Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istentől elrendelt sorsunk van?

Istentől elrendelt sorsunk van?

Figyelt kérdés

Pl. Isten szabja meg mennyi ideig élünk, milyen beteséggel születünk, stb...valakinek csak 1 napot szán mondjuk. Valakinek egy abortuszt stb?

Már előre elrendeltetett a sorsunk?

"Mielőtt megalkottalak anyád méhében, már ismertelek; mielőtt megszülettél volna, fölszenteltelek, és prófétául rendeltelek a nemzetek

javára." (Jeremiás 1:5)

"Látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük."

"Látták szemeid az én alaktalan testemet, és könyvedben ezek mind be voltak írva: a napok is, a melyeken formáltatni fognak; holott egy sem volt még meg közülök."

Két fordítás (zsoltárok 139 16)

2022. júl. 11. 18:44
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
6%
Ha esetleg valaki nem értené a videojátékot akkor a 3. dinenzió a játékban te vagy, maga a játékos.Tehát a 2 dimenzió egyfajta kockázatmentes világ amelybe nincs jelen...
2022. júl. 16. 10:18
 52/61 anonim ***** válasza:
100%

Hát #51 szerintem te sem érted miről beszélsz, mert full értelmetlen.

Lehet ezt át kellene még egyszer gondolnod, bár ha ezt gondolod logikusnak, akkor lehet valami segédeszköz is kellene.

2022. júl. 17. 14:23
 53/61 anonim ***** válasza:
0%

Figyelj ,te érzékeled a 3D.Ha te nem vagy a videojáték csak 2D kép...:)

Tehát mind harmadik személy kell legyél a 3 dimenzió, hogy érzékelni tudd, hogy a tér nem csak kép hanem tér..

2022. júl. 17. 20:33
 54/61 anonim ***** válasza:
0%

Még érthetőbben.Ha látsz egy filmet, az tulajdonképpen 2D.Ha 3D lenne bele bírnál mászni a képernyőbe.Tehát magába a képernyőn csak 2D élszeled , és mint harmadik személy ,elkezded forgatni az egeret ,meg jobbra balra mész, akkor érzékeled azt ,hogy "térbe" vagy.

A 3D az ha latsz egy ajtót nézed, majd kisétálsz az ajtón és kint is tér van...

2022. júl. 17. 22:01
 55/61 anonim ***** válasza:
50%
Vagy úgy is mondhajuk ,ha te ülsz a videojáték előtt és játszasz, akkor érzékelsz a videóba egy 3D teret.De mihelyt átadod a helyedet másnak és ő jatszik benne ,te meg csak nézed ,akkor csak 2Dben fogod látni, mert nem érzékeled a teret.
2022. júl. 17. 23:07
 56/61 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező, mit tartasz biztos 'térképnek', útmutatónak Istenhez?

Ha a Bibliát, segíthetek. Ezen keresztül lehet csak megismerni. Az egyedüli igaz és mindenhatót, legalább is.

2022. júl. 28. 10:21
 57/61 anonim ***** válasza:
0%

„Távol legyen az igaz Istentől, hogy gonoszul cselekedjen, és a Mindenhatótól, hogy igazságtalanul járjon el!” (Jób 34:10). A sok gonoszságot és szenvedést, amit ma magunk körül látunk, nem Isten okozza. Ő ilyesmit sosem idéz elő.

A Biblia ezt írja: „Senki ne mondja, amikor próba alatt áll: »Isten tesz próbára.« Rossz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit” (Jakab 1:13). Bárkit érhetnek rossz dolgok, még azokat is, akik Isten helyeslését élvezik.

A felmerült vitakérdések miatt van ennyi gonoszság. Egy egykori oltalmazó kerub,vagyis aki Sátánná lett, megvádolta a mindenhatót, hogy az emberek felett nincs joga uralkodni, megmondani mit-hogy csináljanak. Van szabad akaratuk, majd eldöntik hogy a jó nekik. Ezért fizikailag is tökéletlenek lettek, megöregedtek, és meghaltak. (Ádi-Évi) Ebből adódóan, betegségekre hajlamos genetikát örökölt mindenki, és ahogy távolodunk időben tőlük, annál több a mutáció is. Valamint azzal is megvádolta az embert, hogy csak haszonból imádja Őt. Jób könyve...

Miért engedi ilyen sokáig Isten a szenvedést? Ez egy másik téma. 😉

2022. júl. 28. 10:38
 58/61 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem a mzutációk az ócska bolti kajákról vannak.

Osszátok fel a betegségeket és a társadalmi bomláts miből ered.

A betegségek legfőbb okai a tudatlanságból ered vagy a nemtörődömségből, vagy nem akar mozogn ,hogy engem nem érdekel.Mind a kettő a lustaságból ered.Vagy érzelmi hatasok ,mint a harag, stressz ,falánkság...stb

Ezek mind érzelmek.

A társadalmi rend bomlása is ebből ered ,vagy tudatlanságból vagy nemtörődömségből.Bárni amj romlásnak ered ész részleteire fogjátok szedni azok érzelemböl alakul ki.

2022. júl. 31. 11:50
 59/61 anonim ***** válasza:
50%

Mi már tulajdonképpen bizonyítékai és példái vagyunk annak ,hogy ha nem erkölcsre építünk ,hanem érzelmekre az rombolást indít meg.Sajnos ezt a kereszténység alapjai védelmezték.

Most ,hogy egy érzelmileg kényelemre épített civilizációt ,amely mindentől függ,hogyan tudja majd a politika leállítani érdekes kérdés lesz.Az biztos hogy ha magunktól nem fogjuk fel ezt a folyamatot,akkor a természet fog minket választás elé állítani mindannyian, legyen az keresztény ,zsidó ,vagy arab.De abból nem lesz köszönet.

2022. júl. 31. 13:18
 60/61 anonim ***** válasza:
50%
Én anno feltettem magamnak ,hogy ez a vallás mi célból született.Vagy egyáltalán mit védelmezett.Darabjaira szedtem.És most már jelentkeznek az első jelei annak ,hogy muszáj erkölcsi törvények alapján élnie az embernek.És ez volt az ami a keresztény törvényekbe bele volt építve, bármennyire is hihetelen.Én már értem azt ,hogy a teremtőink azt akartál elmondani, hogy csakis megértéssel tudunk fejlődni és együtt élni.És hogy az elsődleges célja az embernek az ,hogy védelmezze a természetet, mert függünk tőle.
2022. júl. 31. 13:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!