Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért egyre népszerűbb a...

Miért egyre népszerűbb a fiatalok körében a református vallás?

Figyelt kérdés
Több fiatallal találkoztam az utóbbi időben és mind mondták hogy ők gyülekezetbe járnak mert hogy reformátusok lettek vagy voltak. De valahogy több fiatalt látok református gyülekezetekben mint nálunk katolikusoknál..mit tudnak ők? Mivel lehetne hozzánk csalni a fiatalokat?
2022. aug. 23. 18:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nézz meg pár videót a neten, van ott elég hajmeresztő. Akik komolyan veszik a szekta tanítását, azok nézete is gyakran fundamentalista fanatikussá válik. Lényegében az amerikai szektás mintát másolja Németh Sanyi biznisz cége.

2022. aug. 24. 10:39
 12/17 anonim ***** válasza:

Nincs abban semmi hajmeresztő. Olvasd el az Apostolok cselekedeteit, és meg fogod érteni. Egy 70-80 ezer főt számláló egyházat pedig ne nevezzünk már csak azért szektának, mert nem szimpatikus.

2022. aug. 24. 10:44
 13/17 anonim ***** válasza:

Azért 70-80 ezer erősen felülbecsült létszám, de majd a népszámláláskor kiderül, hogy pontosan hány tagjuk is van. Ettől függetlenül, még a 100 000 fő is rendkívül kevés világviszonylatban. Még a másik hasonló említett szervezetnek, a Jehova tanúinak is több milliós létszámuk van.

Amúgy olvastam az Apcselt, de ilyen dolgok nem voltak benne. Olyan volt, hogy Péter apostol szólt és mindenki maga nyelvén értette, de ilyennel a hitgyüliben nem találkoztam még. Te igen?

2022. aug. 24. 10:53
 14/17 anonim ***** válasza:

Világszerte sokmillió Jehova tanúja van, de a pünkösdi karizmatikusok pedig több százmillióan vannak. A Hitgyüli csak egy láncszeme a nagy egésznek.

Néhány példa az Apcselből:

"Apcs 8:7 Mert sokakból, kikben tisztátalan lelkek voltak, nagy hangon kiáltva kimenének; sok gutaütött és sánta pedig meggyógyula."

"Apcs 8:19 Mondván: Adjátok nekem is ezt a hatalmat, hogy valakire vetem kezeimet, Szent Lelket vegyen." - Ha nem lett volna fizikális manifesztációja, nem ajánlott volna fel pénzt a mágus.

"Apcs 9:4 És ő leesvén a földre, halla szózatot, mely ezt mondja vala neki: Saul, Saul, mit kergetsz engem?"

Vagy például a szabadulás manifesztációi az evangéliumból:

"Márk 1:26 És a tisztátalan lélek megszaggatá őt, és fennszóval kiáltva, kiméne belőle."

"Luk 9:42 Amíg pedig az odaméne, azon közben az ördög földhöz üté azt, és megrángatá. De Jézus megdorgálá a tisztátalan lelket, és meggyógyítá a gyermeket, és adá azt az ő atyjának."

János belép Isten jelenlétébe:

"Jel 1:17 Mikor pedig láttam őt, leesém az ő lábaihoz, mint egy holt. És reám veté az ő jobb kezét, mondván nekem: Ne félj; én vagyok az Első és az Utolsó"

"Olyan volt, hogy Péter apostol szólt és mindenki maga nyelvén értette"

Olyan nyelveken szólás is van, ami a magam épülésére jó, de a gyülekezetet csak akkor építi, ha meg is van magyarázva. Ilyen van a hitgyüliben.

2022. aug. 24. 11:18
 15/17 anonim ***** válasza:

"Olyan volt, hogy Péter apostol szólt és mindenki maga nyelvén értette"

Őszintén, ilyennel találkoztál?

"A Hitgyüli csak egy láncszeme a nagy egésznek."

Nem, ez egy teljesen különböző felekezet, ahogy az összes ilyen egy-egy külön felekezet. Ezért vannak eltérések is a különböző karizmatikus felekezetek teológiájában, mégha kisebbek is.

2022. aug. 24. 11:26
 16/17 anonim ***** válasza:

"Őszintén, ilyennel találkoztál?"

Előben még nem volt ilyenhez szerencsém, videón már láttam hasonlót, de az Amerikában volt. Ahhoz már volt, amiről Pál beszél az I. Korintus 14-ben.

"Nem, ez egy teljesen különböző felekezet"

Nem, ez egy pünkösdi karizmatikus felekezet.

"Ezért vannak eltérések is a különböző karizmatikus felekezetek teológiájában, mégha kisebbek is."

Vannak katolikus karizmatikusok is, nyilván az eltérő. De a pünkösdi karizmatikus mozgalom egységes. Semmit nem tanítanak a Hitgyüliben, amit más pünkösdi karizmatikus gyülekezetben nem.

2022. aug. 24. 11:32
 17/17 anonim ***** válasza:

"Előben még nem volt ilyenhez szerencsém, videón már láttam hasonlót"

Gondolom akkor magyarul hallottad a videón nem?

"Semmit nem tanítanak a Hitgyüliben, amit más pünkösdi karizmatikus gyülekezetben nem."

Akkor minden egyes teológiai kérdésben pont ugyanazt tanítják a hitgyüliben, mint a magyar pünkösdi egyházban? Vagy csak nagy vonalakban hasonlót?

2022. aug. 24. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!