Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Érzem az isten iránti vágyat,...

Érzem az isten iránti vágyat, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ezt az egész keresztény értékrendet utálom, én nem vagyok bűnös, mert a lelkiismeretem tiszta, nem érzem magam bűnösnek. Istenben pedig azért nem hihetek, mert nem fogok megalázkodni, nem leszek olyan kutya. Miben higgyek? 17 f

2022. aug. 19. 22:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Személyes Istenről Jézus tanított. A kereszténységen kívül semmi jele személyes Isten létének. Olvastad Jézus tanításait? Mi a problémád velük?
2022. aug. 20. 16:02
 12/21 A kérdező kommentje:
Az, hogy az embert alapból hitványnak állítják be, pedig nem az, meg bűnnek számít hogyha él az ember, hogyha örömöt szerez.
2022. aug. 20. 16:22
 13/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#12 szerez? Maganak vagy masnak?

de egyik sem bun, biblia szerint sem igy te nem tudom mit olvastal

1. vagy rosszul tanitottak (pap, hittantanar, lelkesz stb. szulo, rokonok, baratok)

2. vagy rosszul ertelmezed es kotod ebet karohoz, vagyis rosszat latsz bele es nem akarsz mast sehogysem, hiaba probal mas ravezetni

...

mivel hitvanynak sem allitjak be az embert

Isten kepmasa?

hitvany az Isten? Vagy mire gondolsz?

bunosnek beallitja, de ha ezt tagadod, akkor meg most nincs mit tenni, ha ez hatraltat a hitbeli fejlodesedben most ne ezzel torodj hogy bunos vagy buntelen vagy, hisz eleve akkor lelkiismered szerint most nem buntelen vagy?

haladj az Uton, Jezust kovesd

ami ellentmond az erkolcsodnek azt nem teszed,

mindeg jobb, mintha magat az utat otthagynad, Jezust kezet elengedned, csak mert Irassal vagy Emberekkel (hivokkel, papokkal) gondban vagy

ezeket a problemakat meg kell oldani idovel ahogy megy

2022. aug. 20. 16:34
 14/21 anonim ***** válasza:
Az ember természete megromlott, ha nem így lenne, könnyen tudnád teljesíteni a Hegyi beszéd tanításait. De mindenki hajlik az önzésre, és egyéb rossz dolgokra. Egyedül Jézus volt hibátlan. Önerőnkből nem tudunk szabadulni, jó tetteinkkel megállni Isten előtt. Ezért szükséges a Megváltó. De ehhez alázat kell, amíg tele vagy önhittséggel, kevélységgel addig nem látod be. Hazugságban vagy ha azt gondolod, jó vagy.
2022. aug. 20. 16:40
 15/21 A kérdező kommentje:
Nem tartom magam jónak. De mindenkiben van egy mérce, a lelkiismeret, amit állítólag Jézustól kaptunk. Ez a mérce mindenkiben más érzékenységű. Bennem elég tompa, ezért érzek kevés dolgot bűnnek. És egyedül a lelkiismeret mondhatja meg, hogy mi a bűn.
2022. aug. 20. 16:46
 16/21 anonim ***** válasza:

#15 "Bennem elég tompa, ezért érzek kevés dolgot bűnnek. És egyedül a lelkiismeret mondhatja meg, hogy mi a bűn."

Ezt se se gondolhatod logikusnak.

Jézus mint az Atya küldöttje mondja meg mi a bűn. Arra valók a tanításai, hogy neveljék a lelkiismereted. Ha összeméred magad az ő mércéjével, egyből tudhatod, hogy szükséged van a Megváltóra.

A Szentlélek segítsége nélkül semmit nem tudsz megérteni a Bibliából (de ne is a Bibliát olvasd kezdőként, hanem az Újszövetséget). De kérheted Istent, hogy adjon hitet és megértést.

Ha személyes Istennel szeretnéd felvenni a kapcsolatot, akkor csak Jézuson keresztül teheted:

"Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam."

A keleti tanokban Isten nem személyes, meditálhatsz, és megtapasztalhatod a világgal való egységet, személyiséged feloldódását. De Buddha nem találkozott semmilyen Atyával megvilágosodása során.

Sok keleti guru is elér a meditációval egy természetfeletti tudati szintet, még akár levitálni is tudnak. De természetfeletti tudatállapotukban is a nagy büdös semmivel találkoznak. Ezért is olyan gyakori, hogy a nagy guruk szexuális visszaéléseket követnek el, pénzhajhászók, mert hiába emelkedtek meditációval magas tudatszintre, csak a nagy semmit, a néma univerzumot tapasztalják meg. Nem javulnak meg az erkölcseik. Csak pár eset:

[link]

2022. aug. 20. 17:03
 17/21 anonim ***** válasza:
Más példák: Osho, Sri Chinmoy, Szvámi Ráma. Könyveiket olvashatod, de piti bűnözők. Még egy dolog: saját magukat tartják Istennek és tanítványaikkal magukat Istenként tiszteltetik.
2022. aug. 20. 17:22
 18/21 anonim ***** válasza:
Sai Baba...
2022. aug. 20. 17:23
 19/21 anonim ***** válasza:

... tehát, ha rájöttél, hogy Megváltóra van szükséged, akkor ezeket az olvasmányokat ajánlom:

C H Spurgeon: Mi a hit és hová vezet?

[link]

John Maisel: Isten-e Jézus?

[link]

2022. aug. 20. 19:24
 20/21 A kérdező kommentje:
Nem, nem vágyom a túlvilági életre, nihilista és sztoicista vagyok. Csak van bennem egy ilyen ösztön, ezt akarom kielégíteni hogy ne kínozzon.
2022. aug. 21. 04:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!