Létezik magyar magyarázatos Biblia?
7# Igen ez egy jó Biblia, nekem is ugyanilyenem van.
Katolikus Biblia, tehát lehet magyarázatokban szerintem nem független, meg kicsit több könyv van benne, de szerintem jó fordítás és nincs egybezsúfolva minden, mint a Károliban.
Egyik magyarázatos Biblia se független, olyat nem fogsz találni. Azzal vitatkoznék, hogy több könyv van benne, hiszen mihez képest. Például az etióp kánonhoz képest kevesebb. Inkább úgy mondanám, hogy a katolikus fordítások tartalmazzák azt a 72 könyvet, amit a korai keresztények elfogadtak. A protestánsok a korai keresztény kánon helyett inkább a későbbi zsidó kánont alkalmazzák, hogy miért, azt nem tudom.
Melyikhez képest? Sokan nem tudják, de az igazi Károlyi-féle fordításban is szerepelt mind a 72 könyv, csak később, halála után vettek ki belőle 6-ot.
Ingyenest a lenti linken találsz. Sok magyarázattal, keresztutalásokkal, ókori pénzérmékkel, űrmértékkel, (száraz is) hosszmértékkel, ezek váltásával is!
ONLINE, jobbra vannak a függelékek : [link]
Díjmentesen letölthető. (Jobbra a letölt. lehetőségek) [link]
Ezzel az appal viszont megnyithatod a legfrissebbet, ez egyenlőre csak online van. Pont az, ami a legfelső link alatt van, de ezen keresztül le lehet tölteni a gépre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!