Az iszlám szerinti kamattilalom jó vagy rossz?
"Teljesen mindegy ki hogyan probalja megertetni vele, nem fogja megerteni mert nem is akarja megerteni. O abbol indul ki, hogy a Koranban ez van irva akkor ez az igaz es kesz, innentol maga az atyauristen is magyarazhatna neki, vagy Soros szemelyesen, nem erdekli, mert a Koranban az van irva hogy a kamat rossz es kesz.
Fanatizmus felsofokon."
Akkor a legfejlettebb országok gazadsági, pénzügyi vezetői is biztosan fanatikusok hogy 0% kamatpolitikát folytatnak, igaz? :) Egyébként levezettem egyszerűen és érthetően. Ha nem fogtad fel akkor azt jelenti hogy ez a téma magas neked és csak személyeskedni tudsz.
"Én már abban se vagyok biztos, hogy a Koránban ilyen egyértelműen és mindenre vonatkozóan van ez írva, valószínűleg itt is lehet több értelmezés. Mert még a "legiszlámabb" országokban is van pl. alapkamat."
Egyértelműen leírja a Korán hogy a kamat tilos. A zsidó vallás is tiltja hogy a zsidók kamatot szedjenek egymástól. A keresztén világban is sokáig tilos volt a kamat és csak az utóbbi 4-500 évben engedélyezték. Egyébként ha nem vagy benne biztos nincs annyi eszed hogy utánanézz?
"Szerinted mindent egyértelműen leír, mégis mindenki teljesen másként értelmezi, mint te."
Nem értelmezik másként, a kamatszedés tényleg tilos az Iszlám szerint.
De nem minden a Korán alapján működik a muszlim többségű országokban.
Viszont a jelenlegi pénzrendszerünknek enyhén szólva sem a Korán az alapja, ezért "vallási okokból" 0% alapkamatot elvárni elképesztő butaság.
Hozzáteszem a muszlimok mint magánszemélyek biztosan el tudják kerülni a kamatot az arab országokban mert a lakossági pénzügyi szolgáltatások ezt lehetővé teszik.
Van lehetőség a Koránnak megfelelő életet élni.
"Szerinted mindent egyértelműen leír, mégis mindenki teljesen másként értelmezi, mint te. Szembe haladsz kicsit a forgalommal az autópályán."
Ha többen beszélnek hülyeséget, szerinted min változtat? :) Nem én megyek szemben a forgalommal hanem ti. Ahogy a kis példámból is kiderült simán kivehető a jelenlegi pénzügyi rendszerből a kamat. Az emberek még sokkal jobban is járnának. Persze a banktulajdonosok nem, ezért nem is engedik hogy vátozzon a rendszer. De úgy látom neked jó ha hülyének néznek és lehúznak :)
"Nem én megyek szemben a forgalommal hanem ti."
Hogyne!
Mindenki szembe megy a forgalommal, egyedül te mész jó irányba, az egész autópályán.
"Az emberek még sokkal jobban is járnának."
Hát persze, mert senki se hitelezne, nem lenne gondjuk arra, hogy építkezzenek, vállalkozást indítsanak, mennyi stressztől megkímélnék magukat az emberek.
"Persze a banktulajdonosok"
Így van, azok a csúnya tőkés, vadkapitalista bankosok. Még jó, hogy kamat már akkor is létezett, amikor még bankok se voltak.
"De úgy látom neked jó ha hülyének néznek és lehúznak :)"
Engem biztos nem húznak le, mert én államkötvényt vettem éppen, hogy a megtakarított pénzem értékét kevésbé vigye el az infláció. Tehát nekem jó a kamat. Persze így se leszek pozitívba, hiába inflációkövető az államkötvény (olyan alacsonyra blöffölik az infláció értékét, amilyenre akarják), de legalább közelebb leszek a pénzem reálértékéhez.
"Melyik jobb neked? Ha felvszel 1000 forint hitelt és 1000-et fizetsz vissza vagy ha felvszel 1000 forint hitelt és 1500-at fizetsz vissza? Én azt mondom az előbbi a jobb, ti azt mondjátok az utóbbi."
Legyen ahogy mondod. Hol tudok felvenni ilyen hitelt? Melyik muszlim bankban? Mert akkor azonnal rohanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!