Ahmadijja (iszlám irányzat) miről szól?
Ez nem egy Iszlám irányzat.
Ez egy vallás amelyik kivált az Iszlámból.
Ők Mohammed (Allah dicsérje és üdvözítse) helyett/mellett mást választottak prófétájuknak.
Ezért szerintem nem muszlimok.
Arról hogy miről szól pontosan ez a vallás a követőit kéne megkérdezni...
Az Ahmadijja muszlimok gyakorolják az iszlám öt pillérét, ahogy minden muszlim. Úgy imádkoznak, ahogy a szunniták.
Abban tétnek el, hogy az alapítójukat, Mirza Ghulam Ahmadot tartják a Mahdinak és a Messiásnak, de az Ahmadijja irányzat központi alakja ugyan úgy Mohamed, a ugyan úgy a Koránt a próféta szunnáját követik. De mivel elfogadják Ghulam Ahmadot a Mahdinak és a Messiának, ebből következik, hogy elfogadják őt egy Allah egyik prófétáját, azaz egy Mohamed utáni prófétát, innen ered az ellenszenv az Ahmadijja muszlimok iránt a többi muszlim részéről.
Most én nem tudom, hogy a Wiki linkje miért lett 0%-ra pontozva, ott kábé mindent leír, ami válasz a kérdező feltett kérdésére. Annyira jól
Pár sorban leírja, hogy honnan ered, két ága van, miben hisznek az egyik és miben a másik ág követői. Aztán picit részletesebben is taglalja az eredetüket, elterjedésüket, hogy miben térnek el. Már bocsánat, de ha ez nem válasz a kérdező kérdésére, akkor mégis mi?
#6:
A Gyakorikérdések lényege, hogy többet/mást tudj mondani mint a wikipédia.
Azt bárki megtalálhatja, azonnal kidobja a google.
Ennyi erővel azt írhatnék hogy google.com... ott lesz a válasz :D
De ha egyszer ott le van írva minden fontosabb dolog, és teljes mértékben kielégítő alap választ ad a feltett kérdésre, akkor nekem miért kellene mást írnom, vagy mit kellene még hozzáköltenem?
Egyébként úgy gondolom, hogy ha a kérdező megtalálta volna, akkor nem tette volna fel a kérdését, vagy legalábbis nem ilyen általános formában. De mivel kiírta, ebből gondoltam, hogy nem jutott el a Wiki szócikkéig, nem olvasta azt. Ezért linkeltem.
Tökmindegy amúgy, nem múlik semmi rajta, csak rosszul esik, mikor valaki korrekt választ linkel, és szénné lepontozzák. Nem csak ha velem történik, ha mással, az is rosszul esik.
#8: Nem szentírás ám a wikipédiában van.
Számítanak az egyéni tapasztalatok, de ez egy nagyon kis vallás...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!