Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan imádkoztok?

Hogyan imádkoztok?

Figyelt kérdés

Én mindig is nagyrészt a saját szavaimmal imádkoztam, de mivel tudom hogy a legtöbben előre 'megírt' már létező imákkal fohászkodnak, nekem is ki kellett próbálnom.

Nos őszintén szólva én elég diszkomfortosan érzem magam közben, elvégre amikor Anyámmal beszélgetek sem mindig ugyanazt a rímekben megírt "mondókát" mantrázom.

Nagy baj, ha mindig az önálló imáimat használom?

(Igen, jól értitek, még a Miatyánkot sem szoktam használni. Helyette inkább önállóan megfogalmazva köszönök meg mindent Istennek.)

2022. aug. 22. 11:27
A kérdező szavazást indított:
Legtöbbször a saját szavaimmal imádkozom.
Így is, úgy is.
Az előre megírtakat részesítem előnyben.
23 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
89%

Szia.

A Miatyánkot maga Jézus tanította nekünk szóval az mindenképp egy jó és hasznos imádság, ha lehet így fogalmazni, úgyhogy azt használd csak nyugodtan szerintem.

Egyébként én személy szerint a saját szavaimmal is szoktam imádkozni, de emellett kötött imádságokat is használok, többek között a fentebb említett Miatyánkot is.

Nyilván ha az ember köszönetet akar mondani, hálát akar adni az Istennek valamiért akkor azt általában a saját szavaival teszi, nem pedig úgy, hogy elmond mondjuk egy Miatyánkot, illetve ha kérni akar valamit, akkor azt is a saját szavaival fogalmazza meg.

Egyébként én gyakran olvasom a Zsoltárok könyvét a Bibliából imádkozás céljából. Én nagyon szeretem, csak ajánlani tudom.

2022. aug. 22. 11:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Minden nap miatyánk és üdvözlégy.De szoktam saját szavakkal is.
2022. aug. 22. 13:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Teljesen együttérzek veled, jómagam is pont így gondolom és érzem.

Üdv. Péter

2022. aug. 22. 14:12
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia,

Azt kell érteni, hogy Isten anélkül is tudja mit akarsz, hogy elmondanád neki, éppen ezért ha nem elmondod hogy hálás vagy ezért, ezt kéred, stb., hanem elmondasz egy Miatyánkot, pontosan ugyanúgy tudja miért imádkoztál. Innentől pedig az a kérdés hogy neked melyik áll jobban. Én szeretek esténként/ reggelenként saját szavakkal imádkozni, de minden saját szavas mondandóm után elmondok minimum egy Miatyánkot és a Szentháromság dicsőítését. Sokkal rendezettebb, összeszedettebb a kötött ima, és fontos észben tartani, hogy nem jó dolog szaporítani a szót, ami hibába a saját szavas ima esetén könnyen bele lehet futni. Ha javasolhatom próbáld ki azt, hogy röviden saját szavakban elmondod a mondanivalód és elimádkozod a Miatyánkot, vagy amit éppen találsz. Én vagy hogy ezeket akár latinul imádkozom

2022. aug. 22. 17:08
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Az, hogy ezt meg kell kérdezed már sokat elárul az állapotodról.
2022. aug. 22. 19:39
 6/9 anonim ***** válasza:

"Nagy baj, ha mindig az önálló imáimat használom?"

nem baj, ha igy erzed jonak, akkor csinald igy

a kotott imaknak megvan a helye, funkcioja, de fugg a neveltetestol, felekezettol, ki hogy szokta meg stb.

2022. aug. 22. 20:40
 7/9 anonim ***** válasza:
Nincs azzal baj, ha valaki a Miatyánkot imádkozza, azzal van baj, ha csak ezt imádkozza, és ha ez egy szertartás szerű bemagolt szajkózás, aminek bele sem gondolsz a szavaiba. Egyébként én saját szavaimmal és nyelveken szoktam.
2022. aug. 23. 22:19
 8/9 anonim ***** válasza:

Én is mindig a saját szavaimmal imádkozom.

Isten nem azt várja el, hogy mindig ugyanazt mondjuk. Ha valaki nekünk mindig ugyanazt a szöveget ismételgetné elég hamar ráunnánk. Mintaima azért mintaima, mert egy mintául szolgál, hogy minek biztositsunk első helyet az imánkban. Például ne mindig kérjük és kérjünk, hanem adjunk hálát is.

2022. aug. 25. 10:10
 9/9 anonim ***** válasza:
Az Ima nem más, mint saját őszinte szívünkből fakadó szájunkal vallást tevő beszéd, szólás Istennhez! Isten a szívekre kíváncsi és nem arra, hogy hányszor tudod eldarálni monoton a "Mi Atyánkot" vagy az "Üdvözlégy Máriát" vagy az "Apostoli hitvallást", amit már kívülről fújsz!!!! Isten a szívedre kíváncsi, az őszinteségedre! Ez az igazi ima! Mit gondoltok Jézus vajon hogy és mikép imádkozott esténként az Atyához??? Egyszerűen saját szavaival és őszinte gondolataival!!!
2022. okt. 6. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!