Az állatok lehetnek valásosak?
#30: Már megint egy ember aki szalmabábot állít fel és azzal vitatkozik.
Ilyet ki mondott neked hogy az állatoknak kvázi szeretniük kell egymást hogy muszlimok legyenek ?
Ezeket te találod ki és ezzel vitatkozol.
Azt mondtad, hogy az állatok élete és viselkedése Allah dicsőségét hirdeti.
Igaz?
"Azt mondtad, hogy az állatok élete és viselkedése Allah dicsőségét hirdeti.
Igaz?"
Azt mondtam hogy ők a maguk módján dicsőitik Allahot. Például a madarak a repülésükkel.
Mivel nem fognak tudni velünk emberekkel felállni a péntek déli imára a mecsetben hogy Magasztos Allahot dicsőítsèk.
Ők ezt másként teszik meg, ahogyan képesek rá.
Ennyit mondtam.
És azt is ,hogy minden élőlény körében valami szinten úton módon a nőstény dominál.
Belértve ah embert is.Hogy egy példával szolgáljak ,mivel a nő választja meg a férfit akitől utódot akar ,így a férfinak kell "bizonyítania" feléje.
Ez egy olyan fojamatot tud elindítani ,hogy ha a nő egyre igényesebbé válik ,annál nagyobb nyomást gyakorol a férfiakra aminek elsősorban az lesz a vége ,hogy egyre erkölcstelenebbé válik mind a két nem, és egyre több magányos ember fog kitermelődni.
Vagyis ,ha most te egy tanyára akarsz menni élni, és csak a legalapabb életvitellel akarsz élni ,sokkal kissebb esélyed lesz arra ,hogy családot alapíts ,mert a mai nők efyre több igényt tartanak a luxusra.Így tulajdonképpen a gazdag emberek válogathatnak a nőkből, míg a szegényebb réteg nem sokat teketóriázhat...De ehhez köze van a rendszerben való együttélés is.A megosztottság, vagyonosodások, stb.
"ők a maguk módján dicsőitik Allahot"
Na, akkor nézzük, hogy például mit tesz az oroszlán:
él valahol Afrikában egy tisztes oroszlánfalka: egy nagy, komoly hím, négy nőstény, és 6 kölyök.
Érkezik egy vagy két fiatalabb hím, és megölik a falkavezér hímet.
Utána megölik az összes kölykét, majd párosodnak az összes nősténnyel, és átveszik a régi hím helyét.
Ezekből szerinted melyik mutatja Allah dicsőségét?
Előfordulhat olyan is, hogy nem ölik meg a hímet. Csak átharapják a gerincét, ettől lebénul a két hátsó lába.
Utána vagy éhen hal - vagy ha szerencséje van, akkor egy arra járó bivalycsorda halálra tapossa.
De olyan is van, hogy sikerül elmenekülnie, vagy harc nélkül eleve elfut - sorsára hagyva a feleségeit és a gyerekeit. Akkor hamarosan éhen fog halni, mivel egyedül nem tud jól vadászni. A család meg boldogul nélküle, ahogy tud. Biztos nagyon jól meg tudnak harcolni a nőstények a vad hímekkel, amelyek négyszer erősebbek náluk.
Na, EZEK KÖZÜL melyik az, amelyik a legjobban bizonyítja a Kegyelmes Allah kegyelmét és dicsőségét?
Ezek ráadásul nem egyedi dolgok valahol a világ másik felén.
Például az egereknél ez teljesen hasonlóan működik, sőt: van egy olyan dolog is, hogy ha a terhes nőstény egér megérzi egy idegen hím szagát, azonnal elvetél. Mivel a hím úgyis rögtön megeszi a kölyköket.
Bár, ha valami komolyabb gond van, például költözni kéne, akkor az anya maga is megeszi előbb a kölykeit.
Szerinted ez is a kegyelmes Allah igazi dicsőségét jelképezi?
De az állatvilág tele van ilyen példával. Most csak néhányat hoztam.
#36:
Tulajdonképpen a kifogás amit felvetsz, ugyanaz amit az ateisták már milliószor felvetettek ezen a fórumon.
Ha Isten kegyelmes, könyörületes akkor a földi világ miért ennyire kegyetlen ? Ha Allah létezik, akkor miért van kegyetlenség a világban ?
Miért ölik egymást az állatok egyes esetekben, miért nem szeretik egymást folyamatosan ?
Én erre azt szoktam mondani, hogy sem a Korán sem a Szunna nem ígér olyat, hogy az evilág könnyű lesz. Éppen ellenkezőleg. Bizony itt nagyon kegyetlen dolgok történnek, és ez is egy próbatétel nekünk, hogy ilyen körülmények között is tudunk-e hinni Allahban.
"Na, EZEK KÖZÜL melyik az, amelyik a legjobban bizonyítja a Kegyelmes Allah kegyelmét és dicsőségét?"
Nem tudom, de én azt gondolom, hogy az hogy létezik az élet és a biológiai sokféleség ezek mind Allah dicsőségét jelképezik ! Így elsőre azt gondolom ezek is a Teremtő hatalmasságát tükrözik.
Allah sohasem ígérte, hogy nem lesz fájdalom, szenvedés és halál a Földön. Ezt a mondatot még olvasd el párszor, kulcsmondat szerintem.
#38.
Köszönöm, hogy hozzászólsz. Igen, az élet létezése önmagában Allah szeretetét tükrözi, még akkor is ha szörnyű dolgok is történnek itt. És ne felejtsük el, hogy a sátánok is munkálkodnak.
Valójában ez a vita az istenhívők és ateisták között általában lefolytatható, nem kell hozzá muszlimnak lenni, de én természetesen igyekszem az Iszlám szemszögéből válaszolni.
"sem a Korán sem a Szunna nem ígér olyat, hogy az evilág könnyű lesz"
Akkor sajnos Allah se nem kegyelmes, se nem könyörületes. Sőt: kifejezetten élvezi a pusztítást.
Ez van, nem kell szégyellni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!