Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus nélkül nem élünk csak...

Jézus nélkül nem élünk csak létezünk?

Figyelt kérdés

"Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem."

Galatáknak írt levél 2.20.

2022. aug. 26. 21:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
42%

"Jézus nélkül nem élünk csak létezünk?"

Nem. Jézus nélkül is lehet élni.

2022. aug. 26. 21:35
 2/17 anonim ***** válasza:
17%
Jézus nélkül élsz igazán. Pontos a vallásos lét a birkaként vegetálás.
2022. aug. 26. 22:27
 3/17 anonim ***** válasza:
31%
*pont hogy
2022. aug. 26. 22:27
 4/17 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
24%

elet az orokelet ami nelkule valoban nem erheto el

elenyeszo letezes marad, por es hamu

de ne sirasd azokat akik ezt valasztottak hiszen boldogok ugy ahogyn boldogok azok akik a feltamadast valasztjak

2022. aug. 27. 00:08
 5/17 anonim ***** válasza:
81%
Hát ilyet nem mond Pál apostol az idézett versben. Természetesen lehet élni Krisztus nélkül is, nem csak vegetálva létezni. Pál is pont arra utal, hogy előtte nélküle élt.
2022. aug. 27. 00:11
 6/17 anonim ***** válasza:
20%

Jézus nélkül élsz igazán. Pontos a vallásos lét a birkaként vegetálás.

- Jézussal élsz igazán. Pontosan az ateista lét a birkaként vegetálás.

2022. aug. 27. 09:36
 7/17 Drakula ***** válasza:
42%

"az ateista lét a birkaként vegetálás."

De akkor a kereszténység miért a híveit hivja birkának?

2022. aug. 27. 09:42
 8/17 anonim ***** válasza:
0%

A hívek a bárányok.

A híveket összességében nyájnak szokták nevezni. Aki vezeti őket (pap) azt pedig sokszor pásztornak vagy lelki pásztornak szokták nevezni.

A hívek esetén a kritikus gondolkodás, bármi vallással kapcsolatos dolog megkérdőjelezése tilos. Az a jó aki teljesen vakon követi a pásztort. Mint egy bárány.

Ezzel ellentétben az ateizmus esetében nyájról sem beszélhetünk mivel nincs konkrét szervezet vagy hasonló. Csak annyi hogy több embernek 1 adott dologban ugyan az a véleménye.

Mivel az ateisták között nem csak szabad a kritikus gondolkodás de előnyben is részesített ezért a birka módjára követés sem teljesül. Pásztor egyáltalán nincsen.

Tehát a vallásos oldal az amelyik a birka létet célozza meg. De persze mindenkinek jogában áll az hogy szánalmasan megpróbálja az ellenkezőjét bizonygatni.

Arról nem is beszélve hogy vallásos oldalról nézve az élet csak egy teszt. Nem az a lényeg hogy teljes életet élj, vagy hogy élj egyáltalán, de az sem élvezd.

Végig kell csinálni az itteni létet a szabályokat betartva. Ez a lényege. Csak egy próba. Nem az hogy boldogan és teljes életet éljél a földön.

2022. aug. 27. 10:04
 9/17 Drakula ***** válasza:

" Nem az hogy boldogan és teljes életet éljél a földön."

Engem aztán nem akadályoz a vallásom abban hogy teljes életet éljek.

2022. aug. 27. 10:11
 10/17 anonim ***** válasza:

Drakula

Nem ismerem tökéletesen a te vallásodat. Azt tudom (ha jól emlékszem) hogy nem keresztény vagy.

-------

Amit beidéztél az nem tartalmazza azt hogy akadályozna. Csak hogy nem az a lényeg. Itt az a lényeg hogy betartsuk a szabályokat hogy aztán a túl oldalon a jó helyre és ne a rossz helyre kerüljünk.

Ez szerintem nálatok sincs nagyon másként.

A teljes életnél pedig kérdéses hogy mi számít nálad teljes életnek? Teljesebb életet tudnál élni ha nem lennél hívő? Választól függetlenül miért?

Mennyire tartod meg a vallásod szabályait?

Ha nem tartod be őket akkor természetesen nem fog annyira hátráltatni.

De egyébként nem látom mi baj van azzal hogy ha a vallás hátráltat abban hogy teljes életet éljen valaki. Konkrétan tény hogy az itteni életet a kereszténység nem tartja olyan sokra. Nem lényeges. Ezért is szokták mondani hogy az itteni szenvedés az nem számít és hasonlókat.

De Drakula te is elmesélheted hogy a te vallásod esetén mennyire fontos a földi élet. Az Istened azt hirdeti hogy élj minél teljesebb életet? Próbálj ki mindent? vagy inkább azt hogy tartsad be a szabályok hogy jól teljesítsed itteni élet vizsgáját?

2022. aug. 27. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!