Ha magamtól nem érzem, hogy mi a helyes, mit tudok tenni? (Bővebben lent)
"A tanito hivatal pl. megmagyarazza, sot felul is irhatja a Bibliat."
Komolyan?
Már mint az isten kőnyvét emberi tanitás felül írhatja?
Nem, azt rosszul mondtam: nem felulirja, hanem egyertelmuen megmagyarazza. Az ellentmondasokat. Tehat felulirja azt, ahogy te esetleg magadtol ertelmezned.
A magiszterium egyebkent azt mondja, hogy oket a Szentlelek vezeti ebben, de erre tenyleg jobban tudna egy katolikus valaszolni. :-)
Ismét szia!
Figyelmesebben olvastam el a kérdésed alatti gondolataidat, és érdekes megállapításodra találtam. Azt írod:
"Olavsom a Bibliát, de nem érzem, hogy elég útmutatást ad. Főképp azért, mert sok helyen úgy érzem, hogy nem egyértelmű, nem tudom hogy értelmezzem. Szükségem lenne még valami útmutatóra..."
Ha ezt teszed zsákutcába érsz. Mert bármilyen útmutatást keresel a BIBLIÁN kívül, az egy másik ember elképzelése, értelmezése, magyarázata lesz.
Előző hozzászólásomban figyelmedbe ajánlottam a Példabeszédek 2:1-5 verseit. Úgy tűnik nem olvastad le, kerested ki, ezért most ide másolom Neked:
"Fiam, ha megfogadod, amit mondok, és kincsként őrzöd a parancsaimat,
2 mert odafigyelsz a bölcsességre, és tisztánlátásra készteted a szíved,
3 továbbá ha értelemért kiáltasz, és tisztánlátásért emeled fel a szavad,
4 ha folyton keresed ezeket, mint az ezüstöt, és folyton kutatsz utánuk, mint a rejtett kincsek után,
5 akkor megérted, mit jelent mélységesen tisztelni Jehovát, és meg fogod ismerni Istent."
Ez egy Istentől kapott tanács nekünk embereknek, ahhoz, hogy értelmet és bölcsességet szerezzünk Istentől. Hol látod itt azt, hogy mások értelmezésére kellene támaszkodni? Viszont ha azt teszed, lépésről-lépésre, amit itt mond Neked Isten, akkor ő ad neked bölcsességet, hogy megértsd a Szavát, és különbséget tudjál tenni az igaz és a hamis között, ahogyan azt Malakiás leírta. Aki ezt az útmutatást megkerülve akarja megérteni a Bibliát, azt Isten egyszerűen nem engedi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!