Milyen bizonyíték lenne hiteles szerintetek a reinkarnációra, ami nem szubjektv tapasztaláso alapulna (csakmert az is lehet fantázia, hit, elme terméke)???
Okés akkor még egyszer leírom, mert úgy látom mindenki nagyon logikus akar lenni, de nem sikerül.
Miért azoktól (is) kell megkérdezni mi lehet hiteles bizonyíték, akik nem is hisznek benne.
A reinkarnáció egy elég tág fogalom önmagában, aminek több fajtája is lehet.
Nekem, aki nem hisz benne, szerintem nem is létezhet hiteles bizonyíték, mert olyan szinten a valóságtól el vagyunk rugaszkodva, hogy ha igaz is lenne, maximum fura dolgokat tapasztalhatunk.
De ha sok nullát összeadsz az nem lesz egy.
0+0+0+0+0+0+0+0+0+0 =! 1
A kérdésből nekem az jött le, hogy nem konkrét bizonyítékokat vár a kérdező, hanem bizonyítékok típusát. Például mi lehet bizonyíték egy gyilkosságra? Képek, vér, a gyilkos fegyver.
Mi lehet bizonyíték arra, hogy a nagyítóval lehet tüzet gyújtani? Ha mondjuk kipróbálod, mert ez éppenséggel lefuttatható kísérlet. Emellett egy videó is bizonyítéka lehet.
Szóval, mi lehet bizonyítéka a reinkarnációnak?
Én legalábbis így értelmeztem a kérdést, amikor válaszoltam (számot nem tudok mondani, de az előző életes emlékeket írtam)
Ha létezne reinkarnáció akkor régen lenne valamilyen bizonyítékunk.
Ha létezik, de lényegében nincs semmi konkrét bizonyíték amit megállapítva biztosan kijelenthetjük, hogy valós a reinkarnáció, akkor ez ennyi.
Esetleg ha valami más vonalon, pl. a lélek vonalán (mert ha jól tudom, akkor a legtöbb ember szerint a reinkarnációhoz kell egy lélek) kellene elindulni.
Vagy nem tudom, mert a kettő nem bizonyítja egymást és nem is ütik egymást.
Plusz hiheted, hogy isten alapján történik ez vagy isten nélkül.
Szóval itt pontosan melyikre gondol a kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!