"67 Mert szerinted isten szava hazugság???"
Azt nem tudom
De a tiéd biztosan!
Mivel valláskategóriába írta a kérdező, nyílván nem arra kíváncsi hogy egyesek szerint mennyire hülyeség a vallás.
Hanem arra hogy vallási szempontból.
Kérdező, a Biblia szerint nem az a bűn, ha valaki homoszexuális, hanem az ha megéli ezen vágyait.
Más vallásoknál nem tudom hogy van ez, de ha jól emlékszem akkor a Vikingeknél lazán kezelték ezt. Meg néhány olyan nép vallásánál akiket a zsidók meghódítottak.
Ha viszont nem ez érdekel akkor csak vitát akartál generálni.
“Ha viszont nem ez érdekel akkor csak vitát akartál generálni”
De ez érdekelt és nem szándékoztam/ szándékozom vitát generálni.
Akkor viszont szívesen :)
A többiek nem tudom miről vitáztak, de nem is akarom visszaolvasni
Amúgy csak a keresztény nézet érdekelt, vagy van más vallás is?
88,
“Amúgy csak a keresztény nézet érdekelt, vagy van más vallás is?“
Bármilyen vallás nézetéről is szívesen olvasok.
Pál második levele Timóteushoz 4. fejezet
3Mert lesz idő, amikor az egészséges tanítást nem viselik el, hanem saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük. 4Az igazságtól elfordítják a fülüket, de a mondákhoz odafordulnak.
Azt találtam hogy nagyjából a kr.u. 3-4.századig viszonylag elfogadott dolog volt
Az ókori görögöknél pl mindennapos volt hogy a szabad emberek élhetnek homoszexuális kapcsolatban. Náluk az sem volt ritka ha valaki egy fiatal fiút tanított és ebbe beletartoztak a szexuális dolgok, tehát a pedofília is.
Előfordult, hogy a spártai katonák párban harcoltak, és kapcsolatuk hozzájárult a hatékonyabb hadviseléshez.
A rómaiak kezdetben kevésbé voltak toleránsak a homoszexuálisokkal, mint a görögök, de ez az elutasítás később jócskán megenyhült. Hadrianus császár (Kr. u. 76-138) már nyíltan élt együtt szerelmével, a görög Antinousszal, akinek halála után várost alapított emlékére, az egyiptomi Antinopoliszt.
From: Wikipédia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!