Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Létezik magyar magyarázatos...

Létezik magyar magyarázatos Biblia?

Figyelt kérdés

2022. aug. 11. 01:10
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
78%
Igen, vagy nem kapható még, vagy nézd meg az árát :)
2022. aug. 11. 11:27
 12/40 anonim ***** válasza:
39%
Ja, hát tényleg az a legolcsóbb. De a legolcsóbb meg a legmegfelelőbb az két külön fogalom. Nem vet fel a pénz, de egy Bibliát egy életre vesz az ember, akkor nem az az elsődleges, hogy 6 vagy 8, esetleg 10 ezer forintba kerül.
2022. aug. 11. 11:31
 13/40 anonim ***** válasza:
78%
Miből gondolod, hogy az általam linkelt, egyébként olcsóbb könyv magyarázata nincs olyan színvonalú? Tudtommal elég neves teológusok, szakértők írták, de lehet tévedek, javíts ki, ha így van.
2022. aug. 11. 12:02
 14/40 anonim ***** válasza:
28%
Nem gondolom, mert nem ismerem. Én csak azt mondtam, hogy felekezettől is függ, kinek melyik kiadású felel meg jobban, és fura élből azt mondani, hogy a katolikus verzió a "legjobb".
2022. aug. 11. 12:16
 15/40 NTBS ***** válasza:
Igen, létezik.
2022. aug. 11. 15:07
 16/40 anonim ***** válasza:
0%

7# Igen ez egy jó Biblia, nekem is ugyanilyenem van.

Katolikus Biblia, tehát lehet magyarázatokban szerintem nem független, meg kicsit több könyv van benne, de szerintem jó fordítás és nincs egybezsúfolva minden, mint a Károliban.

2022. aug. 11. 15:29
 17/40 anonim ***** válasza:
70%

Egyik magyarázatos Biblia se független, olyat nem fogsz találni. Azzal vitatkoznék, hogy több könyv van benne, hiszen mihez képest. Például az etióp kánonhoz képest kevesebb. Inkább úgy mondanám, hogy a katolikus fordítások tartalmazzák azt a 72 könyvet, amit a korai keresztények elfogadtak. A protestánsok a korai keresztény kánon helyett inkább a későbbi zsidó kánont alkalmazzák, hogy miért, azt nem tudom.

2022. aug. 11. 17:41
 18/40 anonim ***** válasza:
#17 A Károlihoz képest mondtam, hogy több könyv van.
2022. aug. 11. 18:37
 19/40 anonim ***** válasza:
70%

Melyikhez képest? Sokan nem tudják, de az igazi Károlyi-féle fordításban is szerepelt mind a 72 könyv, csak később, halála után vettek ki belőle 6-ot.

2022. aug. 11. 18:56
 20/40 anonim ***** válasza:
0%

Ingyenest a lenti linken találsz. Sok magyarázattal, keresztutalásokkal, ókori pénzérmékkel, űrmértékkel, (száraz is) hosszmértékkel, ezek váltásával is!

ONLINE, jobbra vannak a függelékek : [link]

Díjmentesen letölthető. (Jobbra a letölt. lehetőségek) [link]

Ezzel az appal viszont megnyithatod a legfrissebbet, ez egyenlőre csak online van. Pont az, ami a legfelső link alatt van, de ezen keresztül le lehet tölteni a gépre.

[link]

2022. aug. 12. 09:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!