10 éve mikor elsőáldoztam akkor voltam templomban. Megvagyok keresztelve. De viszont itthon bibliázok, imádkozok minden nap. Isten ezt tudja ? Minden nap imádkozom. Szoktam jótékonykodni is.
Tudja, de ez kevés. Hetente kell templomba menni, évente minimum egyszer gyónni, áldozni.
2021. okt. 24. 20:26
2/21 anonim válasza:
Igen.
"És mikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók, a kik a gyülekezetekben és az utczák szegeletein fenállva szeretnek imádkozni, hogy lássák õket az emberek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat. Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belsõ szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván." Máté 6:6
2021. okt. 24. 20:30
3/21 anonim válasza:
"a" troll
2021. okt. 24. 20:39
4/21 anonim válasza:
Miért pontoztatok le? Egy katolikusnak KÖTELEZŐ heti egy mise évi egy gyónás. Ha ezeket mellőzi, akkor halálos bűnt követ el. Az hogy este elmotyog egy imát, meg néha ad egy csövesnek egy százast az semmi.
2021. okt. 24. 20:43
5/21 anonim válasza:
Ahogy a 2-es mondja.:)
2021. okt. 24. 20:44
6/21 A kérdező kommentje:
Papnak nem gyónok, elsőáldozás előtt gyóntam, mostmár nem. Semmi köze a bűneimhez csak egy halandó ember, Istennek gyónok.
2021. okt. 24. 20:47
7/21 anonim válasza:
Hallja, ahogy azt is látja, hogy téged nem különösebben érdekel amit tanít. Ilyen például az Úr napjának megszentelése is, vagy az Eucharisztia megünneplése. Mint írták, te egy troll vagy. Egy nagyon unalmas troll.
2021. okt. 24. 21:00
8/21 anonim válasza:
Pap Isten közvetítője.
2021. okt. 24. 21:02
9/21 anonim válasza:
Dehogy bűn ha nem mész misére.ezt csak a papok találják ki hogy tegyelma perselybe. Elhivid a rokonaikat és mint ahogy Jézus mondá ha ketten hárman a nevemben összejönnek ott vagyok koztuk. Én reformatusként gondolom így. Több mint 1 éve nem voltam református templomban, az ortodoxba meg a katolikusba járok és 6 éve nem vettem Úrvacsorat. Ha nincs halálos bűnös nem muszáj gyonjal sem. Unokatesóm is római katolikus és a bermalkozasa óta emvolt katolikus templomban és hülyeségnek tartja hogy Szentekhez kell imádkozni.
2021. okt. 24. 21:03
10/21 anonim válasza:
Az a fő hogy higgyjek,nem muszáj a templom. Isten mindenkit szeret. És a tévében is lehet nézni Szentmisét. Tudod mondani amit kell meg keresztet vetni, imádkozni mintha ott volnál.
Dedanyam se ment évtizedekig templomba, református volt csak nagyon messze lakott a templomtól de kívülről tudta az egész Biiat és imádkozott reggel, este meg minden éves előtt és mindenkin segített. Az utolsó ünnepli ruháját is odaadta a komaaaszonyanak mikor annak meghalt a fia meg az el.egyogyintezetbol kihozott valakit és beintezze a baptistakhoz mert az nem volt beteg csak betették hogy a vagyont be kapja és évtizedeket ott szenvedett. Dedanyam 1889 Ben született
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!