Mi alapján döntik el a hívek, hogy Mohamed, (iszlám) Ellen White (adventista) Joseph Smith (mormon) vagy Bill Wiese látomásait fogadják el isteninek?
Mind azt mondták, hogy nekik isteni élményük, látomásuk volt. Mohamednek Gábriel angyallal, Joseph Smith-nek az Atya istennel, és Jézussal, meg az aranylemezekkel. Ellen White állítólag több, mint 2000 látomást kapott, Bill Wiese meg 23 percet töltött a pokolban, mert isten megmutatta neki.
Várom az érveket.
"Hát abban biztos vagyok, hogy nem valaki más halt meg a kereszten, hanem egészen biztosan Jézus."
Miért?
"S igen, a Korán narratívája egy mese. Nem mondom, hogy a Biblia teljesen történelemhű, de sokkal valóságosabb, mint az egy évezreddel (vagy többel) később írt muzulmán mese."
Az mitől történelemhű hogy egy vallási vezető tömeggyilkos hmm te féleszű? :) A Bibliai tömeggyilkos próféták nőket és gyerekeket öltek, mig a Korán szerint ugyanezek békés példamutató próféták voltak a kérdés pedig az Isten milyen prófétákat küldhetett. Fel tudod ezt fogni?
#61 Minden szakértő egyet ért benne.
Gerd Lüdemann német ateista bibliatudós és történész szerint: "Jézus halála a keresztre feszítés következtében vitathatatlan."
Pinchas Lapide zsidó teológus és izraeli történész szerint Jézus kereszthalála "történelmileg biztos".
Paula Fredriksen amerikai zsidó történész és a korai kereszténység tudósa szerint: "Jézus életével kapcsolatban a legszilárdabb tény a halála: Pilátus római prefektus kivégeztette húsvétkor vagy annak környékén, oly módon, amelyet Róma kifejezetten a politikai lázadóknak tartott fenn, nevezeten keresztre feszítve."
Bart D. Ehrman agnosztikus ateista amerikai újszövetségi tudós szerint: "A történelem egyik legbiztosabb ténye, hogy Jézust Júdea római prefektusa, Poncius Pilátus parancsára keresztre feszítették."
Na most ez még nem bizonyíték. Csak azért, mert minden szakértő ezt gondolja, még nem bizonyíték. De ha a szakértők mind egyet értenek, viszont te máshogy gondolod, akkor rajtad áll hogy elő rukkolj valami nagyon jó bizonyítékkal.
"Naná, ember, hiszen az olyasmi hogy isten káprázatott küldött a szem tanúkra ugyan olyan nekik, mint az hogy jézus feltámadt a halála után."
De gondolj bele, ha Allah küldött káprázatot a szemtanúkra, akkor Allah miatt létezik ma a világ legnagyobb hamis vallása, a kereszténység. Allah látja a jövőt, tudnia kellett, hogy ez fog történni. Majd nem szólt erről senkinek egészen a 7. századig? Ezek szerint ha én elkárhozom amiért keresztény vagyok, az Allah hibája lesz. Már megbocsáss, de szerintem Isten nem ennyire ostoba.
"De nem a hivekre küldte, hanem azokra akik meg akarták őlni. A valodi hívők tudták hogy életben maradt, ezért is maradt meg más történetekben hogy jézus t nem feszitették keresztre. Hitűnk szerint."
Talán így van. De a másik lehetőség, hogy Krisztus tényleg meghalt a kereszten. Ha Ockham borotváját alkalmazzuk, akkor nyilvánvaló, hogy melyik magyarázatot érdemes választani.
Amúgy az megvan, hogy a gnosztikusok szerint Jézus miért nem halhatott meg a kereszten? Azért, mert ő, mint mennyei lény nem halhatott meg, ennyi az egész, erre magyarázatul találták ki, hogy valaki más halt meg a kereszten.
Ellenben a Korán szerint Jézus csak egy próféta, egy emberi lény. De akkor miért nem halhatott meg az iszlám vallás szerint? Hiszen más prófétákat korábban megöltek. Őket Allah hagyta meghalni, Jézust miért nem hagyta? Nem bántásból teszek fel ilyen kérdéseket, komolyan érdekel.
Nem azt mondom hogy minden igaz ami az apokrif evangéliumokban van. Azt mondom hogy le jegyeztek néhány történetet ami másoktol hallottak, aztán hozzá rakták a saját elképzeléseiket.
A meg ölt próféták történeteivel kapcsolatban nem vagyok biztos ugyanis a korán a nevűket se írta le, de szerintem azért hagyta mert már elvégezték a dolguk igy felesleges volt már a földi élet.
"Na most ez még nem bizonyíték. Csak azért, mert minden szakértő ezt gondolja, még nem bizonyíték. De ha a szakértők mind egyet értenek, viszont te máshogy gondolod, akkor rajtad áll hogy elő rukkolj valami nagyon jó bizonyítékkal."
Mi az hogy minden szakértő? Ez a két három ember nálad az összes szakértő? :) Egyébként is nem bizonyíték mert semmilyen más forrás nem írja hogy Jézus halt meg a kereszten csak a Biblia. Sőt, alig van más forrás ami egyáltalán említi Jézust.
"De gondolj bele, ha Allah küldött káprázatot a szemtanúkra, akkor Allah miatt létezik ma a világ legnagyobb hamis vallása, a kereszténység. Allah látja a jövőt, tudnia kellett, hogy ez fog történni. Majd nem szólt erről senkinek egészen a 7. századig? Ezek szerint ha én elkárhozom amiért keresztény vagyok, az Allah hibája lesz. Már megbocsáss, de szerintem Isten nem ennyire ostoba."
Nem Allah az ostoba hanem te mert ezerszer elmondtuk hogy Allah nem a hívőkre küldött káprázatot hanem azokra aki meg akarták ölni. Maga a Biblia írja egyébként hogy a tanítványok nem ismerték fel Jézust az állítólagos feltámadása után mert el volt homályosítva a szemük. Az a te hibád hogy most azokat követed akik meg akarták ölni Jézust.
"Talán így van. De a másik lehetőség, hogy Krisztus tényleg meghalt a kereszten. Ha Ockham borotváját alkalmazzuk, akkor nyilvánvaló, hogy melyik magyarázatot érdemes választani."
Szerinted az logikus hogy Isten megszületik emberként hogy megölesse magát mert csak így tud megbocsátani? :) Értelmes ember hogy hihet ebben?
"Ellenben a Korán szerint Jézus csak egy próféta, egy emberi lény. De akkor miért nem halhatott meg az iszlám vallás szerint? Hiszen más prófétákat korábban megöltek. Őket Allah hagyta meghalni, Jézust miért nem hagyta? Nem bántásból teszek fel ilyen kérdéseket, komolyan érdekel."
Gondolom azért hogy Jézus visszajöhessen a földre és elmondhassa a sok bálványimádó kereszténynek hogy mekkora bűnt követnek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!