Aki az utóbbi 10 évben, vallási meggyőződésből szüzen házasodott, mennyire volt nehéz az ismerkedés, együtt járás időszaka (igen, arra gondolok)?
Nekem speciális az esetem, mert az interneten ismerkedtünk (két külön földrészről). Mindketten szűzek voltunk, pedig már jócskán kiléptünk a tinikorból. Fél év után találkoztunk személyesen először, de addigra már megismertük egymás gondolkodásmódját. A kapcsolatunk lényegében eljegyzéssel kezdődött (mindig is így képzeltem el, sosem akartam a barátnője lenni senkinek, pláne nem ikszedik barátnője). A távolság miatt nem olyan sűrűn találkoztunk esküvő előtt, de mindennap szkájpoltunk, mindent megbeszéltünk. Számunkra nem volt kérdés, hogy megőrizzük magunkat tisztán a házasságig. Ez igazából döntés kérdése, amit ha meghoztál, egyszerűen tartani kell magadat hozzá.
Ha úgy érzitek, hogy nehéz várni, de amúgy biztosak vagytok abban, hogy szeretitek egymást, akkor nem előírás, hogy várni kell, házasodjatok össze nyugodtan.
"És veletek mi lett, utolsó?"
Ezt hogy érted?
"Sajnos én is ismerek rossz ellenpéldát."
Ma Magyarországon a legtöbben házasságkötés előtt is együtt élnek jópár évig, tehát van idejük megismerkedni, mégis háromból két házasság válással végződik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!