Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi alapján döntik el a hívek,...

Mi alapján döntik el a hívek, hogy Mohamed, (iszlám) Ellen White (adventista) Joseph Smith (mormon) vagy Bill Wiese látomásait fogadják el isteninek?

Figyelt kérdés

Mind azt mondták, hogy nekik isteni élményük, látomásuk volt. Mohamednek Gábriel angyallal, Joseph Smith-nek az Atya istennel, és Jézussal, meg az aranylemezekkel. Ellen White állítólag több, mint 2000 látomást kapott, Bill Wiese meg 23 percet töltött a pokolban, mert isten megmutatta neki.

Várom az érveket.

2022. aug. 16. 01:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 Drakula ***** válasza:
87%

Ez nem tudom hogy hogyan jött a vitánkhoz, de ha már itt tartunk

1. Attól még hogy egy elismert vallási filozofus mondta, akkor is csak egy sértés is nem érv.

2. Nem csak mi, hanem minden biblia kutató és még néhány keresztény és zsidó is azt valja hogy a bibliában lévő tórát nem mózes írta. Ehez nem kell tudosnak lenni amugy hiszen benne van a kőnyvben a halála és a temetése, múlt időben. Magyarán amikor erről írtak már halott volt.

De amugy meg ez hogyan jött a vitánkhoz? Elkezdtünk vitatkozni az ószövetség bibliai hitelességéről, attól hogy az általatok vallott szent háromság igazolja e amitt mondtam, a bibliai jézusról...stb.

És ehez hogyan jött az hogy egy rabbi őrültnek tartotta mohamedet? Jézust meg gyilkosságokat elkövetet, csaló varázslónak tartják akit fel akasztottak egy fára a talmud szerint. Nem mint ha számitana nekem.

2022. aug. 16. 19:34
 32/76 anonim ***** válasza:
71%

Ja, bocs.

"általatok vallott szent háromság"

Talán kiderült, ha nem akkor mondom: zsidó vagyok. Szerintünk az un. "Szentháromság" a pogányság egy formája. Ezért nem is óhajtok vitázni, hozzászólásom az eredeti kérdéshez ment.

Amúgy pedig Rámbám (Izrael csaknem minden (lehet, nem is "csaknem") városában van Rámbám Kórház) biztos, hogy senkit nem akart sértegetni, hanem szigoruan megindokolta, miért tartja õrült´segnek Mohammed tanításait. Csak az persze hosszú.

Viszont talán ide tartozik: vizsgálta a kérdést, hogyan engedthette meg a Szent, áldott õ, a kereszténységet, ami már akkorig is sok szenved´est okozott az Úr népének.

Azt a választ találta: a zsidók nem terjesztették el a Tórát, a Bibliát, a kereszeténység ezt pótolta, így az Úr tanítása az emberiség közkincsévé vált.

"ószövetség bibliai hitelességéről" ????

"minden biblia kutató és még néhány keresztény és zsidó is ..."

Én nem vagyok "biblia kutató", számomra a Biblia a hithez tartozik. Természetesen tudom, hogy számos állítása természettudományosan nem bizonyíthsaató (óvatosan fogalmazatm). De, mint mondani szokás, "nem azért szeretjük".

2022. aug. 16. 20:13
 33/76 anonim ***** válasza:
35%

Bocsi, majdnem elfeledtem:

"benne van a kőnyvben a halála és a temetése, múlt időben. Magyarán amikor erről írtak már halott volt."

Téves következtetés. Gondolj arra, hány írót, politikust, különféle mûvészt hallhattál életérõl beszélni, közben az igeidõket teljesen szabadon hassználja: "ekkor elmegyek ...", mondja múltbeli eseményrõl, de van, hogy jövõidõt használnak.

Szóval az igeidõ semmit nem bizonyít.

M+ar akkor több, ha azt kéded, hogyan tudhatta, hogy fogják temetni, gygászo0lni. Ez viszont egy prófétának igazán nem probléma. :)

2022. aug. 16. 20:34
 34/76 Drakula ***** válasza:
49%

"Talán kiderült, ha nem akkor mondom: zsidó vagyok"

Ja én azt hittem azzal a keresztényel vitatkozom.

"Viszont talán ide tartozik: vizsgálta a kérdést, hogyan engedthette meg a Szent, áldott õ, a kereszténységet, ami már akkorig is sok szenved´est okozott az Úr népének.

Azt a választ találta: a zsidók nem terjesztették el a Tórát, a Bibliát, a kereszeténység ezt pótolta, így az Úr tanítása az emberiség közkincsévé vált"

Hogy mi????

A kereszténység vallási alapon szeg meg rengeteg tórából származó törvényt és szokást, és eleve az evangéliumokat hirdették meg azt hogy az ószővetség érvénytelen mert már van Új szövetség.

"Téves következtetés. Gondolj arra, hány írót, politikust, különféle mûvészt hallhattál életérõl beszélni, közben az igeidõket teljesen szabadon hassználja: "ekkor elmegyek ...", mondja múltbeli eseményrõl, de van, hogy jövõidõt használnak."

NÉHA használták szabadon, de nem az egész élet történetűket ugy mesélték mintha egy harmadik személy lennének akik csak nézték,vagy hallottak róla.

Eleve meg ha egy ember írta volna nem lennének ugyan azok az események kűlönbözö modon elmesélve, néha egy másnak és ellent mondva Pl. József történetében is van ilyen. (1móz37:28 vs 37:36) vagy a teremtésnél (1móz1:12-31 vs 2: 5-9) Ezek arra utalnak hogy többen, több fajta forrásból rakták össze.

2022. aug. 16. 22:18
 35/76 Drakula ***** válasza:
44%

Amugy nem provokálásbol de a mostani zsidó vallási hadi szabályzat milyen?

Csak azért kérdem mert tudom hogy az általam írt versek néhány konkrét népre vonatkoztak, igy érdekelne hogy mostanában milyen szabályok vonatkoznak a háborúra.

2022. aug. 16. 23:48
 36/76 anonim ***** válasza:
25%
Nyilván ehhez tanulmányoznod kell ezeket a vallásokat. Meg kell nézned melyik logikus, melyikben nincsenek ellentmondások. Melyik tanít erkölcsös életre. Melyik ad választ minden fontos kérdésre stb. Ezek alapján egyértelműen Mohamed Isten által küldött próféta.
2022. aug. 17. 09:18
 37/76 Drakula ***** válasza:
76%
De az ilyesmik más bölcs embereknek is eszébe jut.
2022. aug. 17. 09:22
 38/76 anonim ***** válasza:
0%
Mi az hogy más bölcs embereknek is eszébe jut? Melyik másik vallás tanít tiszta egyistenhitet? Melyik másik vallás tanít olyan erkölcsös élete mint az iszlám? És még sokáig sorolhatnám.
2022. aug. 17. 09:32
 39/76 anonim ***** válasza:
74%
Aha, most jön a farokméregetés. "Bibí, az enyém erkölcsösebb, meg tisztább!!"
2022. aug. 17. 10:05
 40/76 anonim ***** válasza:
5%

"Aha, most jön a farokméregetés. "Bibí, az enyém erkölcsösebb, meg tisztább!!"

Szóval ha valaki összehasonlítja a vallásokat az nálad farokméregetés? Ez a te primitívséged.

2022. aug. 17. 10:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!