Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megtérésetek után mennyi időt...

Megtérésetek után mennyi időt vett igénybe nálatok a megigazulás időszaka? Miután megtértetek és megkaptátok a Szentlelket, azután mikorra sikerült megigazulnotok?

Figyelt kérdés

2022. aug. 19. 18:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
#10 szerencsétlenek meg mennek kárhozatba judás levelébe irja jézus yahushua krisztus elohimkecske
2022. aug. 20. 11:22
 12/14 anonim ***** válasza:
hit cselekedetek nélkül meddő, önmagába hit nem üdvözit senkit , ördögök is hisznek és rettegnek és tudjuk az ördögök elkárhoznak
2022. aug. 20. 11:23
 13/14 anonim ***** válasza:
A pokol létező hely. Xd
2022. aug. 20. 11:50
 14/14 anonim válasza:
53%

Helyesnek és fontosnak tartom a feltett kérdést.

Úgy gondolom, hogy ameddig az ember különösebb mérlegelés nélkül cselekszi a bűnt, mert nem hiszi, hogy van élet és következmények a test halála után, az tévelyeg, az igazságra még vak és süket.

Amikor az emberben megjelenik ennek a hitnek a szikrája, és elkezdi hinni, hogy lesz folytatása és következménye a földi életének, akkor ennek a szikrának a fényénél ráeszmél, hogy eddig rossz úton járt és egyszerre megfordul, irányt vált.

Meglátja a magában lévő jót és rosszat is, és már érti, hogy a rossztól meg kell tisztítania magát.

Isten megadja neki azokat a helyzeteket és lehetőségeket, amikor dönthet, hogy a magában lévő rosszat engedi-e cselekedet formájában alakot ölteni, vagy megfékezi-e azt az önuralmán keresztül.

Előbbi esetben bepiszkolja a bűnnel a lelki ruháját, míg utóbbi esetben megtisztítja azt az önuralom erényével.

Hogy kinek mennyi ideig tart a lelki ruháját teljesen megtisztítania a bűnöktől, az attól függ, hogy mennyi a bűn és mennyi az igyekezet az egyénben.

Én magam is ennek a tisztulásnak a folyamatában vagyok még, így a kérdésedre érdemben sajnos nem tudok válaszolni. De voltak percek, órák az életemben, amikor éreztem Isten közelségét. Ilyenkor nagyon könnyűnek éreztem magam, elmondhatatlan békét éreztem magamban és minden aggodalmam köddé vált. Szerintem aki már révbe ért, az minden kétséget kizáróan érzi ezt magában.

Üdv: Viktor

2022. aug. 21. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!