Mit csináljak, hogy ne próbáljon meg minden második ember áttéríteni?
Nagyon nem tudsz velük mit kezdeni, azon kívül hogy figyelmen hagyod az ilyen embereket. Illetve, hogy ha valaki felhoz beszélgetés közben egy vallási vagy hitkérdési témát akkor szimplán mond azt hogy ateista vagy. Én is ezt teszem, ahogy sokan mások. A legtöbb ember megelégszik ezzel a válasszal, hogy ha pedig továbbra is térítgetni akarnak akkor kedvesen, de határozottan mondj annyit hogy téged nem érdekel a kereszténység, nem szeretnél vallásos lenni és hagyjanak ezzel békén. Hogy ha abszolút nem értik meg hogy a nem az nem akkor lehetsz egy kicsit durvább a szavaiddal, hogy egyértelmű legyen. Sajnos nagyon sok vallásos nem érti meg a nemleges választ, és képtelenek arra hogy ne hagyják figyelmen kívül mások határait. De ne legyél velük túl indulatos vagy agresszív, hacsak nem indokolja a helyzet/másik személy.
Én ezzel a módszerrel egész jól elvagyok. Csak akkor mondom el valakinek az igazat ha eléggé ismerem és megbízom benne, nálam csak a családtagok tudják. Mindenki másnak meg ateista vagyok.
Az zavar hogy leszólítanak vagy amit utána mondanak?
Ismerőseidről, rokonaidról van szó vagy csak az utcán idegenekről?
😂 Ateista vagyok és meg szoktam mondani: tiszteletben tartom, ha más vallásos, csak akkor ő is fogadja el az én döntésemet és hagyjon vele békén (ha ugye le akarja tuszkolni a torkomon).
Aki értelmes (ebből van a legkevesebb ember), akkor nyitott vagyok a beszélgetésre s érdekel, hogy az illető miért is kötelezte el magát adott vallás mellett.
Eddig csak 2 értelmes személlyel tudtam egy hosszas eszmecserét kibontakoztatni eme témában.
A tény az: a vallásosok zöme nem képes magára alapozni az életet s vállalni hibáit a következményeivel együtt, ehelyett "megváltást, bocsájtást" vár, hogy ne kelljen szembenézni önmagával mélyen.
Az önismeret ezért is nehéz, mert ott magadat tárod fel és minden mélységét. Akár pozitív akár negatív.
S kell tudni más aspektusokból is látnia önmagát.
Hajtsd el intelligensen, finoman azt, aki zavaróan eröltet dolgokat.
9.
Ez nem tartozik ehhez a temahoz szorosan, de a legtobb igazan ertelmes vallasos ember nem beszelget az ateistakkal a hiterol. Sem terites, sem "erveles", sem semmi mas celjabol. Azt hiszem, a legtobbukrol nem is tudod, hogy azok. (Marmint a valo eletben, nem az anonym netre gondolok.)
Ez magyarazhatja, hogy 2 emberrel tudtal hosszasan beszelgetni, es azt is, hogy erre a kovetkeztetesre jutottal: "A tény az: a vallásosok zöme nem képes magára alapozni az életet s vállalni hibáit a következményeivel együtt, ehelyett "megváltást, bocsájtást" vár, hogy ne kelljen szembenézni önmagával mélyen. "
Hiszen nagyon sok vallasos naponta szembenez a hibaival, reflektal onmagara, masokra, arra, ami tortent, es vegiggondolja, hogyan csinalhatná jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!