27. 16:25
 15/17 anonim ***** válasza:

"Bár a korlátozás még a kereszténység esetében is személy függő"

Persze. Én is ismerek rengeteg embert akik keresztények és nem korlátozza őket. De azért is nem korlátozza őket mert nem élnek a szerint vagy csak részben tartják be.

De ezt nem nevezném igazán Jézus követésének. Bár abban is eltérnek a vélemények hogy ki szerint mit takar a Jézus követése. Így ha valaki olyan definíciót állít fel akkor valóbban előfordulhat hogy az utóbbi kijelentéseim sem teljesen pontosak.

2022. aug. 27. 16:32
 16/17 anonim ***** válasza:
Fordítva. Csak élünk, de nem létezünk igazán.
2022. aug. 27. 19:46
 17/17 anonim ***** válasza:
Nos Isten nélkül az élet értelmetlen sötétségben zajlik. Az emberek Isten nélkül csak ebben az életben reménykednek, ám az emberi lét örökkévalóságra van teremtve. Ha valaki ezt nem ismeri el, az testi halála után "szürkületi zónába" kerül, azaz nem lesz számára felismerés. Ám aki Jézus Krisztusban hal meg, annak felismerés révén része lesz a Menyországban, a Paradicsomban, Isten országában. Jézus örökös társaként pedig Jézussal együtt fog uralkodni. E világi földi élet a 3D-s világban csak egy iskola! Ez az élet határozza meg az örök létünk alapjait. Meghalunk és jön a kérdés: Mit tettél az életeddel???
2022. szept. 2. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!