Szerintetek Isten kérdőre von minket mikor a halál után találkozunk vele a túlvilágon?
Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.
Jn 3:18 HUNB
De mit kérdezne tőlünk mikor mindent tud rólunk? Én azt hiszem el.amit az ortodoxok vallanak hogy a halál után van egy köztes állapot ahol lejatszodnak a buneid és azok gyötörnek és lejatszodnak előtted mit hogyan kellett volna csinálni. Az Ítéleznapig abban az állapotban vagy és még akkor is megbanhatod a buneidet és udvozulhetsz. Én ilyesmit olvastam az ortodox hit magyar oldalán és rögtön el is hittem mint református. Kell annak valami oka legyen hogy a halottakért imádkoznak. Csak ez lehet hogy a köztes állapotban vannak és azért imádkoznak értük hogy bánják meg a büneiket és üdvözüljenek. A jók és a rosszak is abba a köztes állapotban kerülnek csak a jók kevesebbet szenvednek.
A Szenteknek többek közt azért jár külön tisztelet ( nem Imadást és Ikoncsokolgatás meg Imádkozás Hozzájuk) mert Kiérdemelték az Azonnali Üdvösséget amiért a Földön erenyesebbek voltak mint más. Segítettek embereken, gyógyítottak betegeket, csodákat tették és az életüket adták a keresztény hitükért meg vállalták a kínzásokat. Szent Lőrinc például az egész vagyonát szétosztotta a szegények között és rostelyon sütöttek meg de úgy hogy a forró rostelyra tették hogy többet szenvedjen. Ezt tegnap hallottam a szentmisén meg azt is hogy az Isten megadta hogy ne legyen olyan fájdalma és odaszólt hogy most már megsült és fordítsák a másik oldalára.
Szia,
A Biblia szerint igen:
"Amikor pedig az Emberfia eljön az ő dicsőségében, és vele az angyalok mind, akkor odaül dicsősége trónjára. Összegyűjtenek elé minden népet, ő pedig elválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. A juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja." (Mt. 25:31-33)
"Mert mindnyájunknak leplezetlenül kell odaállnunk Krisztus ítélőszéke elé, hogy mindenki megkapja, amit megérdemel, aszerint, amit e testben cselekedett: akár jót, akár gonoszat." (II.Kor 5:10)
Üdv. Péter
"Szerintetek Isten kérdőre von minket mikor a halál után találkozunk vele a túlvilágon?"
Ha újjászülettél Jézusban és hitben élsz életed végéig, üdvözülsz, ha nem, mész a lecsóba. Nem lesz kérdezősködés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!