Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten es Jezus igy is hallja...

Isten es Jezus igy is hallja imám és velem van?

Figyelt kérdés
Katolikus vagyok. 2 évesen kereszteltek meg, aztán jártam önkéntesen hittanra 7 éves koromtól(elsőtöl -nyolcadikig) 3.-ban 10 évesen első áldoztam. Kb 15 éves koromig jártam templomba. Azóta itthon imádkoztam, elmondtam a megtérö imát. Nem járok templomba max évente 2x . Husvet meg karacsonykor. Pedig hittan tanarom azt tanitotta nagyon nagyon fontos a templomba jaras, pap aki Isten embere annak tanacsainak kovetese stb. Miota nem jarok templomba valahogyan jobban erzem magam. Tele vagyok eletkedvvel. Vidamsaggal. De azert itthon imadkozom napi 2x reggel es este ha vetkezem bocsantot kerek az Urtol , törekszem a jóra, békességre kerem az Urat örizzen meg egeszsegben eroben minden embert es mindig hozza teszem a vegen hogy add hogy hozzad Jussunk Mennyei Atyam szent fiad Urunk Jezus altal ha lejar e foldi idonk vedd magadhoz lelkemet. Szoval jobb igy.. h nem jarok templomba
2022. júl. 28. 21:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
69%
A hittantanárod azt mondhatta,de Jézus viszont valami olyasmit mondott,hogy Isten háza nem kőből,és téglákból épült hely,Isten lakhelye a ti szívetek és a lelketek,ő ott érzi jól magát.
2022. júl. 28. 21:32
 2/13 anonim ***** válasza:
Talán
2022. júl. 28. 21:35
 3/13 anonim ***** válasza:
59%

Ez nem véd meg semmitől.

Volt egy nagyon-nagyon-nagyon jó barátom, az anyja hittant tanított, a keresztapja a helyi plébános volt. A srác is ilyen hívő volt, mint te.

Mégis 23 évesen balesetet szenvedett és meghalt. Szakértő szerint önhibáján kívül.

Na most akkor megérte imádkozni, meg az úrhoz fohászkodni? És végtelenül tisztességes, jóra való ember volt, aki mindenkivel kedves és gondoskodó volt. Még azzal is rendes volt, akik bántották őt és megalázták folyton.

Ennyit a vallásról.

2022. júl. 28. 21:37
 4/13 anonim ***** válasza:
17%

Gratulálok, jó úton jársz ahhoz, hogy teljesen valláskárosult legyél.

Amúgy pont a ti meséskönyvetekben van az, hogy Isten MINDEN embert szeret, mindenről tud, mindenhol ott van, stb. Így meg mi a kérdés?

U.i. Ne az Emberi tulajdonságok kategóriát szennyezd legközelebb a hülyeségeiddel.

2022. júl. 28. 21:42
 5/13 A kérdező kommentje:
3# hívők erre azt mondják: bár a teste meghalt veszített a fizikai világban, mert az Isten gyermekeit a Sátán támadja. De a halál után lélekben nincs hatalma a Sátánnak felette így a mennyben van. Tudom élhetett volna ezen a foldon de a mennybe van és boldog Isten mellett. Az örökké tart ez meg átmeneti de persze fiatal volt. És elötte volt az élet. Nyugodjon békében a teste és a lelke remelem Istennel van. Reszvetem.💗
2022. júl. 28. 21:43
 6/13 anonim ***** válasza:

Jézus és a tanítványai és a korai keresztények nem építettek kőből vagy téglából templomokat. De a Biblai szerint Istennek van újszövetségi temploma, mégpedig egy "lelki templom", az egyház, azaz a hívők közössége. Templom nem kell, de az egyháznak fontos, nem nélkülözhető része van az üdvösségben, mert a hívőkön keresztül is dolgozik és szól Krisztus ebben a világban.

