Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Leszbikusnak lenni bűn?

Leszbikusnak lenni bűn?

Figyelt kérdés

2022. júl. 25. 17:58
 81/124 A kérdező kommentje:
87, Már teljesen szétoffolod a kérdésemet.
2022. júl. 26. 10:35
 82/124 anonim ***** válasza:
10%
#88 jólvan mentem sziasztok, átirhatjátok bibliát ahogy tetszik de ezek szerint az ilyen hajlam bün és ez nem fog megváltozni... Ha nektek az igazság "offolás"
2022. júl. 26. 10:37
 83/124 anonim ***** válasza:
95%

"67 Mert szerinted isten szava hazugság???"

Azt nem tudom

De a tiéd biztosan!

2022. júl. 26. 10:41
 84/124 anonim ***** válasza:
72%

Mivel valláskategóriába írta a kérdező, nyílván nem arra kíváncsi hogy egyesek szerint mennyire hülyeség a vallás.

Hanem arra hogy vallási szempontból.

Kérdező, a Biblia szerint nem az a bűn, ha valaki homoszexuális, hanem az ha megéli ezen vágyait.

Más vallásoknál nem tudom hogy van ez, de ha jól emlékszem akkor a Vikingeknél lazán kezelték ezt. Meg néhány olyan nép vallásánál akiket a zsidók meghódítottak.

Ha viszont nem ez érdekel akkor csak vitát akartál generálni.

2022. júl. 26. 11:03
 85/124 A kérdező kommentje:

“Ha viszont nem ez érdekel akkor csak vitát akartál generálni”

De ez érdekelt és nem szándékoztam/ szándékozom vitát generálni.

2022. júl. 26. 11:09
 86/124 anonim ***** válasza:
98%

Akkor viszont szívesen :)

A többiek nem tudom miről vitáztak, de nem is akarom visszaolvasni

Amúgy csak a keresztény nézet érdekelt, vagy van más vallás is?

2022. júl. 26. 11:21
 87/124 A kérdező kommentje:

88,

“Amúgy csak a keresztény nézet érdekelt, vagy van más vallás is?“

Bármilyen vallás nézetéről is szívesen olvasok.

2022. júl. 26. 11:24
 88/124 anonim ***** válasza:
16%

Pál második levele Timóteushoz 4. fejezet

3Mert lesz idő, amikor az egészséges tanítást nem viselik el, hanem saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük. 4Az igazságtól elfordítják a fülüket, de a mondákhoz odafordulnak.

2022. júl. 26. 11:31
 89/124 anonim ***** válasza:
100%

Azt találtam hogy nagyjából a kr.u. 3-4.századig viszonylag elfogadott dolog volt

Az ókori görögöknél pl mindennapos volt hogy a szabad emberek élhetnek homoszexuális kapcsolatban. Náluk az sem volt ritka ha valaki egy fiatal fiút tanított és ebbe beletartoztak a szexuális dolgok, tehát a pedofília is.

Előfordult, hogy a spártai katonák párban harcoltak, és kapcsolatuk hozzájárult a hatékonyabb hadviseléshez.

A rómaiak kezdetben kevésbé voltak toleránsak a homoszexuálisokkal, mint a görögök, de ez az elutasítás később jócskán megenyhült. Hadrianus császár (Kr. u. 76-138) már nyíltan élt együtt szerelmével, a görög Antinousszal, akinek halála után várost alapított emlékére, az egyiptomi Antinopoliszt.

From: Wikipédia

2022. júl. 26. 12:38
 90/124 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól tudom ázsiában is elfogadott volt. Ma már nem tudom milyen. De sok más kultúrában is elfogadott volt.
2022. júl. 26. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!