Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istentől elrendelt sorsunk van?

Istentől elrendelt sorsunk van?

Figyelt kérdés

Pl. Isten szabja meg mennyi ideig élünk, milyen beteséggel születünk, stb...valakinek csak 1 napot szán mondjuk. Valakinek egy abortuszt stb?

Már előre elrendeltetett a sorsunk?

"Mielőtt megalkottalak anyád méhében, már ismertelek; mielőtt megszülettél volna, fölszenteltelek, és prófétául rendeltelek a nemzetek

javára." (Jeremiás 1:5)

"Látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük."

"Látták szemeid az én alaktalan testemet, és könyvedben ezek mind be voltak írva: a napok is, a melyeken formáltatni fognak; holott egy sem volt még meg közülök."

Két fordítás (zsoltárok 139 16)

2022. júl. 11. 18:44
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
50%

Az anyag önmagában nem energia.Vagy fejtsd ki hogy érted ezt...

Azt nem mondtam hogy az idő nem lenne fontos, inkább eszköz ahogy az anyag is hogy a térben tudjon cselekedni.

Szerintem ott van elcseszve az emberek nézetei ,hogy Istennek az ember számít.Szerintem meg a cselekedet számít.Ha nem így lenne akkor szerintem az ember örök ,állandó ,mondhatni halhatatlan lenne.

Nekem ez abból indult ki ,hogy szerintem ezt az a nyugalmat valami megzavarta, és most a célja hogy ezt vissza állítsa.

Mondjuk nézd meg bármit eldobsz egy nyugalmi helyzetet keres és abban próbál maradni.Az élőlények is egy biztos óvóhelyen érzik magukat biztonságban.A víz is egy nyugvóhelyzetet akar elérni.Én úgy gondolom hogy tanán a naprendszerek forgása is talán egy pármillió év múlva lenyugodnak.

Tehát ezen nincs mit vitázni.Én csak szeretek erről beszélgeni, és finomítani ezeken a fikciókon.

2022. júl. 15. 22:08
 42/61 anonim ***** válasza:
Tehát az én kis béna teológiám alapja hogy valamikor minden anyag egy lehetett, és ezt a nyugalmat valami megzavarta, és most ez a nyugvás akarja visszaállítani az energia.
2022. júl. 15. 22:11
 43/61 anonim ***** válasza:
100%
Igazából most megfogalmaztad a termodinamika második főtételét kissé exotikus nyelvezetben 🙂 (a természetben a spontán folyamatok a kiegyenlítődés felé mozgatják a rendszereket).
2022. júl. 16. 00:02
 44/61 anonim ***** válasza:

Az időgépről szeretnék csak egy kérdést feltenni.

Ugye hogy pontos helyet is meg tudj adni hogy az időgép hol landoljon az időben ,ahhoz a 4. 5. és a 6. dimenzióba valahogy egyben kell benne legyen egyszerre.De arra lennék kíváncsi ,hogy ezekben a dimenziókban van e jelen?

2022. júl. 16. 01:20
 45/61 anonim ***** válasza:
Az én elméletem erre ,ha egy dimenzióba vagy benne ,akkor az egész univerzumra kapsz egy teljes képet.Tehát arra nem tudsz hatást gyakorolni, legalább is szerintem nem lehet, mert egy pillanatot mutat az időről ,nem pedig összképet.Vagyis szerintem külön külön a dimenziókban nincs jelen.
2022. júl. 16. 01:42
 46/61 anonim ***** válasza:
Vagy máshogy fogalmazva csak akkor hathatsz a térre és az időre ,ha mind a két dimenzió 3D.
2022. júl. 16. 01:46
 47/61 anonim ***** válasza:

"Az élőlények is egy biztos óvóhelyen érzik magukat biztonságban"

Ennek inkább a létfenntartáshoz van köze. Ezt nem keverném ide.

"Az anyag önmagában nem energia.Vagy fejtsd ki hogy érted ezt..."

Az anyag is energia. Abból van. Annak egyfajta formája.

"Ugye hogy pontos helyet is meg tudj adni hogy az időgép hol landoljon az időben ,ahhoz a 4. 5. és a 6. dimenzióba valahogy egyben kell benne legyen egyszerre.De arra lennék kíváncsi ,hogy ezekben a dimenziókban van e jelen?"

Szerintem kezdünk kicsit mást érteni a dimenziók alatt.

Ha úgy nézzük hogy a tér 3 iránya 3 dimenzió plusz a 4. az idő akkor 4 dimenzióban kell mozognunk az idő utazáshoz.

2022. júl. 16. 08:24
 48/61 anonim ***** válasza:

"Vagy máshogy fogalmazva csak akkor hathatsz a térre és az időre ,ha mind a két dimenzió 3D."

Ha van egy darab idő dimenziód akkor azon tudsz előre és vissza közlekedni (már ha képes vagy rá).

Ha az időnek két dimenziója van akkor ott "oldal" vagy "függőleges" irányba is kéne tudni mozdulni. De idő esetén ez így szerintem értelmetlen. Talán még ha úgy vesszük hogy vannak egyéb idősíkok akkor az 5. dimenzióban való mozgás lehetne azok közötti mozgás.

De a 3. idő dimenzió már végkép egy nagy kérdőjel.

Egyéb részekre nem egészen reagáltam mert Titus már meg tette (bezzeg az én kérdésemre nem válaszolt :D).

Kicsit úgy érzem itt ott hogy értesz valamit a fizikához de mintha lennének hiányosságok is. Lehet kicsit el kéne mélyedned benne.

2022. júl. 16. 08:32
 49/61 anonim ***** válasza:
45%

Mért volna az?? Figyel a 4. Dimenzió hosszúsági metszet.Vagyis a teret és az időt amely 3D egy 4. dimenzióban hosszágban metszet ,vagyis oldalból figyeled.Mint egy szalámit.Ez visz jobbra balra az időben.

Van az 5. dimenzió ami szélességi metszetet ad az időtérről, vagyis előlnézet.És a 6. dimenzió keresztmetszete , amelyet felűről nézel.Most ha logikusan gondolkozol, ha be akarod kalkulálni magadat az időben és a térben ,mind a három dimenzió fog kelleni.A térben lévő hosszúsága magassága és szélességi pontja.

Amit te is írtál hogy ha csak egy dimenziót nézel, akkor csak képek halmaza lesz, ha a 4. dimenziót nézed csak kép lesz.Ha hozzáadod az 5. Dimenziót, az már teret ad , a 6. Dimenzió meg belevisz a jelenbe vagyis időbe dob.

Ha jól mondom...:D

2022. júl. 16. 09:09
 50/61 anonim ***** válasza:

Vagy érthetőbben.Az emberek legtöbbje a múltban ,a jövőben és 1, vagy kétdimenzióban él.

Ott van a videojáték, az elme azonnal egy 2 dimenzióba fog átlépni.

Vagy pl.ha egy kutya megzavar bennünket, akkor azonnal a jelenbe lépünk és elkezdünk futni a kutya elől.Ez a jelen.Mikorár a kutya nem zavar bennünket ,az agy azonnal átkapcsol múltba ,hogy mi lett volna ha a kutya elkap.Aztán átugrasz a jövőbe ,hogy ha a kutya elkapott volna akkor most két hétig nem léphetek a lábamra.Majd egy dimenzióba lépsz ,amivel elképzeled azt ,hogy a kutya hogy támadott volna meg ,ha elkap.

De akár melyiket vizsgálod meg, csak is a jelennel lehet változtatni...

2022. júl. 16. 09:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!