Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten akkor is tudja, lássa...

Isten akkor is tudja, lássa hallja az imát ha nem járok felekezetbe?

Figyelt kérdés
Katolikus vagyok, megvagyok keresztelve. Jártam hittanra, voltam első áldozó. 9 éves koromtól 12 éves koromig jártam templomba.. aztán 17 évesen baptista gyülibe be merítkeztem megtértem. Évek múlásával több gyülibe is elmentem mindenhol a adakozás, pénzről szólt hívek pokolall való fenyegetese innen pedig rajöttem manipulacio, Mert akik Krisztusban vannak kegyelem alatt vannak azoknak mar nincs pokol mert nem mennek iteletre mivel mi megtertunk, kegyelem alatt vagyunk. Aztan evek ota kb 4 eve nemjarok felekezetbe. Neha rokonnal hazicsoportot csinalunk bibliat olvasunk imadkozunk stb... de en naponta imadkozok torekszem a szeretetre jocselekedetre Isten dicsosegere Jezus neveben segitem a szegenyeket ahogy tudom... inkabb nekik adok mint felekezeteknek Isten aztmondta aki szegenyen konyorul Istennek ad kolcson
2021. aug. 14. 21:00
 1/3 KZitus ***** válasza:
54%

Szia

Cselekedetek 10:30 "Kornéliusz erre így szólt: „Ebben az órában lesz négy napja, hogy a kilencedik órában a HÁZAMBAN IMÁDKOZTAM,...." -Isten meghallgatta az imáját.

1Tesszalonika 5:17, 18

"Szüntelenül imádkozzatok! Adjatok hálát mindenért! Isten ezt várja el tőletek Krisztus Jézus követőiként." - amikor étkezünk, hálát adunk Istennek az ételünkért. Étkezni szoktunk otthon, a munkahelyünkön, étteremben.....

A János 17 része Krisztus főpapi imáját írja le. Ezt sem a templomban mondta.

2021. aug. 14. 21:23
 2/3 anonim ***** válasza:
75%

Igen, máskülönben nem mondta volna Jézus, hogy a belső szobánkban imádkozzunk.

A kis csoport is számít. Jézus azt mondja, hogy "ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük".

2021. aug. 14. 21:37
 3/3 anonim ***** válasza:
92%
Ha Istent mindent lát és mindent tud, akkor nyilván azt is hallja. Viszont a magán ima nem helyettesíti a közösséget. Ha pedig ennyi felekezetet kipróbáltál, akkor lehet nem ezekkel volt a baj, hanem sokkal inkább veled. Ez is egy szempont, amit érdemes megfontolnod.
2021. aug. 14. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!