Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek Isten kérdőre von...

Szerintetek Isten kérdőre von minket mikor a halál után találkozunk vele a túlvilágon?

Figyelt kérdés
Mire lehet számítani?
2021. aug. 11. 19:26
 1/8 anonim ***** válasza:
51%

Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.

Jn 3:18 HUNB

[link]

2021. aug. 11. 19:28
 2/8 anonim ***** válasza:
45%
Egészen biztos, hogy szembesít minket a tetteinkkel. Szerintem az volna a legigazságosabb, ha mindent át kellene éreznie a holt léleknek, amit más entitásoknak okozott, a jót is, de a rosszat is. Másként nem ébred tudatára a tettei valóságos súlyának.
2021. aug. 11. 20:51
 3/8 anonim ***** válasza:
28%

De mit kérdezne tőlünk mikor mindent tud rólunk? Én azt hiszem el.amit az ortodoxok vallanak hogy a halál után van egy köztes állapot ahol lejatszodnak a buneid és azok gyötörnek és lejatszodnak előtted mit hogyan kellett volna csinálni. Az Ítéleznapig abban az állapotban vagy és még akkor is megbanhatod a buneidet és udvozulhetsz. Én ilyesmit olvastam az ortodox hit magyar oldalán és rögtön el is hittem mint református. Kell annak valami oka legyen hogy a halottakért imádkoznak. Csak ez lehet hogy a köztes állapotban vannak és azért imádkoznak értük hogy bánják meg a büneiket és üdvözüljenek. A jók és a rosszak is abba a köztes állapotban kerülnek csak a jók kevesebbet szenvednek.

A Szenteknek többek közt azért jár külön tisztelet ( nem Imadást és Ikoncsokolgatás meg Imádkozás Hozzájuk) mert Kiérdemelték az Azonnali Üdvösséget amiért a Földön erenyesebbek voltak mint más. Segítettek embereken, gyógyítottak betegeket, csodákat tették és az életüket adták a keresztény hitükért meg vállalták a kínzásokat. Szent Lőrinc például az egész vagyonát szétosztotta a szegények között és rostelyon sütöttek meg de úgy hogy a forró rostelyra tették hogy többet szenvedjen. Ezt tegnap hallottam a szentmisén meg azt is hogy az Isten megadta hogy ne legyen olyan fájdalma és odaszólt hogy most már megsült és fordítsák a másik oldalára.

2021. aug. 11. 23:57
 4/8 anonim ***** válasza:
76%

Szia,

A Biblia szerint igen:

"Amikor pedig az Emberfia eljön az ő dicsőségében, és vele az angyalok mind, akkor odaül dicsősége trónjára. Összegyűjtenek elé minden népet, ő pedig elválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. A juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja." (Mt. 25:31-33)

"Mert mindnyájunknak leplezetlenül kell odaállnunk Krisztus ítélőszéke elé, hogy mindenki megkapja, amit megérdemel, aszerint, amit e testben cselekedett: akár jót, akár gonoszat." (II.Kor 5:10)

Üdv. Péter

2021. aug. 12. 09:40
 5/8 anonim ***** válasza:
54%

"Szerintetek Isten kérdőre von minket mikor a halál után találkozunk vele a túlvilágon?"

Ha újjászülettél Jézusban és hitben élsz életed végéig, üdvözülsz, ha nem, mész a lecsóba. Nem lesz kérdezősködés

2021. aug. 12. 13:21
 6/8 anonim ***** válasza:
65%
Hát persze, mindenegyes emberrel leül átbeszélni az életét, átveszitek hol hibáztál, mit lehetett volna jobban csinálni, aztán megkapod a szobakulcsot az új kecóhoz az emeleten vagy az alagsorban, attól függően, hogy hogy teljesítettél itt, a morális akadálypályán. :)
2021. aug. 12. 15:27
 7/8 anonim ***** válasza:
4# Első vagyok. Akkor szerinted a Biblia hazudik?
2021. aug. 12. 19:08
 8/8 anonim ***** válasza:
32%
Ha esetleg találkoznánk, akkor én fogom kérdőre vonni, hogy megemlegeti.
2021. aug. 13. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!