Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Naponta hány órát imádkoztok?

Naponta hány órát imádkoztok?

Figyelt kérdés
Illetve sokszor olvassátok a Bibliát?

2020. szept. 12. 11:46
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nullát.

Nem.

2020. szept. 12. 12:20
 2/9 anonim ***** válasza:
29%

Kb felet. Szeretek meditálni.

Én már megtanultam a bibliát, nincs miért olvassam. Az élet emlékeztet, nem kell még ahhoz se.

2020. szept. 12. 17:00
 3/9 anonim ***** válasza:
Ahogy érzi az ember. Vannak napok, mikor nagyobb szükség lehet arra, hogy Istenhez forduljunk, máskor olyan nagy a rohanás, hogy csak a nap végén elalvás előtt van nyugodt pár perc az imára. Milyen jó, hogy ezt Isten pontosan látja, és nem kell neki magyarázkodni. Ő örül, ha közeledik hozzá egy földi gyermeke. A Biblia olvasása is napi program, nem először olvasom ki, de minden alkalommal tud újat mondani, hiszen változik az ember az évek során és a körülöttünk levő világ is. Így ugyanaz a rész mást jelenthet ma, mint ezelőtt 2 évvel. Ezért csodálatos könyv Biblia és sosem avul el.
2020. szept. 12. 17:15
 4/9 anonim ***** válasza:
Az ORI utasítása szerint napi 4 órát kell.
2020. szept. 12. 19:57
 5/9 anonim ***** válasza:
54%

5 perc es 40 perc kozott, attol fugg, hogy erzem, illetve attol, hogy megyek-e esti ahitatra a templomba. Altalaban 10-15 perc, ha csak otthon.

A Bibliat nem olvasom minden nap. Egy jo ideje (a zsoltarokon es evangeliumokon kivul) csak akkor, ha van jo szinvonalu magyarazat hozza, pl. a neten, vagy amit az egyhaz emailben vagy a facebookra kuld (ezeket inkabb nem annyira ...) Amit az egyhaz hivatalosan kijelol aznapra, azt sem. :-)

2020. szept. 12. 21:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Meg annyit a temarol, hogy lelkeszfelesegtol tudom, hogy neha olyan faradt vagy kifacsart estere, hogy amikor imadkozik, az lesz belole, hogy "O, tudod..." - szerintem ez tokeletes!
2020. szept. 12. 21:31
 7/9 anonim ***** válasza:
5 percnél sosem imádkoztam többet, maximum a templomban.
2020. szept. 12. 23:43
 8/9 anonim ***** válasza:
70%

Inkább csak elmélkedésekből áll ez az "imádság". Változó mennyiségű időt vesz igénybe - akár néhány perc, de lehet egy óra hossza is.

Szentségimádás közben jobban el tudok lazulni, befelé figyelni/meditatív állapotba kerülni.

2020. szept. 13. 01:20
 9/9 anonim ***** válasza:
1perc amikor kiosztják a dolgozatot.
2020. szept. 13. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!