Az iszlám szerinti kamattilalom jó vagy rossz?
"Hogyan történik ez a megállapítás? Mi a menete egy ilyen összehasonlításnak?"
Hát ez nagyon jó kérdés ! Mert én azt mondom ez az összehasonlítás már régen megtörtént a múltban, nincs ra újra szükség.
De beszéljétek meg, megyek. Jó éjt.
"Nem, az csak annyit jelent, hogy konjunkciós időszak volt, frankón pörgött a gazdaság, és nem voltak hülyék, hogy megöljék oktalan kamatráta-emeléssel."
Eddig azt mondtátok azért van infláció mert túlpörög a gazdság? :) A másik meg hogy már jóideje emelkedik az infláció a fejlett gazdaságok mégsem emeltek kamatot vagy csak alig. Egyébként sem volt végig konjunkciós időszak mert a covid miatt csökkent a termelés. Szóval akárhogy nézem elég egyértelmű hogy a fejlett országok nulla százalékos kamatpolitikát folytatnak. Az USA a 2008-as válságra úgy reagált hogy egyből nulla közelire csökkentette a kamatrátát és vagy 8 évig úgy is maradt.
"Hogyan történik ez a megállapítás? Mi a menete egy ilyen összehasonlításnak?"
Úgy hogy megnézzük mit ír a Korán abban a témában és megnézzük mit ír a hadisz. Például van olyan hadisz ami a hitet elhagyók kivégzéséről ír de a Korán egyértelműen vallásszabadságot biztosít és hogy nem jár ezért evilági szankció csak majd a túlvilágon.
"Mellesleg, még nem válaszoltál, hogy mely országokat tekinted keresztény országoknak. Lehet, hogy elkerülte a kérdésem (@164) a figyelmed, de tényleg érdekelne."
Nem felejtettem el. Erre majd holnap válaszolok mert más téma és bizonyítom hogy a keresztény társadolmak a legerőszakosabbak.
"Eddig azt mondtátok azért van infláció mert túlpörög a gazdság?"
Ne játszd a hülyét. Leírtam, hogy szerintem a felpörgetett gazdaság a fegyvergyártáshoz kellett, a fegyverekbe öntött pénz viszont hiányzik a gazdaságból, vagyis a felpörgetett gazdaságban alultermelés lesz, ami áruhiányt okoz (mint láthattuk is szórványosan az EU-ban), ami viszont inflációgerjesztő hatású. Legalábbis nekem így tűnik logikusnak.
Szóval ha cáfolni akarod, akkor légyszi először értsd meg a láncolatot, amit felvázoltam, és abban mutasd meg a hibát, mert laikus vagyok és nem értek hozzá, csak így tűnik logikusnak számomra.
továbbá még mindig nem válaszoltál a @164-re sem, arra is várom a választ.
"Ne játszd a hülyét. Leírtam, hogy szerintem a felpörgetett gazdaság a fegyvergyártáshoz kellett, a fegyverekbe öntött pénz viszont hiányzik a gazdaságból, vagyis a felpörgetett gazdaságban alultermelés lesz, ami áruhiányt okoz (mint láthattuk is szórványosan az EU-ban), ami viszont inflációgerjesztő hatású. Legalábbis nekem így tűnik logikusnak."
Az EU-ban egyáltalán nincs olyan mértékű fegyvergyártás ami a foyasztási cikkek rovására menne.
Keresztény országok alatt nyilván azt értem ahol a népesség többsége keresztény.
Alábbi táblázatban országonként látható a gyilkosságok száma 100 ezer főre vetítve. Ha ráta alapján csökkenő sorrendbe tesszük a 30 legerőszakosabb mind keresztény többségű ország. Keresztények viszont azt mondják hogy a kereszténység a szeretet vallása, és ha erőszakról van szó, másra mutogatnak. Főleg muszlimokra, pedig a legvéresebb 50 ország között alig van iszlám vallású.
Az alábbi táblázat pedig nők elleni nemi erőszakra vonatkozik. Az első 10 legerőszakosabb ország mind keresztény. Az első 50 is szinte mind keresztény.
Ez a két mutató bizonyítja hogy a keresztény társadalmak a legerőszakosabbak. Ha ehhez még hozzá vesszük a háborúkat az utóbbi 120 évben, akkor is tisztán látszik hogy keresztény országok indították a legtöbb háborút.
"Közgazdasági középiskolában érttségiztem fősikolán szintén tanultam közgazaságtant, pénzügyet, statisztikát, számvitelt stb."
Továbbra se derült ki, hogy hol tanultad. Én a BME-n tanultam, s állíthatom, hogy ilyeneket nem tanítottak, amiket írsz.
#209:
Testvérem én a közgazdaságot egyetemen végeztem el, de ezek butaságok amiket összehordtál.
Esetleg rövid vagy középtávon működhetnek, de hosszútávon a jelenlegi hitelpénz rendszerre épülő világgazdaság nem így működik.
Egészen más nemzetközi pénzrendszert kéne felépíteni hogy a kamatot ki tudd vezetni valahogyan.
Eddig is erről beszéltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!