Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megtérésetek után mennyi időt...

Megtérésetek után mennyi időt vett igénybe nálatok a megigazulás időszaka? Miután megtértetek és megkaptátok a Szentlelket, azután mikorra sikerült megigazulnotok?

Figyelt kérdés

2022. aug. 19. 18:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Az egész eddigi életem és az egész hátralévő éltem felöleli a megszentelődés/megigazulás időszaka. Ennek oka egyszerű, nem vagyok tökéletes, vannak botlásaim, kisebb nagyobb bűneim, ezeket bár szeretném levetni, szeretnék egyre igazabb módon élni, de akkor se szűntek még meg. Valószínűleg még életem utolsó napján is fogok vétkezni, akár gondolattal, akár szóval, ha már tettel nem is.

Én úgy hiszem pont ezért, hogy a hívő ember csak az üdvösségben érheti el a megszentelődés tökéletes állapotát.

2022. aug. 19. 19:05
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Alátámasztva az első hozzászólót: “Nem mintha már elértem volna mindezt, vagy már célnál volnék, de igyekszem, hogy meg is ragadjam, mert engem is megragadott Krisztus Jézus. Testvéreim, én nem gondolom magamról, hogy már elértem, de egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának Krisztus Jézusban adott jutalmáért. Akik tehát tökéletesek vagyunk, így gondolkozzunk, és ha valamit másképpen gondoltok, azt is kinyilatkoztatja majd Isten nektek; de amire eljutottunk, ahhoz ragaszkodjunk.” (Filippi 3:12-15)

Üdv. Péter

2022. aug. 19. 19:17
 3/14 anonim ***** válasza:
100 %-osan nem igazuk meg az ember hosszú távon, inkább csak törekszik erre. Emberek vagyunk, gyarló, és csak egy igaz van: Isten.
2022. aug. 19. 19:22
 4/14 anonim ***** válasza:
élethoszig tart az ujászületés nem 1-2 pillanat
2022. aug. 19. 19:48
 5/14 anonim ***** válasza:
28%
megtérés egy pilanat, szent lélek fehér galamb formájába száll le reád bemeritkezéskor a dunában
2022. aug. 19. 19:50
 6/14 anonim ***** válasza:
0%

Azért ne fogadj el mindent.

A megigazulás a megtérés és hitrejutás révén ajándék. Ha hiszel és megkeresztelkedtél akkor igaz ember vagy Krisztus vére által és nem cselekedetek által. Ugyanakkor a lélek üdvössége az egy életreszóló feladat a hit által. Ezt szokták összekeverni a megigazulással mivel sok felekezet antropológiája nem bibliai.

2022. aug. 19. 20:43
 7/14 anonim ***** válasza:

Szia!

A megigazulás témája nem egyszerű kérdés. Én abban a tanításban nőttem fel, hogy ha valaki hisz Jézusban, az igaz ember. Sok-sok év kellett, mire elkezdett kitisztulni bennem a kép ezzel kapcsolatban.

Először is, a megigazulás korántsem újszövetségi fogalom. Még Jézus születése előtt Keresztelő János szüleiről, Zakariásról és Erzsébetről azt olvassuk, hogy "igazak voltak Isten előtt, akik az Úrnak minden törvényében és parancsolatában feddhetetlenül jártak". Ez az egyik legjobb jellemzés az igaz emberről. A feddhetetlenségnek van köze a megigazuláshoz? Igen, elég sok - mégse nagyon szokták ezt a két dolgot összekapcsolni, pedig fontos lenne.

Javaslom elolvasni az Ezékiel 18-at. Helyére teszi a fogalmakat, és lerántja a hamis tanításokról a leplet. Isten nem változtatott az igaz ember definícióján. Vagy bűnösök vagyunk, vagy igazak - nincs köztes út. Nincs olyan, hogy bűnös emberként Isten igaznak tekint. A sátán egyik legaljasabb hazugsága az a tanítás, hogy Isten bűnös emberként igaznak tekint. Miért? Mert a bűneinkben fogunk meghalni, és nem mehetünk majd oda, ahová Jézus ment. Ha viszont megismerjük az igazságot, az igazság szabadokká tesz. Aki küszködik a bűneivel, nagyon nem mondhatja magáról, hogy szabad lenne.

Van egy egyszerű módszer a megigazulásról szóló tanítások ellenőrzésére. Az igaz emberről szóló állításoknál cseréljük le az "igaz embert" arra, hogy "feddhetetlen ember". Ha így is passzol a dolog, akkor rendben van.

Például: megigazultunk hit által? Ezalatt tényleg azt értjük, hogy feddhetetlenné váltunk hit által? Ha igen, és ez valóban így is van, akkor megértettük a Biblia egyik alap üzenetét.

Olvasd el a farizeus és vámszedő imájának példázatát. Megigazulni egyszerű. Viszont meg is kell maradnink ebben, és így is kell élnünk! Keskeny az út, amin járnunk kell.

2022. aug. 19. 23:21
 8/14 anonim ***** válasza:

Jókat irsz csak te is felcseréled a sorrendet.

Nincs igazság cselekedetekből hanem csak Jézus hitéből, és utána azt kell kövesse a fedhetetlenség. Nem olyan bonyolult ez.

2022. aug. 20. 10:57
 9/14 anonim ***** válasza:
#8 hit pedig cselekedetek nélkül halott
2022. aug. 20. 11:07
 10/14 anonim ***** válasza:

"Amint Dávid is boldognak mondja azt az embert akinek az Isten igazságot tulajdonit cselekedetek nélkül."

Amiről pedig Jakab irt az ennek a hitnek a gyümölcse. Nem jó az se ha intellektuális hite van csak valakinek és világiasan él, de az se ha vallásosan csak a cselekedeteire koncentrál és elfelejtkezik arról, hogy nincs megigazulás Jézus elvégzett megváltó munkája nélkül.

2022. aug. 20. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!