Az állatok lehetnek valásosak?
Úgy tudom az állatok mind tisztában vannak Allah létezésével, vagy érzik, vagy ösztöneikben van. Minden állat a maga módján szolgálja Istent, mondjuk a madarak puszta repülésükkel adják meg a tiszteletet a Teremtmények Urának.
Emlékeim szerint erről a Korán ájái is szólnak... kapásból ugyan nem tudom idézni.
Szerintem... Ha nincsenek "módosítva" akkor Istent tisztelő èletet èlnek. Amire Isten teremtette őket pl.: a madarak ènekelnek, a hangyák szorgalmasak : pèldabeszèdek 6;6-8
"Módosívta" alatt azt èrtem h pl a mèrges kutyát is valaki mèrgesíti..
Ember ès állat között a különbség az, h bennünk van egy Isteni rèsz, ami halálunk után is tovább lètezik, az állatok nem.
Magasztos Allah azt mondta:
„Nincs állat a földön, sem szárnyaival repülő madár, amelyek ne alkotnának hozzátok hasonló közösségeket. Nem kerülte el a figyelmünket semmi sem az Írásban. Allahnál lesz az ő gyülekezésük.”
(Korán, 6:38)
Az állatok nem hisznek, a vallás hitre èpül (több fajta hit is van).
Egy igaz Isten van: Atya, Fiú, Szentlèlek.
Az állatok hirdetik ennek az Istennek a dicsősègèt.
Mert Isten teremtette őket ès az ő lètezèsük Isten munkája.
"Őt magasztalja a hét ég, és a föld, S EZEK LAKÓI.
Nincs semmi, ami ne az Ő dicsőségét zengené.
Ti azonban nem értitek az Ő magasztalását.
Bizony, Ő kíméletes és megbocsátó."
Korán, 17. Szúra 44.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!