A hívők közössége azok közössége, akik Istenben, az ő kegyelmében, az ő megváltásában hisznek. Nem a saját jó cselekedeteikben hisznek. Ha 100-szor több jó cselekedeted lenne, mint most, az sem lenne elég az üdvösségedhez. Nem csak Buddha, Konfuciusz vagy Mohamed nem tud megmenteni, te sem tudod megmenteni magadat. Ha a saját jó cselekedetei alapján üdvözülni tudna bárki is, akkor Isten hazudik, amikor azt mondja, hogy Jézus mindenkiért megízlelte a halált a kereszten (lásd Zsidók levele 2:9), mert akkor lenne más út is, a "jó emberek útja". Ahogy a Biblia írja, minden igazságos cselekedetünk csupán annyit ér, mint a szennyes ruha (Ézs 64:5).

Azt tudom javasolni, hogy a saját gondolataid és elképzeléseid helyett Isten Szavára alapozd a hitedet. Vagyis olvasd a Bibliát, és ha valaki, legyen az akár tiszteletben álló pap vagy vallási vezető is, mond bármit, azt ellenőrizd le a Bibliában. Mert úgy tűnik, jelenleg el vagy tévelyedve, és ennek valószínű oka, hogy nem ismered a Bibliát, hanem a saját magad gondolataidat is meg vallásos emberek gondolatait is kritika nélkül elhiszed. Itt egy kis bátorítás:

"A testvérek pedig még aznap éjjel elküldték Pált Szilásszal együtt Béreába. Amikor megérkeztek, bementek a zsidók zsinagógájába. Ezek nemesebb lelkűek voltak, mint a thesszalonikaiak, teljes készséggel fogadták az igét, és napról napra kutatták az Írásokat, hogy így vannak-e ezek a dolgok." (Apostolok Cselekedetei 17:10-11)

üdv, Stefán

2022. júl. 28. 22:08
 7/13 anonim ***** válasza:

A kérdezővel és 1#-el is egyetértek.

Semmilyen közvetítés nem szükséges hogy élérd a Teremtőt, vagy Jézust.

Mindannyian részei vagyunk a teremtésnek, és így a Teremtőnek is.

Amiért esetleg érdemes vallási közösségbe járni az, hogy segítsen az úton tartani, mert könnyű elhagyni dolgokat, fáradt vagy, nincs kedved, elkezded kihagyni az imákat, stbp, viszont egy közös pség ilyenkor is tud motiválni.

Persze nem vagyunk egyformák, ha neked egyedül jobban megy, könnyebb, akkor számodra ez a tökéletes. A közösség sem mindenkinek való :)

...a másik dolog amiért érdemes közösségben gyakorolni, imádkozni, hogy felerősödik az ima, ha többen, azonos vággyal kontemplálnak.

(Mondjuk ez ritka, sokaknak össze vissza jár ilyenkor az elméje, és csak a külsőség sokszor a lényeg)

2022. júl. 28. 22:12
 8/13 anonim ***** válasza:
89%

Ezt már kérdezted sokszor, meg is válaszoltuk.

Ez a "hitgyülis srác", akit már vagy hatszor tiltottak le innen.

Ezért próbálta meg az "Emberi tulajdonságok" kategóriájában feltenni.

A katolikusoknál nincs "megtérő ima". Nem azért kötelező misére járni, hogy a pap "tanácsait" meghallgassák.

2022. júl. 28. 22:27
 9/13 anonim ***** válasza:
Most mi a kérdés? Nem teljesen értem. Vagy csak le szeretted volna írni, hogy te nem a Biblia szerint, hanem magad módján hiszel, ami manapság már teljesen unalmas, mert a magyar kvázi keresztények fele ilyen.
2022. júl. 28. 22:28
 10/13 anonim ***** válasza:
21%
Elszakadtál ugyan a katolikus bálványimádás fellegvárától, de nem vagy bibliailag kiiskolázva. Nem elég kimenni a rosszból, a jóba be is kell menni. A Biblia az iránytű, hogy hogyan éljél, ha üdvözülni akarsz. Keress egy tanítót, aki segít megérteni a Bibliát, hogy alkalmazhasd. Sajnos ott a gond, hogy egy jó tanítót kiválasztani, már ahhoz is bibliaismeret kell. Mondjuk odamész egy baptistához. Azt mondja neked: Jézus Isten volt, aki értünk meghalt. [Az Ördög meg eszerint túlélte az Isten halálát.] Itt fejeztem be egy baptistával a diskurzust. A keresztényság egyházainak 98%-a ezt vallja.
2022. júl. 28. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!